Ingezonden persbericht


persbericht

Meerderheid Nederlanders wil op Valentijnsdag verleid worden met tederheid en romantiek

Je Echte Leeftijd en Pfizer voeren Valentijnsenquête uit

Hilversum, 13 februari 2006 - De meeste Nederlanders (71%) hopen op Valentijnsdag verrast te worden door de eigen partner en de meerderheid (54%) wil het liefst verleid worden met tederheid en romantiek. Dat blijkt uit een speciale online-Valentijnsdag-enquête van Je Echte Leeftijd, het grootste internetplatform over gezond en lekker leven, en geneesmiddelenproducent Pfizer. Maar liefst 38% van de Nederlanders zegt over zijn seksleven: 'Het gaat wel.' Voor hen heeft seksuoloog Vera Steenhart een aantal Valentijnstips voor een beter seksleven gezet op www.erectieplein.nl. Aan de enquête hebben de afgelopen dagen ruim 35.000 mensen meegedaan.

Flirten en romantisch verrassen
Enkele andere opvallende uitkomsten van het valentijnsonderzoek zijn:
- 46% ziet Valentijnsdag als gelegenheid om partner romantisch te verrassen.
- 31% ziet Valentijnsdag als extra reden om te flirten.
- 17% vindt Valentijnsdag maar klef gedoe.
- 16% wil op Valentijnsdag seks met hun partner hebben.
- 14% wil verrast worden door een onbekende bewonderaar.

Het blijkt dat Nederlanders Valentijnsdag steeds leuker gaan vinden: 56% stuurt een kaartje of e-mail, 34% geeft een bos bloemen of een cadeautje. 28% probeert iets creatievers te verzinnen maar weet niet altijd hoe. Seksuoloog Vera Steenhart kan daarbij helpen door een aantal creatieve Valentijnstips op www.erectieplein.nl te zetten.

Vervolgonderzoek: Je Echte Leeftijd in bed
De volledige uitslag van de enquête is te vinden op www.jeechteleeftijd.nl. Je Echte Leeftijd, een begrip geworden door de Je Echte Leeftijd-test, die inmiddels door ruim 1,6 miljoen mensen is gedaan, heeft als doel Nederlanders gezond(er) te laten leven. Tevreden zijn met je seksleven is een van de aspecten die daarbij een rol speelt. Daarom heeft Je Echte Leeftijd samen met Pfizer de Valentijnsenquête opgezet. Binnenkort volgt een tweede gezamenlijke actie, waarbij je een test kunt doen om erachter te komen wat Je Echte Leeftijd in bed is.