Gemeente Vlieland

loslopende honden
Op grond van artikel 2.4.14. van de Algemene Plaatselijke Verordening Vlieland (APV) zijn houders of verzorgers van honden verplicht er voor zorg te dragen dat deze niet zonder toezicht of geleide loslopen buiten afgesloten erven van woningen en andere gebouwen. Bovendien is het op grond van het 2e lid van voornoemd artikel verplicht om honden binnen de bebouwde kom van Vlieland aangelijnd te houden. Het blijkt dat veel hondenbezitters zich niet aan de verplichting tot het aanlijnen van hun hond binnen de bebouwde kom houden. Dit lijdt regelmatig tot overlast en ook klachten. Het college verzoekt hondenbezitters en verzorgers dan ook hun hond, conform het gestelde in artikel 2.4.14 van de APV, binnen de bebouwde kom aangelijnd te houden.
Tevens wordt nogmaals gewezen op de verplichting tot het opruimen van hondenuitwerpselen welke op de weg of kinderspeelplaatsen en zandbakken worden gedeponeerd.

collecte
Ten behoeve van de Hersenstichting Nederland is een collectevergunning afgegeven voor de periode van 5 t/m 11 februari 2006.

grof huishoudelijk afval
Aanstaande dinsdag 7 februari 2006 wordt het grof huishoudelijk afval weer opgehaald. Als u grof huishoudelijk afval aan wilt bieden, dient u dit 1 dag van tevoren telefonisch door te geven aan de gemeentesecretarie, telefoon 452710, per huishouden mag maximaal 1 m3 afval worden aangeleverd. De aanbieding dient netjes te gebeuren en zoveel mogelijk in hanteerbare pakketjes te worden gebonden. Zet het afval in de berm van de weg op zo'n manier, dat anderen er zo min mogelijk last van ondervinden. U wordt ook verzocht het afval niet tegen bomen of hekken te plaatsen.
Grof huishoudelijk afval zijn materialen uit het huishouden zoals vloerbedekking en meubilair.
Grof huishoudelijk afval is geen tuinafval, geen sloopafval (hout, puin, dakbedekking, glas etcetera) en geen bruin- en witgoed (radio's en televisietoestellen, koelkasten en vriezers).

agenda
zaterdag 4 februari;

·driebandentoernooi in de Bolder, aanvang 11.00 uur. vrijdag 10 februari;

·Generale repetitie Hohe Messe door Koor Zestienwad. Wegens uitverkocht optreden op zaterdag 11 februari is deze generale repetitie open voor publiek, aanvang 20.00 uur.

kennisgeving wet milieubeheer
Nummer 02OW/mil30052005_02 Wm / 05
Namens burgemeester en wethouders van de gemeente Vieland maakt de directeur van de
Milieuadviesdienst bekend dat op 3 februari 2006 aan Vliehors Expres te Vlieland een vergunning op grond van artikel 8.4 van de Wet milieubeheer te hebben verleend voor het oprichten en in werking hebben van een onderhoudswerkplaats annex stalling op het perceel Korenmansweg 10 te Vlieland, zulks onder diverse voorschriften in het belang van de
bescherming van het milieu. De definitieve beschikking is ongewijzigd ten opzichte van de ter inzage gelegde
ontwerpbeschikking.

Nummer 02OW/mil30052005_03 Wm / 05
Namens burgemeester en wethouders van de gemeente Vieland maakt de directeur van de
Milieuadviesdienst bekend dat op 3 februari 2006 aan de de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM) te IJmuiden een vergunning op grond van artikel 8.1 lid 1a en lid 1c van de Wet milieubeheer te hebben verleend voor het oprichten en in werking hebben van een inrichting voor de opslag van gasolie in een bovengrondse tank op het perceel Havenweg 21-b te Vlieland, zulks onder diverse voorschriften in het belang van de bescherming van het milieu. De definitieve beschikking is ongewijzigd ten opzichte van de ter inzage gelegde ontwerpbeschikking.

Terinzagelegging
De Wet milieubeheervergunning alsmede de daarop betrekking hebbende aanvraag met bijbehorende stukken liggen vanaf 9 februari 2006 tot en met 23 maart 2006 op het gemeentehuis aan de Dorpsstraat 127 te Vlieland, ter inzage, elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur, alsmede op dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Na afspraak kunnen de stukken eventueel op een ander tijdstip worden ingezien, indien daarom wordt verzocht. Tevens kan telefonisch of na afspraak, door een medewerker van de Milieuadviesdienst een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven. (telefoon: 058-2339050).

Beroep
Van 9 februari 2006 tot en met 23 maart 2006 staat beroep open bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van de State voor: degenen die tijdig bedenkingen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;
de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over een ontwerpbeschikking;
degenen, die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het geven van de beschikking ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;
belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van de beschikking.

De vergunning wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij voordien beroep is ingesteld en een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening.
Een beroepschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Raad van State, Afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Een beschikking wordt niet van kracht voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Leeuwarden, 3 februari 2006
Burgemeester en wethouders van Vlieland,
Namens dezen:
De directeur Milieuadviesdienst Noord-Friesland, J.C. Woudenberg

kapvergunning
Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat zij voornemens zijn een kapvergunning, af te geven aan:


·H. Slagter, Lutinelaan 24 Vlieland,ten behoeve van het doen vellen van:

1 Den aan het perceel Lutinelaan 24 Vlieland.
·J. Smit, Duinweg 3 Vlieland, ten behoeve van het doen vellen van:
1 Berk aan het perceel Duinweg 3 Vlieland.
Een ieder wordt in de gelegenheid gesteld binnen twee weken na publicatie van het voornemen tot vergunning verlenen zijn/haar zienswijze schriftelijk kenbaar te maken bij het college van burgemeester en wethouders van Vlieland, Postbus 10, 8899 ZN Vlieland. Informatie betreffende bovengenoemde aanvraag om een kapvergunning kan desgewenst worden verkregen op de gemeentesecretarie.

