Politie Groningen

Persberichten maandag 13 februari 2006

Provincie Groningen, 13-02-2006

Groningen: Snelheidscontrole

Op de Laan 1940-1945 in Groningen is zondagmiddag een
snelheidscontrole gehouden. Van de 1010 gecontroleerde voertuigen reden er 417 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 100 km/u. Ter plaatse gold een maximumsnelheid van 50 km/u.

Groningen: snorfietser gewond

Een 55-jarige inwoner van Groningen is zondagmiddag gewond geraakt toen hij op het fietspad langs de Friesestraatweg in Groningen in botsing kwam met een fietsster. De 19-jarige fietsster kwam met de schrik vrij. Het ongeval gebeurde op het moment dat de snorfietser de vrouw aan het inhalen was. Door de botsing kwamen beiden ten val en liep de man een hoofdwond op. Hij is ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Tijdens het politieonderzoek bleek dat de man gedronken had. Hij had 1.1 promille alcohol in zin bloed. De politie maakt proces-verbaal op.

Nieuwe Pekela: man verongelukt

Een 23-jarige man uit Alteveer is zondagavond om het leven gekomen bij een eenzijdig verkeersongeval op de Onstwedderweg (N366) bij Alteveer. Het slachtoffer, dat vanuit de richting Stadskanaal in de richting van Pekela reed, haalde met hoge snelheid een 36-jarige automobilist uit Muntendam in. De auto raakte in een slip, waardoor hij de macht over het stuur verloor. Hij raakte een boom en kwam in een naastgelegen sloot tot stilstand. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Ten Boer, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1165, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Leens, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 296, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Feerwerd, Aduarderdiep: aantal geregistreerde voertuigen: 119, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Stadskanaal: hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft zondagmiddag in een woning aan de Iepenlaan in Stadskanaal een hennepkwekerij ontmanteld. Er zijn 208 hennepplantjes aangetroffen. De planten en een hoeveelheid kweekapparatuur zijn in beslag genomen. Alle goederen zijn in overleg met de officier van justitie vernietigd. De politie kwam de kwekerij op het spoor door aftap van stroom buiten de meter om. Een 38-jarige man uit Groningen heeft bekend de eigenaar te zijn van de plantage. De man is aangehouden.

Provincie Groningen: hardrijders uit buitenland moeten betalen

Scharmer, A7: Een 39-jarige man uit Londen (Groot-Brittanië) is zondagmiddag op de A7 in de richting van Hoogezand aangehouden. De man reed met een snelheid van 151 km/uur, waar een maximum snelheid van 120 km/uur is toegestaan. Hij heeft het boetebedrag van 157 euro direct voldaan.

Scheemda, A7: Een 41-jarige man uit Weener-Stapelmoor (Duitsland) beging op de A7 een snelheidsovertreding van 147 km/uur. De boete van 127 euro is direct betaald.

Winschoten, A7: Een 35-jarige man uit Malmo (Zweden) reed met een snelheid van 152 km/uur over de autosnelweg. Hij kreeg een boete van 165 euro, welke hij meteen betaalde.

Winschoten: alcomobilist belandt tegen boom

Een 23-jarige automobilist uit Bellingwolde is zondagmiddag op de Oostereinde in Winschoten tegen een boom beland. De man verklaarde dat hij in de berm was geraakt, waardoor hij de controle over de auto verloor. Uit een blaastest bleek dat hij een alcoholpromillage van 0,4 in zijn bloed had. Aangezien het gaat om een beginnende bestuurder, is dit boven de toegestane hoeveelheid van 0,2 promille. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Wildervank: politie vordert rijbewijs in

De politie heeft zondagavond op de K.J. de Vriezestraat in Wildervank het rijbewijs van een 50-jarige automobilist uit Stadskanaal ingevorderd. Hij reed met een snelheid van 114 km/uur, waar een maximumsnelheid van 50 km/uur geldt. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: voetganger aangereden

Een 60-jarige man uit Winschoten is zondagavond gewond geraakt, toen hij werd aangereden op de secundaire weg van de N964 in Winschoten. De man liep met zijn dochter aan de linkerzijde van de weg. Een achterop komende automobilist hield onvoldoende rechts en raakte de man. De personenauto werd bestuurd door een 36-jarige vrouw uit Winschoten. De man is met letsel aan zijn voet overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van het ongeval.