Gemeente Vlieland

Uit het kastje nummer 6, 11 februari 2006

ingekomen vergunningaanvragen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende aanvragen om vergunning zijn ingekomen:
reguliere bouwvergunning

·DGW&T Directie Noord, voor het verplaatsen van een tweetal garageboxen op het perceel Postweg 9 (ingekomen 6 februari 2006).
·Vitens Friesland, voor de vervangende nieuwbouw van een bedrijfspand op het perceel Fortweg 2 (ingekomen 7 januari 2006). Nadere informatie kunt u verkrijgen op het gemeentehuis bij: Ruimtelijke Ordening: mevr. B. Verheij
telefoon: 0562-452719
Bouw- en woningtoezicht: mevr. J. van der Wal
telefoon: 0562-452707.

verleende vergunningen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende vergunningen hebben verleend:
reguliere bouwvergunning

·De heer H.C. van der Pol, voor het vergroten van een logiesgebouw op het perceel Dorpsstraat 182 (verzonden 8 februari 2006). reguliere bouwvergunning 2^e fase

·De heer M. Nijman, voor het vergroten van een bedrijfsloods op het perceel Korenmansweg 10 (verzonden 8 februari 2006). vrijstelling en reguliere bouwvergunning

·Mevrouw J. van der Werf,voor het vergroten van een woning met een bijgebouw op het perceel Dorpsstraat 179 (verzonden 06 februari 2006). Belanghebbenden kunnen tegen bovengenoemde besluiten (met uitzondering van de genoemde vrijstellingen) binnen zes weken na de datum van verzending bij het college van burgemeester en wethouders van Vlieland schriftelijk gemotiveerde bezwaren indienen.
Postadres: Postbus 10, 8899 ZN Vlieland
Informatie bij: mevr. B. Verheij, tel. 0562-452719

afvalinzameling
Sommige stoffen, die in de afvalcontainer worden aangeboden, kunnen voor de mensen van de inzameling gevaarlijke situaties opleveren. Wanneer het afval in de laadtrog van de vuilnisauto wordt geperst, kunnen deze de lucht in kunnen worden geslingerd. Denk bijvoorbeeld aan wegspattende vloeistoffen of rondvliegend stof. Dit is voor onze medewerkers zeer onaangenaam en ook niet zonder risico. Wilt u daarom met de volgende zaken rekening houden:

·Deponeert u vloeibare vetten liefst in kleine hoeveelheden in afgesloten plastic flessen in de vuilnisbak.

·Gooi as van barbecue of (open) haard, zaagsel of ander stuivend materiaal niet los in de container, maar doe dit in een afgesloten zak. Bij het legen van de vuilnisbak in de vuilnisauto kan het verstuivend materiaal zeer schadelijk zijn voor de medewerkers van de reinigingsdienst.

·Houdt u de container zelf goed schoon, zowel aan de binnen- als de buitenkant. Dit voorkomt dat het vuil aankoekt en de container niet volledig geleegd kan worden.

·Zet u de containers op de ophaaldag tijdig, maar niet vóór 6:00 uur op de daarvoor aangewezen clusterplaats. Ook bedrijfscontainers dienen tijdig aan de weg te staan. Omdat de vuilnisauto regelmatig naar de gemeentewerf moet om te lossen, wordt uit efficiëntie-overwegingen niet altijd een vaste route gereden. Zet uw container daarom vóór 8:00 uur aan de weg. Wanneer de auto eenmaal is langs geweest, kan niet apart worden teruggekomen om één container te legen. Containers die te zwaar zijn beladen, of die niet op handkracht verreden kunnen worden, kunnen niet worden geleegd.

·De containers dienen op de ophaaldag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk om 19:00 uur weer van de straat te zijn verwijderd.

agenda
zaterdag 11 februari;
optreden koor Zestienwad in de kerk aanvang, 20.00 uur.

