Politie Zuid-Holland-Zuid

13/2 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 13-02-2006 o persberichten district I

VERDACHT VAN POGING ZWARE MISHANDELING
ZWIJNDRECHT De politie heeft op maandagmorgen 13 februari een 18-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden in een woning aan de Boshuizen. Hij wordt verdacht van een poging tot zware mishandeling van een 22-jarige plaatsgenoot op 27 november vorig jaar. De man werd toen in een woning aan het Tomatenplein met een fles meerdere keren op het hoofd geslagen. Hij raakte niet ernstig gewond omdat de man zich wist te verweren. Hij deed aangifte. De politie heeft de verdachte ingesloten.

WAPENBEZIT
DORDRECHT De politie heeft op zondagavond 12 februari een 48-jarige man uit Rotterdam aangehouden op het politiebureau aan de Nassauweg. De man was in eerste instantie door agenten meegenomen naar het politiebureau voor een openstaande boete. Op het bureau bleek dat de man ook een vuurwapen en kogels in zijn bezit had. Het wapen is in beslag genomen en de man ingesloten. De boete werd betaald door een familielid.

MAN EN JONGEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft zondagavond 12 februari een 46-jarige man en een 15-jarige jongen, beiden uit Dordrecht aangehouden in de wijk Stadspolders. De twee worden verdacht van een poging diefstal van een scooter en mishandeling. De 46-jarige liet met de 15-jarige een zoon van een kennis twee honden uit. Op het Van Eesterenplein kwam de 46-jarige een bekende tegen, een 24-jarige man uit Dordrecht. De 24-jarige werd aangesproken door de 46-jarige man. Vervolgens zou de 24-jarige een tik hebben gehad, zijn gevallen en zijn gebeten door een van de honden die erbij was. De scooterrijder wist weg te vluchten. Zijn scooter bleef achter. De 46-jarige zou toen samen met de 15-jarige de scooter hebben willen meenemen. Door getuigen zou het een en ander zijn gezien. De weggevluchte 24-jarige wist de politie te alarmeren die het tweetal aanhield. De scooter werd aangetroffen op het Van Eesterenplein. Het voertuig is in beslag genomen voor nader onderzoek. De 24-jarige raakte niet gewond. De politie stelt een onderzoek in. Het tweetal is ingesloten.

BEDREIGD MET MES
DORDRECHT De politie heeft zondagavond 12 februari een 16-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden op de Stadspolderring. De jongen zou een familielid hebben bedreigd met een mes en een wijnfles. Dit zou zijn gebeurd na een woordenwisseling. De politie hield de jongen aan en sloot hem in.