Gemeente Zevenaar


week 7, 13 tot 20 februari 2006

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENINGAanvraag vrijstelling bestemmingsplan Bij burgemeester en wethouders is een aanvraag ingekomen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan `Giesbeek' voor het uitbreiden van de woning en vervangen bijgebouw op perceel Kerkstraat 102 te Giesbeek;Het college is voornemens deze vrijstelling te verlenen. Ter inzageHet ontwerp van het te nemen besluit, met de daarop betrekking hebbende stukken, ligt met ingang van 16 februari a.s. gedurende zes weken ter inzage bij de Balie Ruimte. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

WET MILIEUBEHEERMeldingen artikel 8.09:2bBurgemeester en wethouders maken bekend dat ingekomen zijn drie meldingen als bedoeld in artikel 8.19, lid 2, onder b, Wet milieubeheer, voor het veranderen van het ziekenhuis, Hunneveldweg 14, Zevenaar.De eerste gemelde verandering betreft de bouw van een Regionaal Geestelijk Gezondheids Centrum (RGC), de tweede melding de verplaatsing van de operatiekamers (van de
1e naar de 5e etage) en de derde de verplaatsing van de porto cabins. De voorgenomen veranderingen leiden niet tot andere of grotere nadelige gevolgen voor het milieu dan de inrichting op grond van de, op 11 april 2000, onder nummer 840 verleende, vergunning mag veroorzaken. Daarom hebben zij besloten de drie meldingen te accepteren. De voorschriften van de vergunning zijn ook van toepassing op de gemelde verandering. Ter inzageDe meldingen, de verklaring en genoemde milieuvergunning worden op 15 februari 2006 gedurende zes weken ter inzage gelegd bij de balie van de sector Ruimte van het gemeentehuis. BezwaarBinnen zes weken na de verzenddatum van de verklaring kunnen belanghebbenden een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders.

WONINGWETIngekomen aanvragen lichte bouwvergunning week 5/2006:- Bettestraatje 1 Zevenaar, vergroten van een woning (BL 20060682);- Hofweg 9a Zevenaar, gedeeltelijk veranderen van een woning (BL 20060689)

Ingekomen aanvragen reguliere bouwvergunning week 5/2006:- Zonegge 15-18 Zevenaar, plaatsen van een verhoogde dakkapel in de achtergevel (BR 20060666);- Rosandeweg 12 Zevenaar, het plaatsen van 2 stacaravans voor een periode van 10 maanden (BR 20060698);- Arnhemseweg ongenummerd Zevenaar, het plaatsen van lichtmastreclame (BR 20060725)

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING ANGERLO 2004Ingekomen aanvraag kapvergunning week 4/2006:- Broekzijdestraat 4 Angerlo, kappen van een notenboom (KA 20060579)

KAPVERORDENING ZEVENAARIngekomen aanvraag kapvergunning week 5/2006:- Rosandeweg 12 Zevenaar, kappen van een berk en een den (KA 20060694);- Slenterweg 9 Zevenaar, kappen van een populier (KA 20060728)

BOUWVERORDENING ZEVENAAR 2002Ingekomen aanvraag sloopvergunning week 4/2006:- Bandijk 73 Lathum, geheel slopen van een varkensschuur (SA 20060558);- Nieuwe Doelenstraat 10 Zevenaar, slopen van een woonhuis (SA 20060738);- Dokter Honigstraat 2 en 4 Zevenaar, slopen van winkelruimtes (SA 20060739)

WIJZIGING BOUWVERORDENINGDe gemeenteraad heeft op 25 januari 2006 de zevende wijziging van de bouwverordening vastgesteld. De wijzigingen hebben betrekking op o.a. bodemonderzoek, integrale herziening brandveiligheidsvoorschriften, mogelijkheid voor paraplusloopvergunning bij asbestverwijderingsprojecten, alsmede herstel van een paar kleine onvolkomenheden.Ter inzage en inwerkingtredingHet raadsbesluit tot wijziging en de gewijzigde bouwverordening, die nu wordt aangehaald als "Bouwverordening Zevenaar 2006" liggen met ingang van 15 februari 2006 gedurende zes weken ter inzage bij de balie van de sector Ruimte. Het wijzigingsbesluit treedt in werking op de derde dag na die waarop zij is afgekondigd.

