Gemeente Geldermalsen

Gemeente Geldermalsen regelt collectieve ziektekostenverzekering voor minima


13 februari 2006 - De gemeente Geldermalsen heeft samen met ander gemeenten in de regio met zorgverzekeraar Menzis een overeenkomst gesloten voor een collectieve ziektekostenverzekering voor minima. Deze collectieve verzekering betreft de ZorgVerzorgd polis van Menzis. Het gaat hier om een zogenaamde naturaverzekering zonder eigen risico.

Menzis geeft aan de deelnemers een korting van 5,1% op de basispremie. Deze basispremie zal dan voor de collectieve verzekering 83,-- per maand per persoon bedragen. Wordt daarnaast gekozen voor een aanvullende verzekering van Menzis dan krijgt de verzekerde een korting van 9% op de premie van deze aanvullende verzekering.

Extra in Geldermalsen - Garant-regeling: beter verzekerd zonder extra kosten!
De gemeente Geldermalsen heeft naast de overeenkomst voor een collectieve ziektekostenverzekering voor minima bij Menzis de Garant-regeling afgesloten. Deze Garant-regeling voorziet in een aantal extra vergoedingen voor voorzieningen zoals brillen, tandartskosten en monturen die niet of niet volledig worden vergoed via de basisverzekering en/of de aanvullende verzekeringspakketten en waarvoor wel een vergoeding via de bijzondere bijstand wordt verstrekt. De premiekosten van de Garant-regeling komen geheel voor rekening van de gemeente en worden rechtstreeks door de gemeente aan Menzis betaald.

Wie kunnen gebruik maken van de collectieve ziektekostenverzekering en de Garant-regeling ?
De verzekering is bedoeld voor inwoners met een netto maand inkomen tot maximaal 110% van de bijstandsnorm. Daarnaast wordt ook rekening gehouden met vermogensgrenzen. Het schema maakt duidelijk om welke bedragen het gaat.

Inkomensgrenzen

Categorie 110% van de bijstandsnorm per 1 januari 2006 inclusief vakantiegeld


65 jaar en ouder
Gehuwden (beiden 65 +) 1.388,--
Gehuwden (een 65+) 1.388,--
Alleenstaande 1.005,--

21 t/m 64 jaar
Gehuwden (beiden 21 t/m 64) 1.322,--
Alleenstaande ouders 1.189,--
Alleenstaande 925,--
Personen in een inrichting
Gehuwden 458,--
Alleenstaande ouder/alleenstaande 294,--

Vermogensgrenzen
Leefsituatie Maximaal vermogen per 1 januari 2006 Alleenstaande 5.180,--
Alleenstaande ouder/gehuwde 10.360,--

Wat moet men doen om gebruik te kunnen maken van de collectieve ziektekostenverzekering
Wie denkt in aanmerking te komen voor de collectieve ziektekostenverzekering moet zich aanmelden voor deelname bij de vakbalie van de afdeling Sociale zaken van de gemeente Geldermalsen.

De gemeente Geldermalsen stelt vast of betrokkene een minimum inkomen heeft en geen of weinig vermogen. Nadat de gemeente heeft vastgesteld dat de aanvrager tot de doelgroep voor de collectieve verzekering behoort wordt deze voor deelname aan die verzekering aangemeld. Degenen die op dit moment van de gemeente Geldermalsen een uitkering ontvangen of in 2005 in aanmerking zijn gekomen voor de regeling chronische zieken, gehandicapten en ouderen ontvangen deze week van de gemeente een brief met meer informatie.

Degenen die gebruik willen maken van het aanbod van de collectieve ziektekostenverzekering van de gemeente Geldermalsen worden opgeroepen om uiterlijk 20 februari 2006 contact op te nemen met de vakbalie van de afdeling Sociale zaken om de aanmelding in orde te maken. De reden voor de korte termijn is de datum van 1 maart 2006 die geldt als uiterste datum om de huidige verzekering op te zeggen. De vakbalie Sociale Zaken is gevestigd in het gemeentehuis, Kuipershof 2 te Geldermalsen, tel. 0345-586701.

Let op!!
Wie al een keus heeft gemaakt voor een verzekering en dit al aan de zorgverzekeraar heeft laten weten kan dit jaar niet meer overstappen. Dat kan dan pas weer in 2007.