Politie Hollands Midden

Datum: 13 februari 2006


---
Katwijk Verkeersongeval Op de Koninginneweg in Katwijk vond op zaterdag 11 februari een ongeval plaats tussen een fietsster en een personenauto. De fietsster, een 68-jarige vrouw uit Katwijk, reed over de Koninginneweg uit de richting van den B.J. Blommerstraat. Vermoedelijk heeft zij niet voldoende rechts aangehouden. Waardoor de auto, bestuurd door een 65-jarige man uit Rijnsburg die haar van achteren naderende en zijdelings wilde passeren haar raakte of afschrok, waardoor zij ten val kwam. De vrouw viel en raakte gewond aan haar gezicht. De politie snelde toe om hulp te bieden. De vrouw hoefde niet naar het ziekenhuis.

Katwijk Gewonde bij vechtpartij

De politie heeft in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 februari, rond 2.00 uur, een 17-jarige Katwijker aangehouden, omdat hij een 21-jarige plaatsgenoot zou hebben mishandeld bij een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Tramstraat. De 21-jarige Katwijker is met verwondingen aan het hoofd overgebracht naar het LUMC. Hij is inmiddels weer thuis, maar kan nog niet door de politie worden gehoord. Portiers van de horeca-gelegenheid hebben de 17-jarige Katwijker overgedragen aan de politie die in verband met preventief toezicht op het uitgaansleven al aanwezig waren in de Tramstraat. De Katwijker is in verzekering gesteld. De politie heeft ook een 19-jarige vriend van de Katwijker aangehouden die zich na afloop met het voorval bemoeide en diverse waarschuwingen van de politie negeerde om zich afzijdig te houden. Deze man heeft een boete gekregen en is inmiddels weer op vrije voeten. De politie zet het onderzoek voort.

Lisse Aanhoudingen na mishandeling Agenten zagen tijdens hun surveillance op zondag 12 februari, omstreeks 02.15 uur, een jongen een andere jongen op de Grachtweg naar de grond werken. Agenten schoten direct op het groepje af. Twee jongens van 17 jaar uit Apeldoorn en 18 jaar uit Lisse werden aangehouden. De twee verklaarden dat de jongen hen had uitgedaagd door kwetsende scheldwoorden te gebruiken. De twee jongens wilden daarop verhaal halen en hadden hem naar de grond gewerkt. De politie heeft proces-verbaal tegen de twee opgemaakt. Het slachtoffer is onbekend gebleven. Door de grote groep omstanders is hij weg gegaan.

Lisse Rijden onder invloed

Op vrijdag 10 februari omstreeks 23.25 uur controleerde de politie op de Laan van Rijckevorsel een 19-jarige bestuurder uit Haarlem omdat hij met een te hoge snelheid reed. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 230 ug/l. De limiet voor een beginnende bestuurder is 88 ug/l. De bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en een rijverbod van 3 uur. Voor het overschrijden van de maximum snelheid met 24 kilometer per uur (50 kilometer toegestaan) kreeg de bestuurder een schikking/ bekeuring aangeboden.

Noordwijk Rijden onder invloed

Op zaterdag 11 februari omstreeks 01.55 uur controleerde de politie op de Duinweg een 40-jarige bestuurder uit Noordwijk. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 750 ug/l. Limiet is 220 ug/l. Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd (invorderingsgrens is 570 ug/l). Tevens kreeg hij een proces-verbaal en een rijverbod van 9 uur.

Noordwijkerhout Onder invloed een aanrijding veroorzaken en doorrijden

Op zondag 12 februari, omstreeks 20.45 uur, reed een 42-jarige bestuurder uit Noordwijkerhout over de Simon Emtinckstraat. Door nog onbekende oorzaak reed de bestuurder met zijn voorzijde tegen twee geparkeerd staande voertuigen, die hierbij aan de achterzijde schade opliepen. Hierop reed de bestuurder door en werd op de van Iersellaan door de politie staande gehouden. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 1080 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt terzake rijden onder invloed en verlaten plaats ongeval. Zijn rijbewijs werd ingevorderd (invorderingslimiet is 570 ug/l) en hij kreeg een rijverbod.