RAADSVERGADERINGAgenda voor de openbare vergadering van de RAAD van de gemeente Zevenaar op WOENSDAG 22 FEBRUARI 2006 in het gemeentehuis (raadzaal). Aanvang: 19.30 uur.

A Vragenuur

Beantwoorden schriftelijke vragen

Mededelingen college

Lijst ingekomen stukken

B Onderwerpen

4. Notulen van de raadsvergadering van 25 januari 2005 5. Notitie peuterspeelzaalwerk Zevenaar 6. Beschikbaar stellen kredieten t.b.v. verbouw Bommersheuf 7. Toekomst muziekonderwijs in de gemeente Zevenaar 8. Keuze stedenbouwkundige visie locatie Reisenakker/Mercurion 9. 2e beslisdocument "Projectopdracht ontwerpfase Zevenaar Oost" 10. Vaststellen beleidsplan stedelijk groen 11. Voorstel onderzoek Rekenkamercommissie Duurzaam Veilig inclusief kredietaanvraag 12. Beschikbaar stellen krediet t.b.v. uitbreiding van basisschool De Wissel 13. Gewijzigde Gemeenschappelijke Regeling Huisvesting Voortgezet Onderwijs in de Liemers 14. Harmonisatie bibliotheekwerk 15. Beschikbaar stellen kredieten t.b.v. groot onderhoud Lentebad 2006 16. Beschikbaar stellen krediet mechanisatie trekkenwand Bommersheuf 17. Beschikbaar stellen krediet t.b.v. renovatie gemalen 18. Krediet voteren t.b.v. vervanging materiaal 19. Vaststellen Archiefverordening gemeente Zevenaar 2006

VERGADERING WELSTANDCOMMISSIEDe openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op maandag 20 februari 2006 om 13.30 uur in het gemeentehuis (kamer 402). De agenda van deze vergadering ligt ter inzage bij de Balie Ruimte.De openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op maandag 20 februari 2006 om 13.30 uur in het gemeentehuis (kamer 402). De agenda van deze vergadering ligt ter inzage bij de Balie Ruimte.

COLLECTIEVE ZIEKTEKOSTENVERZEKERING VOOR MINIMA De gemeente Zevenaar heeft voor de periode 1 maart 2006 tot en met 31 december 2006 een collectieve ziektekostenverzekering voor minima afgesloten. Informatie hierover vindt u op onze website www.zevenaar.nl of bij de balie van de sector Samenleving. De balie is tijdens de openingstijden telefonisch bereikbaar onder nummer: 0316-595111.

MINIMABELEID GEMEENTE ZEVENAAR 2006Heeft u een laag inkomen of leeft u van een uitkering?De gemeente Zevenaar heeft diverse regelingen die u financiële ondersteuning kunnen bieden, zoals de bijzondere bijstand voor chronisch zieken, ouderen en gehandicapten, de bijdrage voor sport en sociaal culturele activiteiten, de bijzondere bijstand, de langdurigheidstoeslag, de regeling duurzame gebruiksgoederen voor 65-plussers, de regeling kwijtschelding gemeentelijke belastingen en de kortingspas 65+.Informatie hierover vindt u op onze website www.zevenaar.nl of bij de balie van de sector Samenleving. De balie is tijdens de openingstijden telefonisch bereikbaar onder nummer: 0316-595111.Voor vragen over de Regeling kwijtschelding gemeentelijke belastingen kunt u rechtstreeks contact opnemen met de afdeling belastingen, telefoonnummer 0316-595301.