Vlieland, mooiste plek van Nederland 2006
Vlieland doet mee aan de NCRV verkiezing "de mooiste plek van Nederland". Na diverse voorrondes te hebben doorlopen, maakt Vlieland, naast 23 andere locaties grote kans om tot de mooiste plek van Nederland te worden uitgeroepen. Op Vlieland is daartoe een speciaal comité in het leven geroepen, bestaande uit;

·Corné Joziasse, SBB;

·Annie Beiboer, manager 100-jarige VVV;

·Jan Houter (alias "Jan van Vlieland") ondernemer;
·Jan van der Veen, directeur camping "Stortemelk". De eerste verkiezingsronde is gestart op 6 februari via het internet. Door te stemmen op kan Vlieland zoveel mogelijk punten verzamelen. Per week wordt een opdracht uitgevoerd door de ambassadeur van de locatie. Op Vlieland is dat Corné Joziasse van Staatsbosbeheer. Het resultaat van de opdracht wordt op de site geplaatst. Twaalf kandidaten gaan door naar de 2e ronde. Die ronde start op 6 maart via de radio en de media. Ook dan moeten de ambassadeurs opdrachten uitvoeren en de meeste stemmen binnen zien te slepen. Vanaf 15 april worden via televisie-uitzendingen op zaterdagmiddag om 17.00 uur op Nederland 1, portretten uitgezonden van de "mooiste plekken" van Nederland. Op zaterdag 13 mei vindt dan de grote finale plaats, live vanuit de studio in Hilversum. Dan kan de kijker thuis bepalen of Vlieland de mooiste plek van Nederland 2006 wordt.
Op Vlieland is nu een actie gestart om een ieder te bewegen om op het eiland te stemmen. Als prijs, verbonden aan het winnen van deze actie is een geldbedrag van 25.000 verbonden. Met dat geld wordt een expositieruimte gerealiseerd over het prachtige natuurgebied de "Kroonspolders".
Meer informatie kunt u verkrijgen via de "ambassadeur" van Vlieland, Corné Joziasse; , 0562-451304 of
06-51576822.

FAWAKA-dag
Laat je verrassen op de Fawaka-dag!
Help jij mee met het verzorgen van je zieke, gehandicapte of verslaafde vader, moeder, broertje of zusje? Dan is er speciaal voor jou weer een
Fawaka-dag!
Ben je 10-14 jaar? Dan nodigen wij je uit om mee te gaan naar Sneek op zaterdag 25 maart 2006. Spectaculair, kleuren en "door de knieën en omhoog". Ben je benieuwd wat voor activiteit dat is? Geef je op! Ben je 15 jaar en ouder? Ga dan mee naar Groningen op zaterdag 8 april 2006! Dan maak je kennis met de '"spannendste ontspanning" en de '"Arena".
Net als de vorige keer wordt deze dag door Fawaka betaald en zorgen wij ook voor het vervoer. Het enige wat jij hoeft te doen is je aanmelden en van de partij te zijn! Je krijgt dan ruim een week van tevoren bericht over het vervoer en andere bijzonderheden. Ga je mee? Mail dan naar info@fawaka.nu. of bel 0519-292223.

bevrijdingsvuur 5 mei 2006
Ieder jaar wordt in de nacht van 4 op 5 mei in Wageningen om precies middernacht het bevrijdingsvuur ontstoken. In 2005 hebben zo'n 4000 lopers/sporters uit 220 plaatsen het bevrijdingsvuur opgehaald en naar de verschillende thuisgemeentes gebracht. Ook dit jaar wordt weer traditiegetrouw het vuur weer verspreid en zal het als een "lopend vuur" door heel Nederland gaan. Er zullen weer vele deelnemers, bezoekers , hoogwaardigheidsbekleders, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en pers aanwezig zijn. Ieder jaar is de bevrijdingsvuurestaffette weer een indrukwekkend symbool van nationale eenheid. Dat sluit aan bij het landelijke thema van dit jaar, "Vrijheid maak je met elkaar".
Wanneer een groep sporters op de avond van 4 mei in Wageningen aankomt, worden zij ontvangen door de Stichting Berg tot Bergrace die namens het Comité 4 en 5 mei Wageningen de organisatie in handen heeft. Zij zullen er voor zorgen dat alles in goede banen wordt geleid. Op de avond van 4 mei zal een toespraak worden gehouden en na het ontsteken van het bevrijdingsvuur op het 5 mei plein zal de "bevrijdingsvuurestafette" beginnen.
Mocht er interesse zijn binnen de gemeente Vlieland voor deelname aan de bevrijdingsvuurestafette door b.v. sporters/lopers/oranjevereniging dan kunt u informatie verkrijgen via de website of via telnr 0317-411080.
Comité 4 en 5 mei Wageningen.