Gemeente Rotterdam

Weekbericht B en W Rotterdam 13 t/m 19 februari 2006

Burgemeester Opstelten opent 'International Week' INHOLLAND Burgemeester mr. Ivo Opstelten opent op maandag 13 februari om 13.30 uur de 'International Week' in de Hogeschool INHOLLAND aan de Posthumalaan 90. Tweedejaars studenten krijgen tijdens de 'International Week' colleges van gastdocenten uit België, Duistland, Finland, Polen, Spanje, USA en Zwitserland. In de studierichtingen economics, law, communication and media, social work, en education zijn gastcolleges te volgen. Ook zijn verschillende internationale theatervoorstellingen te bezoeken. (Voor meer informatie: INHOLLAND, directeur school of social work Rotterdam, tel. 010 - 439 94 11)

Wethouder Van den Anker ontsteekt verlichting van Humanitasgebouw Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) ontsteekt op maandag 13 februari om 17.30 uur de verlichting op de gevel van het Humnitasgebouw aan de Pieter de Hoochweg 110. Dit doet zij samen met de voorzitter van deelgemeente Delfshaven, de heer Harreman. De verlichting is ter gelegenheid van het 60 jarig bestaan van de Stichting Humanitas, Thuiszorg en Maatschappelijke Dienstverlening aangebracht. De omgeving wordt daardoor beter verlicht en draagt bij aan het veiligheidsgevoel van bewoners en voorbijgangers. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Ingeborg Hoogveld, tel. 010 - 417 26 52 of 06 - 22 50 32 91)

Wethouder Geluk verricht aftrap imagocampagne VMBO ZO! Wethouder Geluk (Onderwijs en Integratie) verricht op dinsdag 14 februari om 10.00 uur de aftrap van een imagocampagne voor het Rotterdamse VMBO: VMBO ZO! De wethouder zal een poster onthullen die via viacom aan de Coolsingel ter hoogte van het stadhuis wordt opgehangen. De imagocampagne is gericht op ouders/verzorgers, leerlingen uit het primair onderwijs en alle overige Rotterdammers die betrokken zijn of belang hebben bij de onderwijssector. Met de imagocampagne willen wij laten zien dat het VMBO een goede opstap is een praktijkgerichte opleiding op het MBO en dat vanuit het VMBO enthousiaste leerlingen voortkomen die zeer kundig zijn op het gebied van elektrotechniek, bouwtechniek, groen, handel & administratie en zorg. (Voor meer informatie: A2 Stadscommunicatie, Maarten Middelbeek, tel. 010 - 478 88 88)

Wethouder Geluk opent e-centrum en buitenschoolse opvang bij Pniëlschool Wethouder Geluk (Onderwijs en Integratie) opent op dinsdag 14 februari om 11.45 uur een nieuw e-centrum en nieuwe locatie voor de buitenschoolse opvang bij de Pniëlschool. De feestelijke gelegenheid vindt plaats aan het Sandelingplein 25. Een e-centrum is een digitaal leercentrum op school. Het project biedt ouders van kinderen op een Brede School de mogelijkheid om zich bij te scholen en te werken aan inburgering en opvoedingsondersteuning. Negentien scholen hebben inmiddels van de gemeente subsidie gekregen om op school een computerlokaal in te richten. (Voor meer informatie: Pniëlschool, Hans den Ouden, tel. 010 - 484 46 88)

Wethouder Bolsius onthult maquette Wandeloordgebied Wethouder Lucas Bolsius (Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte) onthult op 14 februari om 17.00 uur, samen met leerlingen van basisschool De Waaier en deelraadsvoorzitter Gerard Schuiling, de maquette van het Wandeloordgebied in Nieuw Crooswijk. Dit vindt plaats tijdens de Wijkinfomarkt in het gebouw van Speeltuin Schuttersveld aan de Schuttersweg 74. Tijdens de informatiemarkt worden verschillende presentaties gegeven over de Brede School, Nieuw Trapezium en het Wandeloordgebied. (Voor meer informatie: OCNC, Heleen Oude Brunink, tel. 010 - 280 23 33)

Wethouder Van Sluis opent onderwijsloket 'Transferium' Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) opent op dinsdag 14 februari om 18.00 uur het onderwijsloket "Transferium". De opening vindt plaats in het gebouw Stroom aan de Loydstraat 1. Het Transferium is een onderwijsloket voor de AV-mediabranche in Rotterdam dat de aansluiting tussen het onderwijs en de AV-bedrijven moet verbeteren. Via het Transferium worden bedrijven en onderwijsinstellingen met elkaar in contact gebracht voor stages, bedrijfspresentaties en projecten op het gebied van film, nieuwe media en gezamenlijke kennisontwikkeling. Na de officiële opening vindt een paneldiscussie met deskundigen uit de sector en het onderwijs plaats. (Voor meer informatie: Communicatie Jeugd, Onderwijs en Samenleving, Ruud Rakers, tel. 010 - 891 44 46 of 06 - 10 08 36 84)