CARNAVAL EN ALCOHOL Carnaval staat bekend om zijn rijkelijke alcoholverbruik. Toch wordt er rond carnaval niet opvallend veel méér onder invloed gereden. De politie doet er alles aan om dat zo te houden.Carnaval is welhaast onverbrekelijk verbonden met veel drinken, en dat ook nog enkele dagen achter elkaar. Sommige carnavalsvierders hebben dan ook enkele dagen achtereen een te hoog alcoholgehalte in hun bloed om nog veilig aan het verkeer deel te kunnen nemen. Te verwachten was dus dat er rond carnaval veel onder invloed wordt gereden en er als gevolg daarvan extra veel verkeersongevallen zouden gebeuren.BobMaar dat blijkt niet het geval te zijn. Kennelijk zijn de meeste carnavalsvierders zo verstandig om een taxi te nemen of anders voor de festiviteiten losbarsten alvast van tevoren afspraken te maken over wie er rijdt. Afspraken dus over wie vandaag en morgen de Bob is.Politiecontroles - denk om nieuwe 0,2-promille limiet!De politie heeft dat met vreugde vastgesteld en wil ook graag dat dat zo blíjft. Om dat te bevorderen zal ze in de carnavalperiode weer extra controleren op alcoholgebruik in het verkeer. Denk hierbij om de nieuwe alcohollimiet van 0,2 promille voor beginnende bestuurders. Die nieuwe limiet geldt voor een periode van vijf jaar voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar, alle nieuwe bestuurders, en alle bestuurders die hun rijbewijs vanaf 30 maart 2002 hebben gehaald. Die limiet houdt in de praktijk in dat je met één glas vaak al te veel hebt gedronken om te mogen rijden.Nadere informatie vindt u op www.bobjijofbobik.nl . Kijk voor uitvoerige informatie over reizen per openbaar vervoer van deur tot deur op www.9292ov.nl .

WEGVERHARDINGEN ANGERLO WORDEN AFGEKOPPELD VAN HET RIOOL. De gemeente Zevenaar zal in de periode maart-oktober 2006 de wegverhardingen in Angerlo afkoppelen van het riool. De capaciteit van rioleringssystemen is per definitie beperkt. Indien het (regen)wateraanbod de afvoercapaciteit van het riool overschrijdt, wordt het rioolwater via noodoverlaten geloosd op het oppervlaktewater. De vervuiling die zo optreed is niet gewenst en moet teruggebracht worden. Hiertoe wordt in de woonkern Angerlo de wegverharding afgekoppeld van het riool. De kolken worden met een nieuw aan te leggen leiding -in het trottoir- gekoppeld aan een infiltratiesysteem of het oppervlaktewater. Schoon regenwater dat op de weg valt komt hierdoor niet meer in het rioolstelsel terecht waardoor de vuiluitworp uit het rioolstelsel aanzienlijk afneemt.De werkzaamheden worden per straat aangepakt, waardoor de overlast voor het verkeer zoveel mogelijk wordt beperkt. Wel zullen tijdelijk woonstraten niet toegankelijk zijn voor autoverkeer.Voor nadere informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de balie Ruimte, bereikbaar onder telefoonnummer 0316 - 595 550.

LUIERINZAMELING IN GIESBEEKBij het kinderdagverblijf aan de Kerkstraat in Giesbeek staat sinds kort ook een container voor het gescheiden inleveren van luiers. Tijdens de openingsuren van het dagverblijf kunt u daar uw luiers in de container deponeren. U dient daarvoor wel de speciale luierzakken te gebruiken. Deze zijn verkrijgbaar op het gemeentehuis van Zevenaar, op het aanbiedstation in Zevenaar en bij het kinderdagverblijf in Giesbeek.

POPOEFENRUIMTE TE HUUR De Stichting Popcultuur Zevenaar is een organisatie die zich inzet voor een gunstig popklimaat in Zevenaar. Een van de hoofdtaken van de stichting is het verhuren van oefenruimte aan bands uit Zevenaar en omstreken. In de oefenruimte is een zangversterker aanwezig. Bands moeten voor hun eigen backline zorgen. Zij krijgen wel een eigen opslagruimte.

