Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 31 januari 2006

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 24 januari 2006. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Verzoek om ontheffing voor het opstarten van een kleinschalige boerencamping met 15 plaatsen in de periode 15 maart t/m 30 oktober van ieder jaar op het perceel De Horn 6 te Baambrugge. (Aangehouden 24-1 j.l.)
Toelichting:
Er is een verzoek om ontheffing ingekomen voor het opstarten van een kleinschalige boerencamping met 15 plaatsen in de periode 15 maart t/m 30 oktober van ieder jaar op het perceel De Horn 6 te Baambrugge. De Wet op de openluchtrecreatie biedt op grond van artikel 8 een mogelijkheid om ontheffing te verlenen van het verbod om zonder vergunning van burgemeester en wethouders een kampeerterrein te houden voor ten hoogste tien kampeermiddelen. Ingevolge het 3e lid kunnen burgemeester en wethouders voor ten hoogste de periode 15 maart tot en met 31 oktober in elk kalenderjaar, het aantal toe te laten kampeermiddelen verhogen tot ten hoogste vijftien. Echter ingevolge artikel 10 lid 1 kan een vrijstelling of ontheffing als bedoeld in artikel 8, lid 2 onder b kan slechts worden verleend voor zover het bestemmingsplan zich er niet tegen verzet. Gelet op het advies van de afdeling VROM is het geldende bestemmingsplan voor dit perceel het bestemmingsplan ´Buitengebied´van de gemeente Abcoude. De betreffende gronden worden aangewezen voor ´Agrarische bebouwing´. Tot een met de bestemming strijdig gebruik wordt gerekend het gebruik van de gronden voor het oprichten of plaatsen van onderkomens. Derhalve verzoek om ontheffing afwijzen. Ambtelijk advies:
Ontheffing weigeren.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Burgemeester zal betrokkene uitnodigen en uitleggen dat 10 vooralsnog wel mag.

3. Ondertekening (nieuwe) Intentieverklaring Handhavingssamenwerking provincie Utrecht.
Toelichting:
De wijze van intergemeentelijke en provinciale handhavingssamenwerking is reeds een aantal jaren geleden in een overeenkomst vastgelegd. Door opheffing van het Coördinatie- en Informatie Punt (CIP) handhaving is de noodzaak ontstaan in een nieuwe overeenkomst de handhavingssamenwerking vast te leggen.
Ambtelijk advies:
De burgemeester te machtigen de samenwerkingsovereenkomst (bijlage) ten provinciehuize te ondertekenen op 8 februari a.s. te 14.30 uur. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. College wil graag informatie over de taakverdeling met de milieudienst en hoe de handhaving(ssamenwerking) tot nu toe is verlopen. Wat is de meerwaarde nu?


---

PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode


1. Bebouwingshoogte appartementenblokken Hollandse Kade-Stationsgebied. (Aangehouden 24-1 j.l.)
Toelichting:
Door de cie VROM is verzocht de consequenties te onderzoeken van het laten vervallen van 1 bouwlaag bij de twee appartementengebouwen. In overleg met de ontwikkelaar/architect is dat onderzocht en neergelegd in de Notitie Bouwplan en bouwhoogte Strationsgebied-Hollandse Kade- Stationsgebied. Die notitie is besproken in de cie VROM van 18 januari. De commissie heeft een verdeeld advies uitgebracht. Voorgesteld wordt de raad een uitspraak te laten doen over de maximale toelaatbare bouwhoogte van de appartementsgebouwen. Ambtelijk advies:
Raad voorstellen een uitspraak te doen over de maximaal toelaatbare bouwhoogte van de appartementenblokken in het plangebied Hollandse Kade-Stationsgebied. B&W-besluit:
Wordt aangehouden tot gesprek heeft plaatsgevonden: De Roode/Van den Heerik met Dura Vermeer/AM Wonen. Van Geuns zal daarbij aanwezig zijn.
2. Aanbrengen van een tweetal airco-units op dakkapellen op perceel Kerkstraat 42 te Abcoude. Toelichting:
Het perceel waarop de airco-units zijn gebouwd ligt in het beschermd dorpsgezicht. N.a.v. een klacht is advies aangevraagd bij de welstandscommissie. De commissie is van oordeel dat het plan niet voldoet aan de redelijke eisen van welstand. De locatie is gelegen binnen het beschermd dorpsgezicht, waarvoor een bijzonder toetsingsregime geldt. De commissie beoordeelt de objecten als zeer storend en detonerend bij de zorgvuldig vormgegeven dakkapellen en acht ze in de historische setting niet aanvaardbaar. Nu legalisering niet in de rede ligt kan handhavend worden opgetreden. Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt handhavend op te treden tegen de airco-units. B&W-besluit:
Niet overeenkomstig voorstel besloten. College wil dat klagers eerst proberen er met hun buurman/vrouw uit te komen.