Noordwijk Rijden onder invloed

Op maandag 13 februari omstreeks 02.05 uur controleerde de politie op de Oude Zeeweg een 39-jarige bestuurder uit Noordwijk. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 420 ug/l. De limiet is 220 ug/l. De bestuurder kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Vlist / Berkenwoude Alcoholcontrole / snelheidscontrole RVHT

In de nacht van vrijdag 10 februari en zaterdag 11 februari controleerde het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden op de Fransekade in Vlist en op de Zuidbroekse Opweg te Berkenwoude op zowel alcohol als snelheid. Er werden ongeveer 200 blaastesten afgenomen waarbij 3 bestuurder boven de limiet van 220 ug/l uitkwamen. De uitslagen varieerden tussen de 390 ug/l en 455 ug/l. Er werd driemaal bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid van 80 km per uur. De overschrijdingen waren lagen tussen de 112 en 129 km per uur.

Noordwijk Hard rijden mogelijk onder invloed De politie heeft het rijbewijs van een 50-jarige man uit Leidschendam ingevorderd nadat hij op vrijdag 10 januari, omstreeks 22.40 uur, tegen een boom was geklapt. Getuigen verklaren dat de auto met ongeveer 100 km/u over de Nortghodreef had gereden waarna zij een klap hadden gehoord. De auto was uit de bocht gevlogen en tegen een boom tot stilstand gekomen. De man uit Leidschendam en zijn inzittende, een 45-jarige vrouw uit Noordwijk, zijn met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het LUMC. Omdat de bestuurder rook naar inwendig gebruik van alcohol is er een bloedproef afgenomen. De uitslag van de bloedproef moet uitwijzen of de man meer dan de toegestane 220 ug/l heeft gedronken. De verkeersdienst stelt een onderzoek in naar de snelheid waarmee de man heeft gereden.

Rijnsburg Aanhoudingen na mishandeling De politie heeft op zaterdagmiddag 11 februari, vier minderjarige jongens uit Rijnsburg aangehouden wegens het mishandelen van een 13-jarige jongen eveneens uit Rijnsburg. Eén van de vier jongens, een 13-jarige jongen had de 13-jarige schouderduwen gegeven, gestompt en geschopt. De 13-jarige hield hier een lichte hersenschudding en verwondingen in het gezicht aan over, hij deed aangifte bij de politie. De politie heeft daarop de vier jongens die allen aanwezig waren tijdens de mishandeling aangehouden. De andere drie jongens zouden niet geslagen of geschopt hebben, maar de verdachte wel aangemoedigd, dan niet tegengehouden hebben tijdens de mishandeling. Tegen de vier is proces-verbaal opgemaakt.

Sassenheim Geweld in het verkeer Een 33-jarige man uit Sassenheim heeft aangifte gedaan bij de politie van mishandeling. De politie heeft de 41-jarige man uit Rijnsburg waar tegen aangifte was gedaan aangehouden. De twee mannen, reden op zaterdagavond 11 februari, achter elkaar over de Hoofdstraat in de richting van Warmond. Er ontstond enige irritatie waarop bij een stoplicht de Rijnsburger die in de eerste auto reed uit zijn auto stapte. Hierop liep hij naar de Sassenheimer toe die in zijn auto bleef zitten. De Rijnsburger gaf de Sassenheimer door het open raampje twee vuistslagen, opende daarna het portier en gaf hem daarna een aantal schoppen. Uiteindelijk is door de bemoeienis van omstanders de Rijnsburger weer in zijn auto gestapt en heeft hij zijn weg vervolgd. De politie kon de man aan de hand van het kenteken opsporen. Hij is vervolgens aangehouden en heeft een proces-verbaal gekregen.

Leiden Inbraak in woningen

De politie onderzoekt negen woninginbraken. In vier gevallen bleef het bij een poging doordat bewoners wakker werden of een hond aansloeg. De inbraken vonden plaats tussen vrijdagmiddag 10 en zaterdagavond 11 februari. Het gaat hier om inbraken in woning aan de Kaarsemakerstraat, de Sophiahof, de Schimmelstraat, de Schelpenkade, de Zuidsingel, de Lopsenstraat, de Surinamestraat, de Zeeforel en Beekforel en de Morsweg. Goederen die uit de woningen gestolen waren ondermeer een spelcomputer, laptops, geld, pasjes, een digitale camera en mobiele telefoons.

