Ingezonden persbericht


Breedband voor de modesector

PERSBERICHT

Utrecht, 13 februari 2006

Vandaag hebben mode-brancheorganisatie Mitex en Nederland BreedbandLand (NBL) het startsein gegeven voor het project "De nieuwe generatie modeondernemer". Tijdens de kick-off in twee modewinkels in Utrecht hebben Jan Meerman (voorzitter Mitex en voorzitter van de Nationale Winkelraad) en voormalig minister en staatssecretaris Willem Vermeend (voorzitter NBL) hun gezamenlijke plan bekrachtigd, om de zelfstandige mode-, schoenen- en sportondernemer de komende jaren te helpen met de invoering van breedbandige ICT-toepassingen.

Doel van het project "De nieuwe generatie modeondernemer" is het op eenvoudige wijze beschikbaar krijgen van moderne breedbandige ICT-toepassingen voor de zelfstandige mode-, schoenen-, en sportondernemer. Het project richt zich op het organiseren van concrete breedbandtoepassingen om de bedrijfsvoering te verbeteren, de veiligheid in de winkel te verhogen en de interactie met de klant te vergroten.

Het winkelbeeld zal de komende jaren sterk veranderen, waarbij ICT een steeds belangrijkere rol speelt. De kick-off vond plaats in de winkels: The Art of Camouflage en De Rode Winkel. Twee vooruitstrevende ondernemers die met behulp van breedbandtoepassingen nu reeds actief inspelen op veranderingen in de markt. Zij doen dit op een wijze die Mitex en het NBL in de hele modebranche willen stimuleren.

De afgelopen maanden hebben beide organisaties benut om samen met ondernemers uit de branche eenduidig de behoefte in kaart te brengen. Op initiatief van Mitex en Nederland BreedbandLand is daarop de 'BreedbandBundel' gedefinieerd, die vanaf mei 2006 beschikbaar is. Voor de zelfstandige ondernemer betekent dit dat deze met één leverancier, één telefoonnummer en één (service)contract telefoon, fax, pin, alarm en internettoegang in één pakket naar keuze kan afnemen. Naast het gemak wat dit oplevert, bespaart dit de ondernemer tot 40% ten opzichte van de huidige situatie. De ondernemer heeft hierbij keuze uit meerdere aanbieders. In de loop van 2006 komen soortgelijke toepassingen beschikbaar voor het verhogen van de veiligheid en vergroten van de interactie met klanten.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.nederlandbreedbandland.nl en www.mitex.nl

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht