Gemeente Zoetermeer

Werkzaamheden oudste park van Zoetermeer

In verband met het onderhoud van het ruim 50 jaar oude Wilhelminapark, waarvoor in september 2005 een informatieavond is gehouden, zullen er vanaf 13 februari 2006 tot en met 27 april 2006 werkzaamheden in het park plaatsvinden.

De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van enkele bomen waaronder twee grote treurwilgen. Voor het merendeel worden de bomen één op één van hetzelfde soort vervangen. Op verzoek van omwonenden worden er in het open stuk nabij het oorlogsmonument, Italiaanse populieren geplant zodat het zicht op de gebouwen achter het monument wordt verminderd. Als extra wordt er in de laatste week van april een eik geplant.

Ook de in slechte staat verkerende verharding wordt in dit groot onderhoud meegenomen. Er komt een nieuwe toplaag die wordt afgestrooid met een schelpenlaag.
Omdat het park tot op heden niet over verlichting beschikt worden er lantarenpalen geplaatst.
Om de flora en fauna van het park, zo kort mogelijk te verstoren worden alle werkzaamheden in één keer meegenomen. De werkzaamheden aan de Julianalaan worden op een later tijdstip uitgevoerd.

Het is de bedoeling dat op vrijdag 28 april het opgeknapte park officieel aan de inwoners van Zoetermeer wordt gepresenteerd.