Gemeente Dordrecht


Persbericht
Gemeenteraadsverkiezingen 2006

Verzending stempassen

Dordtse kiezers ontvangen in de week van 13 februari hun stempas voor de gemeenteraadsverkiezingen. Met de stempas kunnen Dordtse kiezers in elk stembureau van Dordrecht terecht om hun stem uit te brengen. Voorheen ontvingen kiezers een oproepkaart om te stemmen. Dit jaar is dat een stempas. De stempas wordt per post bezorgd. Met de stempas toont iemand aan dat hij gerechtigd is om te stemmen. Zonder stempas kan men niet stemmen.

Verlies stempas
Wie zijn stempas kwijt is of geen stempas heeft ontvangen, kan uiterlijk 6 maart 2006 vóór 12.00 uur persoonlijk een vervangende stempas aanvragen in de Stadswinkel. Op zaterdag 4 maart van 10.00 tot 12.00 uur is de Stadswinkel speciaal hiervoor geopend. Wie daarna zijn 'oude' stempas terugvindt, kan daarmee niet meer stemmen; dat kan alleen met de nieuwe stempas. Op de verkiezingsdag zelf is het niet meer mogelijk om een nieuwe stempas te krijgen.

55 Stembureaus
Op de stempas staat het adres van het dichtstbijzijnde stembureau. Men is niet verplicht daar te stemmen. Wie liever in een ander stembureau binnen Dordrecht wil stemmen, kan ze! lf bepalen waar. Dordrecht heeft 5 5 stembureaus. Nieuw is het stembureau op het Centraal Station. Een overzicht van de stembureaus is te vinden op de website www.dordtkiest.nl en op de achterkant van de kandidatenlijst. De kandidatenlijst wordt uiterlijk 3 maart huis-aan-huis bezorgd. Mensen die geen computer hebben, kunnen www.dordtkiest.nl gratis raadplegen in alle vestigingen van de Openbare Bibliotheek Dordrecht.

Waarom stemmen met een stempas
Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft alle gemeenten uitgenodigd om mee te doen aan het project Stemmen in een Willekeurig Stemlokaal. De gemeenteraad van Dordrecht heeft op 8 november 2005 ingestemd om aan dit project mee te doen. Doel van het project is het stemmen te vergemakkelijken en de opkomst te bevorderen. Naar verwachting wordt in 2007 het stemmen in een willekeurig stemlokaal in alle gemeenten ingevoerd.

Meer informatie
Voor meer informatie over de stempas, stemmen bi! j volmacht en de locaties van de s tembureaus: bureau Verkiezingen van de afdeling Burgerzaken, telefoon 639 6336.

Dordrecht, 8 februari 2006
Redactie
Judith Punt
Communicatie

telefoon (078) 639 6552
email ji.punt@dordrecht.nl
Informatie
Mw. E. Kersten
Hoofd Burgerzaken
telefoon (078) 639 6320