Politie Zuid-Holland-Zuid

Jongen beroofd

Alblasserdam, 13-02-2006 o Een 15-jarige jongen uit Alblasserdam is zondagavond tussen 18.40 en 18.50 uur op het Wilgenpad in Alblasserdam van zijn portemonnee beroofd.

De jongen was lopend op weg naar vrienden. De jongen stak de Sportlaan over en liep over het bruggetje in de richting van de Prinses Marijkestraat. Die straat stak hij ook over het Wilgenpad op. Achter de jongen liep een onbekende jongen die zijn pas versnelde en de 15-jarige vastpakte. Onder bedreiging van een mes, gaf de 15-jarige zijn portemonnee af. Het mes wist hij vervolgens van de onbekende af te pakken. Direct kreeg de jongen meerdere stompen in het gezicht. De onbekende rende daarna weg in de richting van de Parallelweg. Het slachtoffer rende direct naar het politiebureau. Het mes waarmee is gedreigd, is nu bij de technische recherche voor onderzoek. De jongen is hevig geschrokken en heeft aangifte gedaan van diefstal met geweld. De politie stelt een onderzoek in.
De persoon die de beroving op zijn geweten heeft, is vermoedelijk een jongen tussen de 14 en 18 jaar oud, ongeveer 1.72m, getint uiterlijk, fors postuur, spreekt vloeiend Nederlands.
Getuigen en of andere mensen die meer weten van dit incident worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).