Op dit moment zijn er nog enkele dagdelen die verhuurd kunnen worden. Het gaat om

* zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur en van 19.00 tot 23.00 uur
* zondag van 11.00 tot 15.00 uur en van 15.00 tot 19.00 uur.

Geïnteresseerde bands kunnen contact opnemen met Sander Thuss, tel. 06-51447128, a.thuss@chello.nl.

BERICHTEN VAN HET STEDENCONTACT

Jongerenuitwisseling PrivasDe jaarlijkse jongerenuitwisseling van het stedencontact wordt dit jaar door Privas georganiseerd.Van 28 april tot en met 1 mei a.s. wordt daar een bijeenkomst gehouden voor de jongeren uit Zevenaar, Weilburg, Tortona en Privas.Het programma voor de uitwisseling bestaat uit diverse onderdelen die helemaal zijn toegesneden op jongeren van 16 - 18 jaar. Dat zijn excursies, uitstapjes, creatieve activiteiten, discoavonden, sport etc.De deelname kost niet veel. Er moet alleen een bijdrage van 40% in de reiskosten worden betaald. Die reis wordt gemaakt met de TGV. Er moet rekening mee worden gehouden dat de groep op 27 april vertrekt en op 2 mei a.s. terugkomt in Zevenaar.Doe mee....verruim je eigen wereld.....geef je zelf de kans om met een voldaan gevoel en allerlei toffe indrukken terug te komen uit Privas.Geef je zo snel mogelijk op bij Jan Boerboom. Zijn telefoonnummer is 525014. E-mailen kan ook: info@stedencontact.nl Je kunt natuurlijk ook bij hem langs gaan voor nadere informatie. Zijn adres is K. de Jongstraat 19 in Zevenaar.

Bijeenkomst volwassenen 2006Het Duitse Weilburg organiseert dit jaar de bijeenkomst voor volwassenen. Deze wordt gehouden van 25 tot en met 28 mei a.s. Zevenaar doet aan deze uitwisseling mee met een delegatie van 15 personen die wordt aangevoerd door burgemeester Jan de Ruiter en comitévoorzitter Alex Assmann.Het programma voor deze uitwisseling bestaat uit een interessante mix van een kennismaking met de stad en zijn inwoners en het bezoeken van verschillende bezienswaardigheden. Het onderlinge contact van de deelnemers uit de vier zustersteden staat daarbij steeds centraal.De bijeenkomst krijgt een bijzonder tintje omdat het stedencontact 40 jaar bestaat en Weilburg herdenkt dat het 1100 jaar geleden stadsrechten kreeg. Zevenaarse inwoners van ca. 21 jaar en ouder die aan de uitwisseling willen deelnemen kunnen zich aanmelden bij Jan Boerboom, secretaris van het Zevenaars Comité voor het stedencontact. Zijn adres is K. de Jongstraat 19 en hij is bereikbaar via telefoonnummer 525014 of e-mail info@stedencontact.nlDe deelnemers ontvangen een bijdrage van 40% in de reiskosten. Bij het samenstellen van de delegatie wordt de voorkeur gegeven aan "nieuwe deelnemers". Verder wordt nog eens opgemerkt dat met name de jongvolwassenen (ca. 25 - 35 jaar) worden uitgenodigd om mee te doen.

BESLUITEN

WONINGWETVerleende bouwvergunning week 6/2006:- Edisonstraat 20 A Zevenaar, veranderen van een bouwmarkt en een reclamezuil (BR 20050501)

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING ZEVENAAR 2006week 5/2006:
* OBW Handbal, vergunning voor het innemen van een standplaats ten behoeve van een eierbakactie op 27 februari 2006 van 11.30 uur tot en met 15.30 uur op de verhoging op de Markt te Zevenaar (ST 20058081);

* Jeugd optocht commissie Babberich, vergunning voor het houden van een carnavalsoptocht voor de jeugd op zondag 26 februari 2006 vanaf 13.0 uur door Babberich (OP 20060308);
* J.J.A.M van Pul, vergunning voor het hebben van een standplaats op de dinsdagmiddagmarkt te Giesbeek voor de verkoop van bloemen, planten en tuingoed (ST 20058151);