Leiden Rijden onder invloed

Op zaterdag 11 februari omstreeks 06.25 uur controleerde de politie op de Bargelaan een 21-jarige bestuurder uit Oegstgeest. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Zijn uitslag van de ademanalyse was 480 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur. Op zondag 12 februari omstreeks 02.30 uur controleerde de politie op de Langegracht een 45-jarige bestuurder uit Leiden. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 280 ug/l. de limiet is 220 ug/l. De bestuurder kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur. Ook werd omstreeks 21.25 uur op de 2e Binnenvestgracht een 48-jarige bestuurster uit Leiden gecontroleerd nadat zij door een geslotenverklaring was gereden. Zij bleek onder invloed te verkeren. De uitslag van de ademanalyse was 400 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Zij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.

Leiden Geweld

Dit weekend kreeg de politie te maken met zes geweldsincidenten. Er werden acht verdachten aangehouden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Het eerste incident deed zich vrijdagavond 10 februari voor aan het Utrechtse Jaagpad nabij het bruggetje naar de Zeeheldenbuurt. Een 32-jarige vrouw uit Leiden werd door rond 20.25 uur zonder enige aanleiding aangevallen door twee nog onbekende jongens. Zij liep door de klappen en schoppen dusdanige klachten op dat zij voor onderzoek naar het LUMC ging. Later op de avond rond 23.20 uur werd een buitenspiegel van een aan de Boommarkt geparkeerde auto afgetrapt. De politie hield hiervoor twee 19-jarige jongens uit Leiden aan. Op zaterdag 11 februari rond 01.50 uur kreeg de politie een melding dat er gevochten zou worden bij een uitgaansgelegenheid aan de Turfmarkt. Van een vechtpartij was geen sprake meer maar een 18-jarige jongen uit Oegstgeest deed aangifte dat hij was mishandeld. De politie hield in deze zaak een 15- en 16-jarige jongen uit Leiden en een 15-jarige jongen uit Oegstgeest aan. Op zondag 12 februari rond 00.15 uur werd een 21-jarige man uit Leiden en een 18-jarige vrouw uit Zoeterwoude mishandeld door twee nog onbekende jongens. Zij passeerden met hun snorfiets de twee die op fietsen reden. Zonder aanleiding werd een trap gegeven tegen het achterwiel van de Leidenaar. Deze kwam nog net niet ten val maar de snorfietsers wel. De twee jongens kwamen toen afstormen op hun slachtoffers en sloegen deze. Rond 01.25 uur drukte een 21-jarige vrouw uit Leiden een bierglas in het gezicht van een 20-jarige vrouw uit Leiden. Dit gebeurde in een uitgaansgelegenheid aan de Turfmarkt. De vrouw moest voor behandeling van haar verwondingen naar het LUMC. De verdachte werd aangehouden. Ook ontstond die zondag aan de Anna van Saksenstraat onenigheid waarbij een 28-jarige man uit Gouda en een 42-jarige man uit Leiden werd aangehouden. De onenigheid ontstond na de afwikkeling van een taxirit. Over een weer zou geduwd en getrokken zijn en vielen ook klappen.

Alphen aan den Rijn Politie onderzoekt mishandeling

De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 26-jarige Alphenaar. De Alphenaar was na een woordenwisseling met een groep personen geslagen en geschopt door enkele van hen. De mishandeling vond plaats in de nacht van zaterdag 11 of zondag 12 februari op de Van Mandersloostraat. De politie heeft inmiddels vijf plaatsgenoten gehoord.

Alphen aan den Rijn Politie onderzoekt vechtpartij

De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartij van zondagnacht 12 februari. Twee bezoekers raakten met elkaar slaags waarna portiers tussen beide kwamen. Meerdere bezoekers raakten vervolgens betrokken bij de vechtpartij waarbij over een weer klappen vielen.

Alphen aan den Rijn Rijden onder invloed

Op zaterdag 11 februari omstreeks 02.30 uur controleerde de politie op de Prins Bernhardlaan een 30-jarige bestuurder uit Waddinxveen. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 430 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 4 uur.

Hazerswoude-Dorp Aanhoudingen na vuurtje stoken

De politie heeft in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 februari vier jongens uit Hazerswoude-Dorp van 15, 16 en 17 jaar aangehouden. Een van de jongens had op het Mondriaanplantsoen, nadat ze een pizza hadden gegeten, de doos in brand gestoken. Vervolgens werd ook een kunststof tuinstoel met een stuk karton van de pizzadoos aangestoken. De politie hield de jongens ter plaatse aan.

