Partij van de Arbeid


Den Haag, 9 februari 2006


PvdA voert campagne voor ouderen


Wouter Bos presenteert PvdA-plannen ouderenzorg


Maandag 13 februari voert de PvdA actie voor ouderen. PvdA-lijsttrekkers en wethouders bezoeken samen met Tweede-Kamerleden ouderen en mensen die werken in de ouderenzorg. Tijdens deze bezoeken bieden zij het PvdA-pamflet 'Met hart voor ouderen' aan. In dit pamflet laat de PvdA zien waarom het kabinet Balkenende ouderen in de kou laat staan en geeft de PvdA 10 voorbeelden hoe meer gedaan kan worden voor ouderen.


De bezuinigingen van het kabinet Balkenende hakken er bij ouderen flink in. De PvdA vindt dat ouderen die in de kracht van hun leven zijn de mogelijkheid moeten krijgen hun leven naar eigen inzicht in te richten. Ouderen die ziek, arm of anderszins hulpbehoevend zijn verdienen het om omringd te worden met zorg en aandacht.


PvdA-fractievoorzitter Wouter Bos brengt op 13 februari een bezoek aan Hoorn en Leeuwarden. Om 12.15 uur arriveert Bos in Woonzorgcentrum Kersenboogerd, Betsy Perk 17 in Hoorn, waar hij bij de diverse bewoners zal aanbellen. Aansluitend, rond 12.50 uur, deelt hij de lunch uit in het restaurant waar de ouderen altijd gezamenlijk eten. Ook zal hij hier met bewoners en verzorgenden in gesprek gaan en de PvdA-plannen voor ouderenzorg aan hen voorleggen. Voor hij naar Leeuwarden vertrekt, deelt de PvdA-parttijleider om 13.15 uur het pamflet 'Met hart voor ouderen' uit in het naastgelegen winkelcentrum.


Om 15.00 uur deelt Wouter Bos flyers uit op de Schrans in Leeuwarden. Vervolgens vertrekt de PvdA'er naar Woonzorgcentrum Erasmushiem. Om 16.00 uur presenteert hij daar in de grote zaal de PvdA-plannen voor de ouderenzorg. Daarna volgt een gesprek met ouderen, wijkbewoners en verzorgenden, Gerard Versluis (voorzitter Wijkpanel Aldlân), Joke Blaauw (locatiemanager Erasmushiem), Amerins Dikken (lijsttrekker Leeuwarden). Rond 16.50 uur volgt een gesprek met stagiaires in de zorg van het Frieslandcollege.


PvdA Tweede-Kamerlid en woordvoerder ouderenbeleid Gerdi Verbeet , Martin Verbeet (lijstrekker Amsterdam Oost-Watergraafsmeer), Manon van der Garde (raadslid Amsterdam centrale stad) en een tiental vrijwilligers brengen 's-ochtends in Amsterdam Oost-Watergraafsmeer een bezoek aan het Willem Dreeshuis en Open Hof. Om 14.00 uur volgt een bezoek aan verzorgingstehuis De Gooijer, Von Zesenstraat 298 om het boekje 'Met hart voor ouderen' uit te delen en met de aanwezigen in gesprek te gaan. Verbeet besluit de dag om 16.00 uur met een bezoek aan Stichting Ontmoetingscentrum voor en door Ouderen Plantage/Weesperbuurt, Nieuwe Kerkstraat 124 in de binnenstad van Amsterdam.


Deze dag maakt deel uit van een reeks van Meer Rood op Straat themadagen van de PvdA tijdens de gemeenteraadscampagne.


De komende weken staan nog de volgende thema's centraal:
· Zaterdag 25 februari: Kinderen
· Donderdag 2 maart: Veiligheid
· Zaterdag 4 maart: Sterk en Sociaal