Persbericht

Nieuwe HP iPAQ tilt mobiele connectiviteit naar hoger niveau

iPAQ handheld biedt als eerste draadloze e-mail via Microsoft Mobile 5 Direct Push Technology

UTRECHT, 13 februari 2006 - HP introduceert vandaag de HP iPAQ hw6900 series Mobile Messenger. Dit is het eerste slimme apparaat dat gebruikers de mogelijkheid biedt om nieuwe e-mails in real-time te ontvangen, dankzij het Messaging and Security Feature Pack (MSFP) voor Windows Mobile 5.0. Gebruikers van de HP iPAQ hw6900 kunnen nu hun zakelijke en persoonlijke informatie benaderen en beheren, zonder extra e-mail middelware software aan te hoeven schaffen of andere investeringen te moeten doen.

De slanke HP iPAQ hw6900 Mobile Messenger geeft klanten de vrijheid om te kiezen op welke manier ze verbinding willen maken, door meerdere draadloze technologieën aan te bieden, zoals mobiele spraak, snelle GPRS/EDGE dataverbindingen(1,2,3), Wi-Fi, GPS-technologie(4) en Bluetooth. Door de geïntegreerde Wi-Fi- en GPRS/EDGE-technologie kunnen gebruikers van de HP iPAQ hw6900 altijd verbinding maken, hetzij via een Wi-Fi hotzone(5), dan wel via een mobiel netwerk(1,2,3).

"Drukbezette zakelijke gebruikers hoeven niet langer connectiviteit te missen als zij niet aan hun bureau zitten. Met de krachtige HP iPAQ Mobile Messenger hebben ze ook onderweg een werkplek", zegt Regine Hohnsbein, handhelds and mobility director, HP Personal Systems Group, Europe, Middle East and Africa. "Met realtime draadloze mail, spraak en snelle toegang tot data kunnen onze klanten meer werk verrichten en hoeven ze onderweg minder apparaten mee te nemen."

Veilig, ook onderweg
Door de nieuwe Direct Push Technology van Microsoft worden gebruikers in real-time op de hoogte gebracht wanneer een e-mail naar hun iPAQ-handhelds is verstuurd. De HP iPAQ hw6900 series zijn voorzien van het nieuwste Microsoft Windows Mobile 5.0 besturingssysteem en het Microsoft Messaging and Security Feature Pack en biedt daardoor een buitengewone mobiele beleving. Deze gaat verder dan alleen maar push-e-mail, omdat ook Microsoft Outlook in realtime van updates wordt voorzien. De verbeterde bescherming van zowel het apparaat als de data verzekeren een veilige en economische oplossing voor mobiele messaging. Met het nieuwe Messaging and Security Feature Pack voor Windows Mobile 5.0 hebben klanten geen andere middleware-software meer nodig en kunnen hun bestaande Exchange-servers gebruiken voor een eenvoudig beheerbare en schaalbare mobiele e-mail-oplossing.

"De iPAQ hw6900 combineert krachtige Windows Mobile software met innovaties van HP tot een aantrekkelijke alles-in-een telefoon", zegt Suzan DelBene, corporate vice president, Mobile and Embedded Devices Division van Microsoft. "De combinatie van Direct Push Technology en Microsoft Outlook Mobile geeft gebruikers direct toegang tot alle informatie die zij nodig hebben voor hun werk wanneer zij niet aan hun bureau ziitten."

Ideale reisgenoot met ingebouwde navigatie
De ingebouwde GPS-navigatiesoftware van TomTom biedt klanten een ideale wegwijzer, zowel in de auto, de bus of per voet. De geïntegreerde navigatie naar nabije restaurants, hotels, luchthavens, bioscopen, tankstations, musea en vele andere attractieve locaties maken de iPAQ hw6900 tot de ideale reisgenoot.

"Het voortdurende partnership van TomTom en HP heeft recentelijk geresulteerd in de HP iPAQ hw6900 met voorgeïnstaleerde TomTom-navigatiesoftware. Dankzij geïntegreerde WiFi en 'vind uw dichtstbijzijnde hotspot' diensten van TomTom, kunnen gebruikers altijd toegang vinden tot Internet, zowel in Europa als de Verenigde Staten", zegt Harold Goddijn, Chief Executive Officer van TomTom.

TomTom PLUS biedt momenteel verschillende hotspotverzamelingen, alsook JWire Hotspots: 's werelds grootste WiFi-gemeenschap voor Europa (meer dan 29.000 hotspots) en de VS (meer dan 27.000 hotspots) en beschikbaar als abonnement. Extra kaarten en aanvullende services, zoals dynamische verkeersinformatie en actuele weerberichten zijn beschikbaar van www.tomtom.nl/gpsnavigation.