Leimuiden Rijden onder invloed

Tijdens een alcoholcontrole door het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden op de Provinciale weg N207/ Vriezenweg op zaterdag 11 februari omstreeks 20.30 uur werden twee bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed. Een 33-jarige bestuurder uit Noordwijkerhout had een uitslag van de ademanalyse van 470 ug/l. En een 40-jarige bestuurder uit Leiderdorp had een uitslag van de ademanalyse van 330 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Beide kregen een proces-verbaal en een rijverbod.

Noorden Woninginbraken

In het weekend van 10 februari is ingebroken in een woning aan de Chrysantenstraat. Men heeft de achterdeur opengebroken om binnen te komen. Uit de woning werd een televisie en een playstation weggenomen. Zaterdag 11 februari werd in een woning aan de Voorweg ingebroken. Via een raam is men in de woning geklommen. Vervolgens werd de woning doorzocht waarna er ook een televisie en een radio werden weggenomen.

Nieuwveen Rijden onder invloed

Op zaterdag 11 februari omstreeks 01.20 uur kreeg de politie de melding dat op de Muggenlaan een voertuig in de bosschages geparkeerd stond met daarin een beschonken bestuurder. Toen de bestuurder ter plaatse was bleek het voertuig inmiddels geparkeerd te staan op de parkeerplaats. Bleek de bestuurder inmiddels thuis te zijn. In zijn woning werd de 33-jarige bestuurder uit Nieuwveen aangehouden. Hij werd onderworpen aan een blaastest. Uitslag van de ademanalyse was 930 ug/l. Terwijl de imiet in het verkeer 220 ug/l is. Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd (invorderingslimiet is 570 ug/l). Tevens kreeg hij een rijverbod.

Nieuwe Wetering Bedrijfsinbraken

Bij een bedrijf aan de Korte Oostweg is tussen zondag 12 februari 16.00 uur en maandag 13 februari 06.00 uur ingebroken. Er werden duizenden bossen tulpen weggenomen. Vermoedelijk werden de bossen overgeladen in een bus. Men heeft de voordeur opengebroken om in het pand te komen. Ook werd in een bedrijf langs de Bovenweg ingebroken. Waarschijnlijk gaat het om dezelfde inbreker(s) als bij het andere bedrijf. In het pand werd gezocht naar goederen echter er werd niets weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen die iets verdachts hebben gezien zich te melden.

Ter Aar Alcoholcontrole RVHT

Op zaterdag 12 februari omstreeks 20.00 uur controleerde het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden op de Langeraarseweg. Op genoemde locatie werden 443 blaastesten afgenomen. Een 43-jarige bestuurder uit Ter Aar reed hierbij onder invloed. De uitslag van de ademanalyse was 260 ug/l. De limiet is 220 ug/l. De bestuurder kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur.

Zwammerdam Rijden zonder verlichting en onder invloed

Op zondag 12 februari omstreeks 03.25 uur zag de politie op de Buitenkerk een 17-jarige bestuurder van een snorfiets rijden zonder verlichting. Bleek de bestuurder onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 330 ug/l. De limiet is 220 ug/l. De bestuurder kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.

Bergambacht Rijden onder invloed

Op vrijdag 10 februari omstreeks 19.20 uur controleerde het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden op de Bovenberg een 35-jarige bestuurder uit Vlist. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 390 ug/l. De limiet is 220 ug/l. De bestuurder kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.

Boskoop Rijden onder invloed

Op vrijdag 10 februari omstreeks 23.40 uur controleerde het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden op de Zijde een 59-jarige bestuurder uit Boskoop. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 455 ug/l. Limiet is 220 ug/l. De bestuurder kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur. Ook werd een 55-jarige bestuurder uit Waddinxveen gecontroleerd. Ook hij bleek onder invloed te zijn. Zijn uitslag was 390 ug/l. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.

Gouda Mishandeling in uitgaansgelegenheid De politie heeft op vrijdag 10 februari, even voor middernacht, een 41-jarige man uit Gouda aangehouden nadat hij in een uitgaansgelegenheid aan de Markt lastig was geweest. De man had diverse vrouwen in de uitgaansgelegenheid lastig gevallen waarop zij de portier aanspraken. De portier heeft vervolgens de man naar buiten gezet. De man reageerde hierop agressief en trapte en sloeg de portier. Omstanders hielpen de portier waarop de man naar de grond kon worden gebracht en de komst van de politie werd afgewacht. De politie heeft de man overgebracht naar het bureau waar hij zijn roes kon uitslapen. De portier heeft aangifte gedaan van mishandeling. Tegen de verdachte word proces-verbaal opgemaakt.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --