Gemeente Grootegast


Informatiemarkt voor ouder en kind groot succes!

De informatiemarkt voor ouders en kinderen van 0 tot 6 jaar, die woensdag 8 februari jl in herberg "In de Groote Gast" is gehouden is druk bezocht. Met ongeveer 250 bezoekers kan van een succes worden gesproken.
Aanleiding voor het organiseren van de markt waren de nationale voorleesdagen en het bekroonde boek "Dat ben jij, Kiki" . De organisatie was in handen van de werkgroep leesbevordering bestaande uit de gemeente, peuterspeelzaal, bibliotheek en consultatiebureau. Voor zowel ouder en kind was er veel te doen. De kinderen konden knutselen, gymen, sjoelen, kleuren, met hun knuffel naar het consultatiebureau en speelgoed uittesten. Voor de ouders was er allerlei informatie over onder andere opgroeien en opvoeden, kinderopvang, basisonderwijs en sporten voor jonge kinderen. Ook waren verschillende middenstanders aanwezig met een deel van hun assortiment.
Ook konden de kinderen meedoen aan een kleurwedstrijd. Wethouder de Groot heeft in de herberg drie eerste prijzen uitgereikt aan: Willemijn Wijbenga uit Niekerk, Hannah Tienstra uit Opende en Tim Krans uit Grootegast. De kinderen kregen allemaal het bekroonde boek "Dat ben jij, Kiki".

---

(c) Gemeente Grootegast