Unicef



Bolivia: 34.000 families getroffen door overstromingen 13 februari 2006, La Paz - In Bolivia zijn zes van de negen departementen getroffen door overstromingen, veroorzaakt door hevige regenval. Huizen, scholen, bruggen en wegen zijn verwoest en naar schatting 100.000 hectare landbouwgrond is verloren gegaan. 34.000 families hebben hulp nodig en diverse hulporganisaties, waaronder Unicef, proberen die zo goed mogelijk te geven.

President Morales van Bolivia heeft de Verenigde Naties gevraagd de hulp aan de getroffenen te coördineren. Unicef zorgt voor schoon water, wc's en voedsel en werkt samen met VN-organisatie UNDP op het gebied van kinderbescherming en tijdelijke huisvesting.

Geld nodig voor noodhulp Vlak na de overstromingen hebben de hulporganisaties gezorgd voor voedsel, tenten en medische hulpmiddelen. Kinderen onder de twee jaar krijgen bovendien voedingssupplementen. Er is meer geld nodig voor de noodhulp; onder andere Duitsland en Spanje hebben al financiële steun toegezegd. Meteorologen verwachten dat de hevige regen nog tot maart zal aanhouden.