3. Steiger op gemeentegrond tegenover Gein Noord 87 te Abcoude. Toelichting:
De steiger is bouwvergunningplichtig en gebouwd op gemeentegrond. Door geen bouwvergunning aan te vragen is in strijd gehandeld met artikel 40 van de Woningwet. De steiger is in strijd met het vigerende en toekomstige bestemmingsplan. Uit vaste jurisprudentie blijkt dat alvorens tot een aanzegging tot het opleggen van een last onder dwangsom wordt overgegaan, moet worden nagegaan of alsnog legalisering van het zonder vergunning gebouwde mogelijk is. Nu dit, gelet op de strijd met het vigerende en toekomstige bestemmingsplan, niet het geval is kan handhavend worden opgetreden. Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt handhavend op te treden tegen de steiger door middel van een last onder dwangsom.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Principeverzoek voor het veranderen en vergroten van de woning Laan van Binnenrust 26 te Abcoude.
Ambtelijk advies:
Vanwege strijdigheid met de voorschriften van het vigerende bestemmingsplan geen medewerking verlenen aan voornoemd verzoek, bijgaande brief verzenden. B&W-besluit:
Niet overeenkomstig voorstel besloten. College wil toestemming verlenen om de verbinding tussen huis en bedrijfsruimte te maken. Bestemming van de bedrijfsruimte mag niet worden gewijzigd in een woonbestemming en dus ook zo niet gebruikt worden.
---

5. Verzoek om medewerking aan het verplaatsen van de supermarkt aan de Brugstraat 4 naar een terrein aan de Rijksstraatweg tussen 34a en 36 te Baambrugge alsmede het bouwen van een bedrijfswoning en een aantal appartementen. Toelichting:
Op 15 november jl. heeft u de beslissing op het advies van 7 november jl. aangehouden om de verplaatsing van de supermarkt in overleg met wethouder Van de Heerik in een bredere visie te plaatsen. De conclusie van het overleg resulteert in een tweedeling waarbij de gevraagde situatie aan de Rijksstraatweg onder randvoorwaarden een aantrekkelijke optie is en waarbij van de ander kant de mogelijkheden bij de herstructuring van de dorpshuislocatie de Vijf Bogen niet moet worden uitgesloten. Deze laatste optie zal door de gemeente verder moeten worden onderzocht. Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt verzoeker te berichten dat de door hem gevraagde locatie onder randvoorwaarden mogelijkheden heeft die door hem nader kunnen worden uitgewerkt en dat de gemeente bij de herstructurering van de locatie De Vijf Bogen de mogelijkheden op deze locatie zal onderzoeken e.e.a. conform bijgaande concept-brief.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik

PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 7 februari 2006. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 31 januari 2006

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode


1. Aanvraag sloopvergunning voor de sloop van 11 woningen aan de Kerkstraat te Abcoude. Toelichting:
Op 8-11-2005 is n.a.v. het advies van de Commissie Bezwaarschriften het besluit van 28-6-2005 om sloopvergunning te verlenen herroepen. De aanvraag is d.d. 10-11-2005 op grond van art 8.1.4.lid 2 v. de bouwverordening aangehouden. Op 1-12-2005 heeft het college besloten om sloopvergunning op grond van artikel 37 van de monumentenwet te verlenen. De beslissing is op 8-12-2005 in de VAR gepubliceerd en heeft gedurende 6 weken ter visie gelegen. De sloopvergunning op grond van de bouwverordening kan nu - onder voorwaarden met het aspect veiligheid - worden verleend. Ambtelijk advies:
Sloopvergunning op grond van artikel 8 van de Woningwet verlenen. Mandaatbesluit d.d. 26-1-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---