D66

Boris Dittrich bezoekt Weesp

13-02-2006

Boris Dittrich beloofde om in het kader van de verkiezingen ook Weesp aan te doen. Op maandag 13 februari 2006 wandelt Cissy Douma (D66 Weesp) met hem door Weesp, waarbij de nadruk gelegd zal worden op zaken waar Den Haag een rol in kan spelen.

Onderwijs is een onderwerp dat D66 nauw aan het hart ligt. D66 Weesp wil de vernieuwde manier van het VMBO-onderwijs onder de aandacht brengen, alsmede de staat van de schoolgebouwen van het basisonderwijs in Weesp. De nieuwbouw van de scholen gaat veel geld kosten de komende jaren en volgens D66 Weesp is de wijze van financiering van het gehele basisonderwijs aan een grondige renovatie toe.

Als stad is Weesp een parel aan de Vecht, maar ook de omringende gebieden verdienen het om beschermd te worden. D66 Weesp schenkt hierdoor aandacht aan drie nationale landschappen: het Groene Hart, de stelling van Amsterdam en de Hollandse waterlinie. Den Haag wil de provinciale overheid en de gemeenten meer vrijheid geven bij de verdere invulling, maar voor wat D66 Weesp betreft mag Den Haag op het vinkentouw blijven zitten. Is het mogelijk om een nieuwe impuls te geven aan het rijksmonumentenbeleid, zodat de stadswallen en de Weesper binnenstad een forse face lift kunnen krijgen. Nationaal gezien misschien geen prioriteit 1, maar voor Weesp van een groot cultuur historisch, recreatief en toeristisch belang.

Tijdens de lunch zal Cissy namens de fractie D66Weesp het initiatiefvoorstel Referendumverordening Weesp 2006 uitreiken, dat binnenkort in de raad van Weesp besproken zal worden.

Programma

10.30 - 11.30

Bezoek Vechtstedecollege en discussie met leerlingen. 12.00 - 13.00 Bezoek aan Casparuscollege voor VMBO kader en beroeps Na 13.00 Bezoek aan basisschool De Triangel. Het gebouw dateert uit 1953 en is hard toe aan vervanging, maar hoe financieren we dat? Meer weten? Neem contact op met Cissy Douma,

0294 - 412271

su025414@wolmail.nl

---

een bezoek aan Ruimte X in Tilburg, waar zij verschillende vertegenwoordigers zal spreken over de betekenis van cultuur voor de de gemeenschap.
Het complete programma en informatie over de locatie en het tijdstip is binnenkort beschikbaar. Brinkhorst over de overheid en jonge ondernemers
Iedereen erkent dat het stimuleren van ondernemerschap bij jonge mensen essentieel is voor een innovatief Nederland. Recente cijfers van de Kamer van Koophandel bevestigen, dat veel jongeren jaarlijks een bedrijf starten. Toch zijn er vragen, Daarnaast zijn er cijfers van faillissementen. In een discussie tussen politiek, bedrijven en andere instellingen zullen een aantal vragen gesteld worden
* moeten er meer bedrijven komen

* worden jongeren voldoende gesteund en gestimuleerd
* wat zijn de obstakels die een startende ondernemer moet overwinnen
* hoe voorkomt men teleurstellingen

* wat is de rol van de overheid

Deze en nog veel meer zaken zullen op 15 februari a.s. besproken worden met minister en vice-premier Laurens Jan Brinkhorst, ondernemers en andere belangstellenden.

Programma

19.00 Rondleiding door de Mediacentrale (genodigden en minister Brinkhorst

19.30 Opening en aansluitend toespraak LJ Brinkhorst

19.45 Elco van der Wilt, lijsttrekker D66 Groningen

20.00 Jong ondernemerschap door Folkert Visser

20.15 Forum met inleiders, politici en vertegenwoordigers van Ernst en Young en de ABNAMRO

21.30 Sluiting en borrel

Locatie: Mediacentrale Groningen Aanvang: 19.00
Meer weten?
Graag opgeven bij de secretaris van D66 Groningen (Hanneke de Vries, 050-5791109, e-mail J.C.L.de.Vries@planet.nl