Ingezonden persbericht


persbericht

Keppra® (levetiracetam) heeft als enige modern anti-epilepticum een positief advies ontvangen voor intraveneuze toediening.

Breda, 13 februari 2006 ­ De Europese registratieautoriteiten in Londen (EMEA) hebben vorige week voor de intraveneuze toedieningsvorm (injectie) van Keppra® (levetiracetam), aan de Europese commissie een positief advies uitgebracht voor het verlenen van de handelsvergunning. Deze intraveneuze toediening is een essentiële behandeling voor patiënten die in een crisissituatie verkeren tijdens een epileptische aanval. Daarnaast is de intraveneuze toediening te gebruiken bij patiënten tijdens een operatie en op de intensive care.

De Keppra® -injectie zal in Nederland naar verwachting beschikbaar zijn vanaf mei 2006 in een dosis van 100mg/ml. Keppra® is sinds 2000 als tablet in Nederland beschikbaar en sinds kort als drank voor de behandeling van partieel beginnende epileptische aanvallen bij volwassenen en bij kinderen vanaf vier jaar. Van alle nieuwe anti-epileptica is Keppra® de eerste en enige met een intraveneuze toedieningsvorm . UCB is een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van geneesmiddelen op het gebied van het centraal zenuwstelsel, het immuunsysteem en oncologie. Het hoofdkantoor van UCB Pharma bevindt zich in Brussel; wereldwijd heeft UCB vestigingen in meer dan 40 landen.

Meer informatie over Keppra® is te vinden op de website van de EMEA www.emea.eu.int/humandocs/Humans/EPAR/Keppra/Keppra.htm

Meer informatie voor de redactie is te verkrijgen bij: C. de Jongh, Public Eyes Healthcare Communications, Tel: 076 ­56 55 170 of e-mail: caroline@publiceyes.nl

Van de eerste generatie anti-epileptica hebben alleen fenytoïne en valproaat een intraveneuze toedieningsvorm. fenytoïne is geïntroduceerd begin jaren 50,valproaat is begin jaren 70 op de markt gebracht.