Gemeente Wijdemeren


09/02/06
College verheugd met aangepast bouwplan 't Heijmrijck

Artica Vastgoed BV heeft het college van B en W een maquette laten zien van het nieuwbouwproject genaamd 't Heijmrijck aan de Nootweg in Loosdrecht. Het plan is iets kleiner dan het voorgaande plan van de projectontwikkelaar. Het college is erg verheugd met het resultaat en de uitstraling en geeft vergunning af voor het gewijzigde plan.

Onlangs bleek dat de ontwikkelaar niet alle benodigde gronden voor het aanvankelijke plan kon aankopen waardoor de garageboxen in de noord-oosthoek van het complex buiten het plan gaan vallen. De gemeente had reeds vergunning verleend voor het vernieuwen en uitbreiden van Super de Boer, het oprichten van commerciële ruimten, 16 appartementen en een parkeergarage. In het nieuwe plan wordt deze parkeergarage split-level gerealiseerd. De ruimte voor commerciële doeleinden is verminderd met ca. 250 m2. Een gedeelte van de bebouwing wordt daardoor minder diep.

Maquette en verkoop
Vanaf maandag 13 februari staat de maquette op het kantoor van makelaar Kapelle onroerend goed, aan de Nootweg 35 in Loosdrecht. Zij starten op 27 februari de verkoop. De verwachting is dat de bouw voor de zomer start.