* CM Maas, vergunning voor het hebben van een standplaats op de dinsdagmiddagmarkt te Giesbeek voor de verkoop van drop, snoep en chocolade (ST 20058201)

week 6/2006

* H.N.G. Wiendels, vergunning voor het organiseren van een receptie op het middelste hofje van de Middag te Babberich ter hoogte van de nummers 57, 59 en 61 op 7 februari 2006 van 20.00 uur tot 22.00 uur (BB20060140)

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning / ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit aan de aanvrager daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING ZEVENAAR 2006Week 6/ 2006Ontheffing voor werkzaamheden aan het spoor buiten normale werktijden.In opdracht van ProRail start aannemer Volker Stevin op 21 februari a.s. met het oplassen en slijpen van wissels nrs. 5b, 7 en het vervangen van een spoorstaaf tussen overweg de Molenstraat en het NS station Zevenaar. In verband hiermee hebben burgemeester en wethouders aan de aannemer een ontheffing verleend voor het uitvoeren van werkzaamheden buiten normale werktijd (een ontheffing als bedoeld in artikel 4.1.2.2 van de Algemene Plaatselijke Verordening 2006 gemeente Zevenaar).Omwonenden zullen hier enige hinder van ondervinden in de vorm van geluid. Daarom hebben burgemeester en wethouders voorschriften aan de ontheffing verbonden om de overlast zo veel mogelijk te beperken. Een van de voorschriften is dat de aannemer de direct omwonenden van tevoren schriftelijk van het tijdstip en de aard van de werkzaamheden op de hoogte moet stellen.Terinzagelegging en bezwaar.De ontheffing ligt vanaf 15 februari 2006 ter inzage bij de balie van de sector Ruimte en kan daar tijdens de openingstijden worden ingezien. Verder wordt er op gewezen dat belanghebbenden binnen zes weken na verzending van de ontheffing daartegen een bezwaarschrift kunnen indienen bij burgemeester en wethouders.

GEWIJZIGD BESLUIT KOOPZONDAGEN 2006Ieder jaar wijst het college van Burgemeester en wethouders, in overleg met de ondernemers, maximaal 12 dagen per gebied aan waarop vrijstelling wordt verleend aan winkels om op zondag geopend te zijn. De ondernemers beslissen vervolgens zelf of zij hun winkel(s) op de betreffende zondag(en) openstellen.
* Angerlo, Giesbeek en Lathum: 17 april, 25 mei en 5 juni,
* Zevenaar-Tatelaar, Zevenaar-Hengelder: 8 en 22 januari, 12 februari, 12 maart, 17 april, 25 mei, 5 juni, 8 en 22 oktober, 12 november, 17 en 26 december;

* Zevenaar-Centrum: 2 april

* Ooy: 9, 17, 23, 30 april, 7, 21, 25 mei. 5 juni, 3, 10, 17 december

OUD PAPIERIn de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum

Plaats

Inzamelaar

Woensdagavond 15 februari

Babberich

drumfanfare Sint Jan

Donderdagavond 16 februari

Angerlo

gezamenlijke scholen

Zaterdag 18 februari

Lathum

ds. Jonkersschool

Zaterdag 18 februari

Lentemorgen 2

basisschool Lindenhage

Dinsdagavond 21 februari

Schrijvershoek

basisschool De Fonkelsteen

EVENEMENTEN EN ACTIVITEITEN:

Februari

t/m 5 maart

Tentoonstelling van Toeback tot Tabak (Liemers Museum)

15

Lezing Rembrandts moeder (20.00 uur Volksuniversiteit)

18

Dubbel zang concert (20.00 uur Ontmoetingskerk)

18

Thomasviering (19.00 uur Andreaskerk)

25 t/m 28

Carnaval in residenties verenigingen

26

Jeugdcarnavalsoptocht Babberich (13.00 uur)

26

Boemelparade (13.00 uur )

Naar Menu