Gemeente Breda

Oproepingskaart gemeenteraadsverkiezingen verspreid

Eind vorige week is de oproepingskaart voor de komende gemeenteraadsverkiezingen verstuurd aan de Bredase kiesgerechtigden.

De kaart is zachtgroen van kleur. Heeft u geen oproepingskaart ontvangen, dan kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling Burgerzaken onder nummer 529 30 50. Wie op 7 maart gaat stemmen, mag de oproepingskaart niet vergeten. Het is ook verstandig om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen, want daar kan om gevraagd worden. De stembussen zijn op 7 maart open van 07.30 en 21.00 uur.

Stemmen in een ander stembureau
Wie op 7 maart wil stemmen in een ander bureau in Breda, bijvoorbeeld dichter bij het werk, kan vóór 3 maart de oproepingskaart bij Burgerzaken laten omzetten in een kiezerspas. Dat kan schriftelijk of met één telefoontje naar 529 30 50. Burgerzaken stuurt u het aanvraagformulier voor een kiezerspas toe. Dat formulier moet uiterlijk 21 februari retour zijn. Downloaden via www.breda.nl, onder E-Loket/formulieren of onder gemeenteraadsverkiezingen' in het lopende tekstbandje bovenaan de homepage op deze site, kan ook.

Volmacht
Wie niet in staat is om zelf te stemmen, kan op de achterkant van de oproepingskaart iemand machtigen, die voor hetzelfde stembureau is opgeroepen. Deze persoon gaat dan stemmen met de eigen oproepingskaart én die van degene die machtigt. Voor een machtiging aan iemand die naar een ánder stembureau in Breda gaat, heeft u een volmachtbewijs nodig. Een formulier voor een volmachtsbewijs kan schriftelijk of telefonisch (529 30 50) worden aangevraagd bij Burgerzaken. Dit aanvraagformulier moet vóór 21 februari retour zijn. Downloaden via www.breda.nl, onder E-Loket/formulieren of onder gemeenteraadsverkiezingen' in het lopende tekstbandje bovenaan de homepage op deze site, kan ook.

Breda, 13 februari 2006