Politie Drenthe

Maandagmorgen

Assen, 13-02-2006

Politie houdt jeugdige vernieler aan
ASSEN Zaterdagmiddag heeft de politie een 12-jarige jongen uit Assen aangehouden. Een getuige tipte de politie omdat hij zag dat de jongeman een NS-bijgebouw aan de Overcingellaan binnen liep en terug kwam met een brandblusser. Na onderzoek en aanhouding door de politie bekende de jongeman de brandblusser uit het gebouw te hebben gehaald en buiten weggegooid te hebben. Er werd proces-verbaal opgemaakt. (06-113048)

Eenzijdig ongeval met letsel
GIETERVEEN Zondagmiddag raakte een 20-jarige autobestuurder uit Annerveensche Kanaal gewond bij een aanrijding. De man reed over de Herenweg Noord komende uit de richting Gieterveen in de richting van de Hilte. Vermoedelijk door een te hoge snelheid kwam hij in een bocht naar rechts in de linkerberm terecht. Hierna belandde de bestuurder via de rijbaan in de rechterberm, de naast deze berm gelegen sloot en kwam uiteindelijk op de rechterzijkant van het voertuig op de rijbaan tot stilstand. De man kon op eigen gelegenheid uit zijn auto klimmen. Hij werd met een pijnlijke schouder per ambulance overgebracht naar het UMC Groningen. (06-113078)

Politie bekeurt 14-jarige quad-bestuurder
KLAZIENAVEEN Een 14-jarige jeugdige inwoner van Klazienaveen werd zaterdagmiddag bekeurd door de politie. Toen deze hem op de Oude Dordsedijk wilden controleren negeerde hij meerdere keren een stopteken en ging er met hoge snelheid van door. Uiteindelijk werd de bestuurder op een zandpad richting de Schutwijk tot stoppen gedwongen. Na onderzoek aan de quad, 100 cc. en dus een motorfiets, bleek dat er geen kentekenplaat op zat, de quad niet verzekerd was, de bestuurder geen rijbewijs bezat, hij diverse stoptekens genegeerd had en het overige verkeer in gevaar had gebracht (een aantal keren bijna uit de bocht gevlogen en bijna twee voetgangers omver gereden op het fietspad van Klazienaveen naar Weiteveen). De sleutels van de quad werden ingenomen en de afspraak met de jeugdige bestuurder werd gemaakt dat hij zich maandag met zijn ouder(s) meldt aan het politiebureau. (06-113056)

Auto weggenomen na inbraak
MEPPEL Vanmorgen werd er ingebroken in een woning aan de Pilotenlaan. Door een gaatje te boren in een raamkozijn, onder de raamsluiting, kon deze geopend worden. De sleutels van de op de oprit staande personenauto werden meegenomen waarna eveneens de auto werd weggenomen. (06-113139)

Bedrijfsinbraken
HOOGEVEEN Zondagmiddag werd er ingebroken in een bedrijf aan De Lavalstraat. Door een toegangshek en deur te forceren konden de daders binnen komen. Een onbekende hoeveelheid computers werd meegenomen. (06-113059)

MEPPEL Zondagavond tussen 18.00 en 18.32 uur werd er ingebroken in een bedrijf aan de Eekhorstweg. Een klinker werd door een ruit gegooid waarna men in het bedrijf kon komen. De buit bestaat uit een onbekend aantal computers en beeldschermen. (06-113137)

Politie houdt twee verdachten aan terzake openlijke geweldpleging NIEUW DORDRECHT Zondagavond heeft de politie een 19-jarige jongeman uit Nieuw Dordrecht en een 22-jarige jarige man uit Klazienaveen aangehouden. Beide mannen verkeerden zwaar onder invloed van alcohol. Ze vernielden aan de Klazienaveensestraat bossages door deze uit de grond te trekken, verkiezingsposters van borden te trekken en in brand te steken, kleding in Humana bakken in brand te steken. Ook werd er alcohol op de openbare weg genuttigd. De mannen werden ingesloten en zullen vandaag gehoord worden. (06-113114)

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 16 februari 16.30 uur. Tel. 06-52528707. Dirk Neef neemt hierna de voorlichting over. 06-51557950