Veelzijdigheid voor werk en ontspanning
De HP iPAQ hw6900 biedt een bijzondere combinatie van draadloze technologieën en productiviteits- en multimediatools. Voor klanten die behoefte hebben aan één beveiligd apparaat voor al hun zakelijke en persoonlijke communicatiebehoeften, biedt de HP iPAQ hw6900 de vrijheid om nog mobieler te worden. De belangrijkste kenmerken zijn:
* Quad-band GSM/GPRS/EDGE (Enhanced Data Rates for Global Evolution) technologie maakt spraak en datacommunicatie rondom de wereld mogelijk(1,2,3,6).
* Wi-Fi (802.11b) biedt snelle datadoorvoer(5).
* Push e-mail: Microsoft Application Kit Update 2.0 meegeleverd om de HP iPAQ te laten werken met Microsofts push e-mail systeem. Direct Push Technology is onderdeel van Microsofts nieuwe Messaging and Security Feature Pack voor Windows Mobile 5.0.
* Ingebouwde GPS-ontvanger en optionele navigatieapplicaties en kaarten(4) voor een nauwkeurige bewegwijzering.
* Bluetooth-technologie maakt het mogelijk om te communiceren met andere Bluetooth-apparatuur (1) zoals headsets en printers; ook geschikt voor draadloze datasynchronisatie met een PC.
* Microsoft Windows Mobile 5.0 besturingssysteem met speciale opslagtechnologie die dataverlies voorkomt, zelfs als de batterij wordt verwijderd of leeg is; eenvoudige multimediasynchronisatie van muziek, video en foto's tussen een PC en de iPAQ; verbeterde Personal Information Manager-software voor kalenders, contacten, taken en e mailmogelijkheden, die de mobiele ervaring veraangenamen.
* Krachtige bescherming van apparaat en data: Microsoft Messaging and Security Feature Pack biedt draadloos beheer op afstand en het afdwingen van het IT-beveiligingsbeleid; verbeterde toegangsbeveiliging tot Microsoft Exchange door middel van serverauthenticatie via certificaten; hierdoor verdwijnt de noodzaak om gevoelige zakelijke login-informatie op het apparaat zelf op te slaan; e-mails kunnen beschermd worden door ondersteuning van signeren en versleutelen met digitale certificaten.
* Geïntegreerd toetsenbord om snel en eenvoudig e-mails of andere berichten te schrijven.
* De ingebouwde 1,3 megapixel HP Photosmart camera biedt kwalitatief hoogwaardige foto's (10x15 cm) die tevens makkelijk uitgewisseld kunnen worden.

Extra productinformatie is te vinden op http://www.hp.com/go/Mobility2006.

Prijs en beschikbaarheid
De HP iPAQ hw6900 serie is vanaf april 2006 beschikbaar met een adviesprijs vanaf 590 euro ex. BTW(7).

Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. Over de laatste 4 kwartalen, eindigend op 31 oktober 2005, behaalde HP wereldwijd een omzet van $ 86,7 miljard. Meer informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.

(1) Een standaard GSM/GPRS/EDGE infrastructuur, extra Bluetooth-apparatuur, extra apparaten en een servicecontract met een draadloze aanbieder zijn vereist voor draadloze communicatie. Draadloze internettoegang via GSM/GPRS/EDGE vereist een contract met een internetaanbieder. Informeer bij uw serviceaanbieder voor beschikbaarheid en dekking in uw gebied. Niet alle webpagina's zijn beschikbaar. GPRS/EDGE is niet beschikbaar op alle netwerken. GPRS/EDGE datatransmissiesnelheden variëren op grond van netwerkmogelijkheden en andere voorwaarden. Opzetten en instandhouden van een GPRS/EDGE-verbinding hangt af van de beschikbaarheid van het netwerk, ondersteuning door de aanbieder en de signaalsterkte. (2) Telefoonservice vereist een apart aangeschaft contract met een mobiele aanbieder. Voor sommige mogelijkheden kunnen extra kosten in rekening worden gebracht, informeer bij uw serviceaanbieder. (3) Enhanced Data Rates for Global Evolution (EDGE) is een wereldwijde standaard voor draadloze wide-area datacommunicatie, die momenteel door GSM-telefoonbedrijven wereldwijd snel wordt uitgerold. Huidige downloadsnelheden zijn afhankelijk van dekking, de beschikbaarheid van het netwerk, hoeveelheid verkeer, soort apparaat, applicaties, taken, bestandsomvang en andere factoren. Dekking is afhankelijk van transmissiebeperkingen en soort landschap, systeem, capaciteit en andere beperkingen. Niet alle mogelijkheden en service-opties zijn overal beschikbaar. EDGE-mogelijkheden zijn alleen beschikbaar op EDGE-netwerken. Als een EDGE-netwerk niet beschikbaar is, wordt automatisch teruggeschakeld naar GPRS. (4) GPS navigatiesoftware wordt in bepaalde landen meegeleverd. Aanschaf van extra kaarten en/of software is vereist om sommige mogelijkheden te activeren of over navigatie in speciale gebieden te kunnen beschikken. Beschikbaarheid van kaarten is beperkt. De geografische dekking van kaarten kan variëren en is niet gegarandeerd. (5) Draadloos toegangspunt vereist, wordt niet meegeleverd. Beschikbaarheid van openbare draadloze toegangspunten is beperkt. Gebruik van draadloos Internet vereist apart aangeschaft servicecontract met internetaanbieder. (6) Normale GSM Data Calls (CSD) zijn geen basis GSM-dataservices. Deze services zijn mogelijk niet beschikbaar bij alle operators en vereisen een apart abonnement. Maximale verbindingssnelheid wordt gebruikt om de maximumsnelheid te definiëren. De GSM-operator kan de snelheid van de verbinding wijzigen als het netwerk verzadigd dreigt te raken. Hierdoor kan de totale datadoorvoer lager uitvallen dan de vereiste datadoorvoer. (7) Werkelijke prijzen kunnen variëren.