Gemeente Wormerland


Asbestregistratie De Eendragt

13 februari 2006

Woensdag 9 november 2005 werd bekend dat in de noodlokalen van de school De Eendragt aan de Zandweg in Wormer asbest in fijne vezelvorm in de lucht zat. De gemeente heeft besloten over te gaan tot registratie voor leerlingen op vrijwillige basis. Hieronder vindt u meer informatie.

Registratieformulier als word document.
Registratieformulier als pdf bestand.

Registratie leerlingen en anderen

De gemeente heeft besloten over te gaan tot registratie voor leerlingen op vrijwillige basis. Leerkrachten worden vanuit een door de arbeidsinspectie opgelegde verplichting verplicht geregistreerd. De registratie vindt plaats vanuit de zorgplicht van de gemeente. Iedereen die mogelijkerwijs in aanraking is gekomen met de asbeststof, heeft het recht te weten aan welke risico's men is blootgesteld. Het is dus een overzicht van de mensen die mogelijk aan asbeststof hebben blootgestaan en geen aansprakelijkheidsregister. Het register wordt gebruikt om de betrokkenen te kunnen informeren mochten zich nieuwe ontwikkelingen voordoen.

Alle leerlingen die tussen 2000 en 2005 op De Eendragt hebben gezeten ontvangen automatisch een brief met daarin uitleg over de registratie en de vraag of zij in het register willen worden opgenomen. Kinderen die voor 2000 op de school hebben gezeten of anderen die in de noodlokalen hebben verbleven, kunnen zichzelf bij de gemeente aanmelden voor registratie. U kunt dit op verschillende manieren doen:

Telefonisch

U kunt tussen 8.30 en 12.30 uur via telefoonnummer (075) 642 90 25 uw registratie telefonisch doorgeven. U dient de onderstaande gegevens bij de hand te hebben.

E-mail

Met een e-mail via postbus@wormerland.nl. Als u een e-mail stuurt, dient u het asbestregistratieformulier te gebruiken en terug te mailen.

Gemeentehuis

U kunt tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de receptie uw gegevens doorgeven. Daarnaast kunt u het asbestregistratieformulier van onze website downloaden, en ingevuld afgeven op het gemeentehuis.

Benodigde gegevens
Naam leerling, straat, postcode, plaats, geboortedatum en geboorteplaats, sofinummer (als bekend), periode verblijf in noodlokalen (jaren): van......tot en met .....

Indien de betrokken leerling op dit moment nog minderjarig is, dient één van de ouders/verzorgers de informatie door te geven Als dat van toepassing is, zijn de volgende gegevens ook nodig:
Naam ouder, adres ouder (indien anders dan leerling - straat, postcode, woonplaats).

Adres
Koetserstraat 3
1531 NX Wormer
Postbus 20
1530 AA Wormer
Tel: 075 - 642 90 00
Fax: 075 - 642 91 00