1e persbericht van maandag 13 februari 2006

Eindhoven, 13-02-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Doorrijder aangehouden

Een 24-jarige Eindhovenaar is maandag rond 2.00 uur in zijn woning in Woensel-Noord aangehouden. De man wordt er van verdacht kort daarvoor op de Markt in Valkenswaard tegen een auto te zijn gereden en daarna te zijn doorgereden. Een getuige noteerde het kenteken. De man is ingesloten voor verhoor.

Eindhoven: Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren

Een 52-jarige Eindhovenaar moest zondag rond 21.15 uur zijn rijbewijs inleveren. De politie controleerde de man op alcohol in de Crabethstraat. Hij blies een alcoholpromillage van1,95 waarop zijn rijbewijs werd ingenomen en proces-verbaal werd opgemaakt.

Helmond: Inbraak woning

Tussen zaterdag 22.00 uur en zondag 15.30 uur is ingebroken in een woning aan de Helmondselaan. De voordeur werd opengebroken. Uit de woning werden een fotocamera, een spelcomputer, een computer en een computertas weggenomen.

Bladel: Inbraak in woning

Tussen zaterdag 8.30 uur en zondag 18.15 uur is ingebroken in een huis aan de Gerard Bruninglaan. Een raam aan de achterzijde van het huis werd opengebroken. Uit de woning zijn een geldbedrag van ongeveer 100 euro en 2 verrekijkers weggehaald.

Nuenen: Zoon bedreigt moeder

Een 16-jarige Nuenenaar is zondag rond 21.30 uur in zijn woning door de politie aangehouden. De jongen had zijn moeder, een 46-jarige vrouw uit Nuenen, bedreigd. Hij wilde haar in elkaar slaan en een einde aan haar leven maken. De jongen is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verhoor.

Valkenswaard: Dronken automobilist levert rijbewijs in

De politie heeft maandag rond 1.20 uur een 37-jarige man met een onbekend woonadres aangehouden. De politie kreeg de melding dat een dronken man in zijn auto wilde gaan rijden. Op de Markt konden agenten de man in zijn auto aanhouden en lieten hem blazen. De man blies 2,0 promille. Zijn rijbewijs werd ingenomen en proces-verbaal opgemaakt.

Westerhoven: Dronken automobilist raakt rotsblok

Op de Kempervennendreef is maandag omstreeks 1.00 uur een 20-jarige Rotterdammer met zijn auto tegen een rotsblok aangereden. De man had gedronken, hij blies ruim 1,5 promille. Omdat het een beginnende bestuurder betrof werd zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt. De man raakte zelf gewond aan zijn onderlip. Zijn inzittende, een 21-jarige man uit Nieuwerkerk aan de IJssel brak zijn neus. Beide mannen zijn behandeld in het ziekenhuis.

Veldhoven: Bestelauto gestolen

Vanaf de Ligt is zondag tussen 20.45 en 22.15 uur een bestelauto gestolen. Het betreft een witte Volkswagen bestelauto met kenteken VJ-PZ-33. De auto is voorzien van een sticker met een rolstoel er op.

Geldrop: Auto weggehaald

Tussen zaterdag 18.30 uur en zondag 14.00 uur is op de Ter Borghstraat een auto weggehaald. Het betreft een zwarte Volkswagen Golf 4 Motion met kenteken 84-BH-TL.