Ingezonden persbericht


Persbericht: Helft singles gelooft in ware liefde

NIJMEGEN 13 februari - Met Valentijnsdag om de hoek houdt de liefde de Nederlandse single druk bezig. Online singlescommunity MVlife.nl heeft haar 70.000 abonnees het hemd van het lijf gevraagd over de liefde. In totaal lieten 1.700 respondenten weten hoe zij over de liefde denken. De conclusie is opmerkelijk. De helft van de singles blijkt in de ware liefde te geloven en een derde denkt die zelfs ooit te ontmoeten. Maar de nuchterheid overwint het toch. Want ongeveer twee derde van de singles zegt dat de verwachtingen rondom de liefde vaak te hoog gespannen zijn.

Ware liefde bestaat
Veel singles hopen ooit de ware liefde te ontmoeten, maar geloven ze er ook in? Net iets meer dan 50% van de mannen geeft aan dat hij denkt dat de ware liefde bestaat. Bij de vrouwen is dat net iets minder dan 50%. Meer dan één vijfde van de singles claimt de ware liefde zelfs van dichtbij te hebben meegemaakt, een even groot deel als van hen die aan de ware liefde niet zo'n geloof hechten.

Verwachtingen
Iets minder dan de helft van de singles sluit niet uit ooit hun droompartner te vinden. Maar liefst 27% van de vrouwelijke singles en 37% van de mannelijke singles is ervan overtuigd dat die perfecte partner zijn of haar pad zal kruisen. Slechts 13% van de mannen en 17% van de vrouwen acht het begrip 'droompartner' een illusie. Ondanks alle leuke dromen zijn singles wel realistisch. Zo'n 66% van de vrouwen geeft aan dat ze vinden dat men vaak te veel verwacht van de liefde. De mannen zijn met 58% net iets minder sceptisch.

Stiekem naïef
Erik van Heeswijk, hoofdredacteur van MVlife concludeert: "Als je de antwoorden op alle vragen op een rijtje legt dan kun je - een beetje kort door de bocht - spreken van een naïef-romantische single die gelooft snel een droompartner te ontmoeten. Maar, en dat is de paradox, in het algemeen gelooft de alleenstaande dat er van de liefde teveel verwacht wordt. Het is een soort heimelijke naïviteit, een zwijmelcultuur die we liefhebben. Maar niet als het ons op de man/vrouw af gevraagd wordt."

EINDE PERSBERICHT


- - -