Wethouder Bolsius spreekt tijdens Kerkcafé
Wethouder Lucas Bolsius (Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte) spreekt op dinsdag 14 februari om 20.00 uur tijdens het Kerkcafé in de Grote Kerk in Overschie. Dit jaar is gestart met het Kerkcafé "De achterkant van de kerk". In dit Kerkcafé worden avonden georganiseerd waarin verschillende thema's aan bod komen waarin de rol van de Grote Kerk als kerk in de samenleving belicht wordt. De wethouder zal spreken over het thema "De toekomst van Overschie". Er is een forum aanwezig met enkele vertegenwoordigers uit de Overschiese gemeenschap. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Odie van Eupen, tel. 010 - 417 34 10)

Wethouder Geluk en wethouder Van den Anker bij Congres Koers '06 Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) zal op woensdag 15 februari om 9.30 uur het Congres Koers '06 over de zorg voor en begeleiding van jongeren en hun ouders in Rotterdam en regio openen. Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) neemt in de middag om 14:15 uur deel aan de workshop Kindermishandeling. Het Congres vindt plaats in het WTC aan het beursplein. Tijdens het congres vinden workshops en discussies plaats over de laatste ontwikkelingen in het veld en de samenwerking tussen gemeente, jeugdzorg, onderwijs en opvoedingsondersteuning. (Voor meer informatie: Communicatie Jeugd Onderwijs en Samenleving, Lonny Derwort, tel. 010 - 891 44 43)

Wethouder Van den Anker brengt werkbezoek aan consultatiebureau Ouder en Kind Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) brengt op donderdag 16 februari van 9.30 tot 11.30 uur een werkbezoek aan het consultatiebureau Ouder en Kind aan de Klaverstaart 35 in Charlois. Het bureau geeft advies bij de opvoeding en verzorging van kinderen van 0 tot 4 jaar. Wethouder Van den Anker gaat met een voorpostfunctionaris, pedagoog, voorzorgverpleegkundige van gedachten wisselen over de problematiek die zich afspeelt binnen het verzorggebied. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Grada van Essen, tel. 010 - 417 38 12)

Wethouder Van den Anker debatteert over Wet Maatschappelijke Ondersteuning Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) debatteert op vrijdag 17 februari om 13.30 uur over de Wet Maatschappelijke Opvang (WMO), tijdens de Beleidscursus Zorg & Verzekering, die gehouden wordt in het Golden Tulip Hotel aan de Leuvehaven 80. Wethouder Van den Anker geeft haar visie op de rol van de lokale overheid bij de maatschappelijke ondersteuning van ouderen en kwetsbare groepen. Eelke van der Veen, voorzitter Raad van Bestuur van zorgverzekeraar Agis, is ook uitgenodigd om mee te discussiëren over dit onderwerp. (Voor meer informatie: Zorgverzekeraars Nederland, directiesecretaris, Marten Brittijn, tel. 030 - 698 89 11)

Wethouder Van Sluis ondertekent overeenkomst voor geluidscherm Ceintuurbaan Op donderdag 16 februari ondertekenen wethouder Van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) en regiodirecteur ProRail, de heer Gürke, een samenwerkingsovereenkomst voor de bouw van een geluidsscherm langs het spoor naast de Ceintuurbaan. Ter gelegenheid hiervan zal de wethouder samen met bewonersorganisaties, vertegenwoordigers van de betrokken deelgemeenten en ondernemers een rit maken in de snerttram. De tram vertrekt om 11.25 uur vanaf het stadhuis. De ondertekening vindt plaats omstreeks 11.45 uur tijdens een tussenstop op station Noord. Met de komst van het geluidscherm hebben bewoners van het Kleiwegkwartier minder geluidshinder van het treinverkeer. Aanleiding van het plaatsen van het geluidsscherm is een bewonersactie in 2004. Wethouder Van Sluis heeft toen toegezegd zich in te spannen voor een snelle financiering van het spoorscherm. (Voor meer informatie: Gemeentewerken Rotterdam, Marina Baas, tel. 010 - 489 70 26)

Wethouder Hulman brengt bezoek aan Locus010
Wethouder Stefan Hulman (wethouder Kunstzaken en Vervoer) brengt op vrijdag 17 februari, om 12.00 uur een werkbezoek aan Locus010. Locus010 bevindt zich aan de Vlasmarkt 1 in Rotterdam. Locus010 is een podium voor nu*culture in het hart van Rotterdam en faciliteert artiesten, kunstenaars en culturele organisaties bij het realiseren van projecten. Ook stimuleert Locus010 samenwerking tussen de cultuurbranche en het bedrijfsleven (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Lennart de Jong, 010 - 417 3511).

