Ingezonden persbericht


Corporate Communicatie TNO
Postbus 6050
2600 JA DELFT

Datum 13 februari 2006
Nummer 2006-05

PERSBERICHT

TNO lanceert Farcast "Content Repurposing" Platform

TNO heeft vandaag de lancering aangekondigd van Farcast, een volgende generatie platform voor "content repurposing". Content repurposing is het geschikt maken van content voor andere doeleinden/apparaten dan waar het oorspronkelijk voor bedoeld was. Het Farcast-platform ondersteunt applicaties waarmee gebruikers multimedia kunnen beheren en publiceren waar en wanneer ze maar willen, ongeacht het gebruikte formaat, netwerk of apparaat. Realtime multimedia reportages, nieuwsberichten op internet of mobiel, en podcasten van de mobiel behoren tot de nieuwe applicaties die zijn ontwikkeld en getest met behulp van Farcast.

Naadloze integratie
Farcast transcodeert, bewaart, verwerkt en distribueert informatie in alle populaire formaten voor mobiel en internet. Het omvat functionaliteit voor abonnementen, beveiligd beheer van informatie, transcodering en levering (push en pull). Het platform kan worden ingezet als een integrale of een hosted oplossing. Farcast kan ook naadloos worden geïntegreerd in architecturen op basis van IMS of SIP, waardoor nieuwe samengestelde media-toepassingen ontstaan die het produceren en delen van multimedia-informatie bevorderen.

Samengestelde media-toepassingen
Farcast Reporter, Farcast NewsFacts en Farcast Podcaster zijn toepassingen die tot op heden zijn ontwikkeld. Farcast Reporter stelt journalisten in staat nieuws, beeld, audio en video te publiceren via een mobiel waarbij GPS-coördinaten worden meegezonden. Farcast NewsFacts stuurt informatie met het laatste nieuws in tekst, video, foto en audio naar het mobiele apparaat van abonnees. Op maat gemaakte versies van zowel Farcast Reporter als Farcast NewsFacts zijn ontwikkeld voor het Algemeen Nederlands Persbureau ANP. Bovendien kan Farcast podcasting via de mobiel verzorgen: Farcast Podcaster stelt podcasters in staat materiaal op te nemen en te publiceren op de mobiele telefoon, waarna het Farcast-platform de podcast transcodeert, en direct op het internet publiceert.

"TNO heeft een schat aan ervaring in de mobiele wereld, en Farcast is ontwikkeld ter bevordering van innovatie in de mobiele markt," aldus Gerard van Oortmerssen, directeur van TNO Informatie- en Communicatietechnologie. "Met Farcast maken we het aanbieders mogelijk applicaties te ontwikkelen waarmee ze snel de markt op kunnen in combinatie met uitgebreide feedback en ervaringen van gebruikers."

Demonstraties van toepassingen op basis van Farcast zullen gedurende de hele beurs worden gegeven op de 3GSM-beurs in Barcelona (Hal 1, Stand C69) van 13 tot en met 16 februari.

Meer informatie
Ga voor meer informatie naar www.tno.nl/farcast

Telefoon 015 269 49 75
Fax 015 262 73 35
E-mail pressinfo@tno.nl