Ingezonden persbericht


Marko BV verkort doorlooptijd en verkleint voorraden met Inter Access

Advies en ERP-pakket Prodin-P2 basis voor verbeterde bedrijfsvoering

Hilversum, 13 februari 2006 - ICT-dienstverlener Inter Access heeft voor Marko BV, fabrikant van stalen meubelen, een verbetertraject uitgevoerd voor het verkorten van de productiedoorlooptijd en het verkleinen van de voorraadomvang. Op basis van een gebruikersvriendelijke methodiek en het ERP-pakket Prodin-P2 van Inter Access heeft de fabrikant de doorlooptijd met drie dagen verkort (van tien naar zeven dagen) en voorraden met tien procent teruggedrongen. Op basis van deze verbeteringen heeft Marko BV zijn slagvaardigheid vergroot en kan het bedrijf optimaal inspelen op de behoeften van klanten op het gebied van kwaliteit, prijs en levertijd.

Marko BV ontwikkelt, produceert en levert inrichtingscomponenten voor alle leer- en werkomgevingen. In het primair-onderwijssegment is de fabrikant marktleider. In totaal werken bij Marko BV 120 mensen op de productielocatie en het hoofdkantoor in Veendam en in de showroom in De Meern. Marko BV levert aan bedrijven en instellingen in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België. De fabrikant produceert steeds vaker meubilair op maat, dat ook binnen een beperkte tijd wordt afgeleverd. Dit vereist optimale efficiëntie in logistieke en productieprocessen. De ervaring en expertise van Inter Access in de stroomlijning van processen en de mogelijkheden van de ERP-oplossing Prodin-P2 waren de redenen dat Marko BV koos voor de dienstverlener.

De belangrijkste aandachtspunten van het verbeterproject waren de inrichting van de processen en Prodin-P2, en het doorvoeren van operationele verbeteringen. Jeroen van der Woude, Operations Manager bij Marko BV: "Om dit te kunnen realiseren, werkten we nauw samen met Inter Access. Een groot voordeel hierbij was, dat we al enkele jaren met dit bedrijf samenwerken. De rol van dienstverlener is in de loop der tijd verschoven richting die van partner. De kennis die Inter Access heeft van onze processen en uitdagingen, heeft geresulteerd in een relatie die veel verder gaat dan die van leverancier en klant. De kennis van Inter Access heeft zeker bijgedragen aan het slagen van dit project."

###

Over Inter Access
Inter Access is strategisch partner en dienstverlener op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT). ICT is een onmisbaar instrument om waarde te creëren in een dynamische economie waarin snelheid, efficiency, klantgerichtheid en flexibiliteit de randvoorwaarden vormen. Om dit instrument goed in te zetten, beschikt Inter Access over kennis van zowel technologie als zakelijke processen. Dit vertaalt zich in een breed portfolio van oplossingen die onze relaties helpen succesvoller in hun business te zijn. Naast de levering van oplossingen is Inter Access ook een innoverende partij op het gebied van On Demand, het leveren van ICT-diensten op afstand. En dat voornamelijk in de branches handel en industrie en in de publieke sector. Naast deze branches heeft Inter Access kennis van en ervaring met de financiële markt. Inter Access vertaalt zijn geïntegreerde visie in branchespecifieke oplossingen, ontworpen met specifieke aandacht voor beheer: Think, Build, Implement & Operate. Een helder en praktijkgericht model voor strategisch en operationeel succes.