Wethouder Geluk neemt het rapport 'allochtone gezinnen: opvoeding van tieners' in ontvangst Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) neemt op vrijdag 17 februari om 14.30 uur het onderzoeksrapport 'allochtone gezinnen: opvoeding van tieners' van de Nederlandse Gezinsraad in ontvangst (NGR). De overhandiging vindt plaats tijdens een bijeenkomst in kamer 105 van het stadhuis. De NGR heeft intensieve gesprekken gevoerd met moeders en vaders om meer inzicht te krijgen in de vragen die op ouders afkomen, de wijze waarop zij antwoorden zoeken en vinden en de behoefte die zij hebben aan ondersteuning door derden. Het rapport biedt handreikingen om ouders preventief te ondersteunen bij de opvoeding van tieners. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Ria van der Linde, tel. 010 - 417 23 29 of 06 - 51 07 47 79)

Wethouder Van Sluis verricht officiële start bouw van oefenfabriek Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) zal op vrijdag 17 februari om 14.40 uur de officiële openingshandeling verrichten van de bouw van de Oefenfabriek aan de Kerkhoekstraat 1 in Brielle. Brielle's Oefenfabriek is een initiatief van het Scheepvaart en Transport College en het bedrijfsleven in het Europoort Botlekgebied. In de Oefenfabriek kunnen leerlingen en cursisten getraind worden in het opereren van fabrieksonderdelen en alle daarbij gerelateerde werkzaamheden. De Oefenfabriek bestaat uit een gebouw met een aantal instructieruimten en een proceshal met daarin een achttal installaties, een controlekamer en een laboratorium. (Voor meer informatie: Brielle's Oefenfabriek, Frans Veringa, tel. 010 - 448 60 10)

Wethouder Van den Anker aanwezig bij Groeibriljantenmarkt Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) is op vrijdag 17 februari om 16.00 uur aanwezig bij de Groeibriljantenmarkt in Delfshaven. De informatiemarkt wordt georganiseerd in het verkoopcentrum van Com.Wonen aan de Bospolderstraat 39. Tijdens deze markt presenteren de Groeibriljanten de stand van zaken van hun project. Ook ondertekent de wethouder samen met de winnaars van Groeibriljanten 2 de uitvoeringsovereenkomsten. Groeibriljanten zijn particuliere initiatieven die met een gemeentelijk zetje in de rug zijn uitgegroeid tot prachtige projecten, die op hun geheel eigen wijze een sterke bijdrage leveren aan de vitaliteit van een wijk. (Voor meer informatie: www.groeibriljanten.nl of Communicatie Bestuursdienst, Odie van Eupen, tel. 010 - 417 34 10)

Wethouder Van Sluis reikt prijzen uit aan Jonge startende ondernemers Kansenzones Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) reikt op vrijdag 17 februari om 19.30 een prijs uit aan de makers van het beste ondernemingsplan. De uitreiking vindt plaats in de Now & Wow aan de Maashaven ZZ-1. Achttien jonge ondernemers horen op vrijdag 17 februari of ze een investeringspremie krijgen voor het starten van een onderneming in de Kansenzones. De jonge ondernemers namen in de afgelopen maanden deel aan het competentietraject traject voor Jonge Starters (tot 30 jaar) in de Kansenzones. Een traject speciaal voor jongeren die een eigen bedrijf willen beginnen én die zich willen vestigen in één van de acht Kansenzones in Rotterdam. De deelnemers kregen professionele ondersteuning bij het maken van een ondernemingsplan. Als zij hun plan daadwerkelijk uitvoeren krijgen ze een investeringspremie van 50%. (Voor meer informatie: OBR, Jan Willem Croonen, tel. 06 - 41 49 28 67)

Wethouder Hulman aanwezig bij film "Jonge idealisten / Oude politiek" Wethouder Stefan Hulman (o.m. Kunstzaken) is op vrijdag 17 februari om 20.00 uur aanwezig bij de vertoning van de film "Jonge idealisten / Oude politiek" in Zaal de Unie, aan de Mauritsweg 34. Regisseur Esther Prade volgde vier maanden lang vier 'jonge idealisten': Richard Moti, raadslid PvdA fractie Rotterdam; Martijn de Haas, statenlid CDA Zuid-Holland; Dieke van Groningen, beleidsmedewerker VVD fractie Rotterdam en Jasper Diekema, beleidsmedewerker D66 fractie Rotterdam en maakte hier een documentaire over. Na afloop van de vertoning van de film neemt Stefan Hulman deel aan een discussie met onder andere de 'jonge idealisten' en PvdA-lijsttrekker Peter van Heemst. (Voor meer informatie: Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur, Carla Tjon, 010 - 4335833).

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam