Gemeente Heusden


Verkeersplein aansluiting Heusden (nr. 42) wordt veiliger (A59-N267)

februari 2006


Verkeersplein aansluiting Heusden (nr. 42) wordt veiliger (A59-N267) 13-2-2006
Rijkswaterstaat gaat op de A59 (Den Bosch - Waalwijk) de aansluiting Heusden (nr. 42) verkeersveiliger maken. Nu is er bij de aansluiting nog sprake van kruispunten, straks wordt dit een grote ovale rotonde. Ook het wegdek van aansluitende wegen wordt opnieuw geasfalteerd.

De werkzaamheden starten 13 februari en zijn 29 april afgerond. Mensen die gebruik maken van bushalte Land van Ooit ondervinden hinder van de werkzaamheden omdat de halte Land van Ooit in deze periode vervalt. Tijdens deze periode kan men gebruik maken van halte Wolfshoek. Weggebruikers zullen te maken krijgen met snelheidsbeperkingen, tijdelijke verkeerssituaties, versmalde rijstroken en enkele nachtelijke afsluitingen. De uiteindelijke deklaag zal in een nader te bepalen weekendafsluiting worden aangebracht.

In deze bovengenoemde afsluitingen wordt het verkeer omgeleid via de afritten 41 om vervolgens via de Wolfshoek en de Heusdenseweg weer aan te sluiten op de N267 en vice versa.

Rijkswaterstaat informeert de weggebruikers via vooraankondigingborden, de omleidingsborden langs de weg en via berichten in de lokale en regionale media.