Ingezonden persbericht


Persbericht

Arcus College beste ROC- website van Nederland

Overheid.nl Monitor vergelijkt alle overheidssites van Nederland

Heerlen, 7 februari 2006

Onlangs presenteerde Minister Pechtold de resultaten van de Overheid.nl Monitor 2005. Voor dit jaarlijks onderzoek zijn alle overheidswebsites van Nederland op verschillende criteria onderzocht. De website van het Arcus College komt als beste overheidssite van Limburg uit de bus, landelijk was de site van het Arcus College de beste site van de landelijke Regionale Opleidingen Centra, daarenboven behaalde www.arcuscollege.nl een plaats in de top 10 van alle overheidssites. De enige onderwijssite die beter scoorde was die van Technische Universiteit Eindhoven.

Gebruiksvriendelijkheid
In de Overheid.nl Monitor worden overheidswebsites elk jaar getoetst op aspecten als Gebruiksvriendelijkheid, Actualiteit & Interactiviteit, Transparantie en Gepersonaliseerde dienstverlening. Met een score van 77% behoort de website van het Arcus College - die vorig jaar september volledig opnieuw is ontwikkeld - tot de beste overheidssites van Nederland.

Beste van alle ROC's
In het onderzoek zijn de sites geanalyseerd van alle Nederlandse gemeenten, provincies, ministeries en waterschappen, evenals de websites van onderwijsinstellingen: universiteiten, hbo-instellingen en bve-instellingen (onderwijsinstellingen voor beroepsonderwijs en volwasseneneducatie). Van alle Nederlandse ROC's scoort Arcus College het beste, in onderwijsland behaalt alleen de website van TU Eindhoven een hogere score.

Over de OverheidsMonitor
Elk jaar voert het programmabureau AdviesOverheid.nl een monitor uit die de voortgang van de digitalisering van de overheidsdienstverlening beschrijft. Conform de doelstelling is de digitale dienstverlening in 2005 gestegen tot 55%. In 2007 moet ministens 65% van de overheidsdiensten via internet beschikbaar zijn.

Voor meer informatie kijkt u op www.advies.overheid.nl/monitor2005 en natuurlijk op www.arcuscollege.nl.

**********************************


Ingezonden persbericht