burgerlijke stand Vlieland januari 2006
overleden
19 januari 2006
mevrouw T. Kuijper weduwe van dhr. J. Broersma

ingekomen vergunningaanvragen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende aanvraag om vergunning is ingekomen:
reguliere bouwvergunning

·De heer R. Oomkens, voor het plaatsen van twee dakkapellen op het perceel Willem de Vlaminghweg 9 (ingekomen 26 januari 2006). Nadere informatie kunt u verkrijgen op het gemeentehuis bij: Ruimtelijke Ordening: mevrouw B. Verheij
telefoon: 0562-452719
Bouw- en woningtoezicht: mevrouw J. van der Wal telefoon: 0562-452707.

verleende vergunningen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende vergunning hebben verleend:
aanlegvergunning

·Staatsbosbeheer,voor het plaatsen van een informatiebord op het perceel nabij het pad van zes (verzonden 30 januari 2006). Belanghebbenden kunnen tegen bovengenoemde besluiten (met uitzondering van de genoemde vrijstellingen) binnen zes weken na de datum van verzending bij het college van burgemeester en wethouders van Vlieland schriftelijk gemotiveerde bezwaren indienen.
Postadres: Postbus 10, 8899 ZN Vlieland
Informatie bij: mevr. B. Verheij, tel. 0562-452719

spreekuur Welstand
Op maandag 6 februari a.s. bezoekt mevrouw Jukema, welstandsarchitect van Hûs en Hiem, Vlieland. Wanneer u eventuele plannen heeft waarvoor een bouwvergunning noodzakelijk is, kunt u uw plannen voorbespreken met de welstandsarchitect om in een vroeg stadium te bekijken of deze plannen welstandelijk haalbaar zijn. Een eventuele afspraak kunt u maken met de medewerkers van RO/BWT, telefoon 0562-452719 of 452707.

vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1 WROvoor het plaatsen van meerpalen met verlichting nabij Badweg 3
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland maakt op grond van artikel 19a lid 4 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de raad op 30 januari 2006 in principe heeft besloten met toepassing van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te willen verlenen van de bestemmingsplannen Buitengebied 2003 en Hotels Badweg van 2001 aan de heer H.T.Westers voor het plaatsen van meerpalen met verlichting nabij het hotel en de overgang bij Badweg 3. Het bouwplan is in strijd met deze bestemmingsplannen omdat de palen deels worden geplaatst in de bestemming natuurgebied. Medewerking aan het bouwplan is slechts mogelijk nadat een vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1 WRO is verleend. De aanvraag en de overige stukken liggen met ingang van 6 februari 2006 zes weken voor een ieder in het gemeentehuis ter inzage bij Ruimtelijke Ordening/Bouw- en Woningtoezicht (RO/BWT) Een ieder kan gedurende deze termijn schriftelijk dan wel mondeling zijn zienswijze tegen het plan kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Vlieland, Postbus 10, 8899 ZN Vlieland. Indien u mondeling zienswijzen wenst in te dienen kunt u hiervoor een afspraak maken met een medewerker van RO/BWT, telefoon 0562-452719.

nieuwe Welstandsnota
Op 30 januari 2006 heeft de raad van de gemeente Vlieland in principe besloten de welstandsnota aan te passen.
De veranderingen in de welstandsnota betreffen:
·het beschermd stads- en dorpsgezicht, voor wat betreft het gebruik van kunststof materialen;

·het Oosterseveld, hier wordt het kwaliteitsdocument opgenomen als onderdeel van de welstandsnota;

·het zomerhuizenterrein, hier wordt het beleid opgenomen, dat in een bijzondere samenwerking tussen de gemeente Vlieland en Staatsbosbeheer is ontwikkeld onder leiding van de provincie en met ondersteuning van diverse deskundige partijen.
Het nieuwe welstandsbeleid is gericht op herstel van de samenhang en harmonie tussen de woningen onderling en herstel van de relatie met het omliggende duinlandschap. De nieuwe criteria leiden tot een sturing op maatgeving, volume, vorm en kleur van de zomerwoningen tot de directe omgeving en het duinlandschap.
Voor de toetsing van de bouwplannen zal er in de toekomst sprake zijn van een één-loket-functie (de gemeente).
Het besluit en de overige stukken, liggen op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van 6 februari 2006, zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis bij Ruimtelijke Ordening/Bouw- en Woningtoezicht.
Gedurende de genoemde termijn van terinzage kunnen schriftelijke (dan wel mondelinge) zienswijzen worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Vlieland, Postbus 10, 8899 ZN Vlieland. Indien u mondeling zienswijze wilt indienen, kunt u hiervoor een afspraak maken. tel. 0562-452719.

bestemmingsplan Oosterseveld
Burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland maken bekend dat de raad op 30 januari 2006 heeft besloten om het bestemmingsplan Oosterseveld ongewijzigd vast te stellen.
Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 6 februari 2006 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, bij Ruimtelijke Ordening en Bouw- en Woningtoezicht.
Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de haven en het bedrijventerrein. Met het bestemmingsplan wordt beoogd een herstructurering en uitbreiding mogelijk te maken. Gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzageligging kunnen schriftelijke (dan wel mondelinge) bedenkingen worden ingediend door:
·degene die een zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad;
·een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze in te dienen; Bedenkingen dienen te worden gericht aan gedeputeerde staten van de provincie Fryslân, Postbus 20120, 8900 HM Leeuwarden. Vlieland 31 januari 2006.