AutoRai

Wereldpremière Mazda3 MPS en Mazda3 facelift in Genève

(2/13/2006)
Mazda Motor Corporation toont op de komende 76^e Salon de lâAuto in Genève twee Wereldprimeurs: de Facelift van de Mazda3 en de op dit nieuwe model gebaseerde topversie, de Mazda3 MPS. Ook de nieuwste conceptcar, de Mazda Kabura, zal in Genève te zien zijn en daarmee beleeft deze in Noord-Amerika ontworpen auto zijn Europese debuut. Op de Mazda stand staat ook de Mazda5 Hydrogen RE Hybrid, een concept versie van de âGezinsauto van het Jaar 2006â met onder de kap de Renesis rotatiemotor uit de Mazda RX-8, die in dit geval zowel op benzine als op waterstof kan rijden, in combinatie met een elektromotor. Daarmee levert deze concept car uitmuntende prestaties op het gebied van rijplezier en emissies.

Nieuwe Mazda3 MPS
Het nieuwe vlaggenschip van de Mazda3 lijn, de Mazda3 MPS, levert de sportief ingestelde rijder uitstekende prestaties en een stijlvol maar ingetogen uiterlijk, in combinatie met veel comfort en een praktisch bruikbaarheid voor elke dag.

De Mazda3 MPS is het tweede model in de Mazda Performance Series (MPS), na de Europese lancering van de Mazda6 MPS eind januari van dit jaar. Het model krijgt in Japan de naam Mazdaspeed Axela, in Noord-Amerika Mazdaspeed3 en in alle andere markten, waaronder Europa, Australië en Nieuw-Zeeland, de naam Mazda3 MPS.

De Mazda3 MPS is het beste voorbeeld van de door Mazda beoogde ideale en onderscheidende combinatie van uitstekende rijeigenschappen, rijplezier en dagelijks gebruiksgemak.

Met een compacte en lichte carrosserie en de zeer sterke 2.3 liter DISI (Direct Injection Spark Ignition) turbo benzinemotor is de Mazda3 MPS één van de meest krachtige voorwielaangedreven high-performance autoâs van dit moment.

Het design van de Mazda3 MPS straalt die kracht en degelijkheid al bij de allereerste aanblik uit. Met dit nieuwe model bevestigt Mazda andermaal haar streven om alle modellen de juiste Zoom-Zoom DNA mee te geven.

Mazda Kabura
De Mazda Kabura concept car beleefde begin januari dit jaar zijn Wereldpremière op de NAIAS, de North American International Auto Show in Detroit. Met dit model zet Mazda de traditie voort van constructeur van adembenemende sportautoâs, terwijl het tegelijkertijd de grenzen verlegt op het gebied van de indeling van het interieur.

De auto is bedoeld voor jonge rijders en beantwoordt aan hun manier van leven. Hij onderscheidt zich door zijn wat exotische uiterlijk, in combinatie met praktisch gebruik en betaalbaarheid. De Kabura laat zien welke richting Mazda in de toekomst mogelijk voor ogen heeft op het gebied van een compacte sportcoupé.

BedrijfsautoRAI.nl