Politie Drenthe

Enquête Politiemonitor Bevolking medio februari van start

Assen, 10-02-2006 o Van 13 februari tot en met 4 maart 2006 wordt de Politiemonitor Bevolking uitgevoerd. Dit is een landelijke enquête in opdracht van de politie die jaarlijks gehouden wordt. De onderwerpen van het onderzoek zijn veiligheid en criminaliteit. Vanaf half februari ontvangen in Drenthe zon 2.200 willekeurig gekozen inwoners eerst een aankondigingbrief. Daarna worden 1.000 van deze 2.200 mensen geïnterviewd via een telefonisch vraaggesprek. Het vraaggesprek duurt ongeveer 15-20 minuten.

De enquête wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Intomart uit Hilversum. Voor het selecteren van de adressen wordt het telefoon­ register van KPN-Telecom gebruikt. Onder de geïnterviewden zijn aangevers, melders en natuurlijk mensen die helemaal geen contact hebben gehad met politie.

Zo wordt informatie verzameld over onveiligheidsgevoelens, problemen in de woonbuurt, slachtofferschap en functioneren van politie. Deze informatie wordt gebruikt in het landelijke veiligheidsbeleid en ook in Drenthe. Zo is op basis van de uitkomsten van de Politiemonitor Bevolking in 2005 de telefonische bereikbaarheid verbeterd. Voor Drenthe heeft men dit jaar een specifieke vraag opgenomen over de tevredenheid naar het laatste politiecontact. De resultaten van het komende onderzoek worden medio 2006 verwacht.

Met betrekking tot dit bericht verzorgt Rob Ravesteijn de voorlichting voor Politie Drenthe. Telefoon 0592 361307.