Vereniging VNO-NCW

VNO-NCW steunt plannen Van Geel

13 februari 2006 - VNO-NCW reageert verheugd op het pleidooi van staatssecretaris Van Geel voor milieu voor de bouw van nieuwe kerncentrales in Nederland.

Kernenergie is vanwege de lage CO2-uitstoot niet alleen goed voor het milieu, maar kernenergie levert tegelijkertijd een concurrerende elektriciteitsprijs. De Nederlandse industrie heeft daar dringend behoefte aan. Daarnaast zal kernenergie Nederland veel voorzieningszekerheid bieden.

De positieve uitspraak van staatssecretaris Van Geel strookt echter niet met het voorstel tot wijziging van de Kernenergiewet, dat onlangs naar de Kamer is gestuurd. Deze wijzigingsvoorstellen behelzen aanpassing van de regelgeving die verder gaan dan wat in andere landen gebruikelijk is. Daarnaast ontstaat onzekerheid over toekomstige vergunningeisen.

VNO-NCW vreest dat indien de voorgestelde wijziging van de Kernenergiewet zal worden doorgevoerd, potentiële investeerders in kernenergie in de toekomst niet in Nederland in kernenergie zullen gaan investeren.

VNO-NCW vraagt aan staatssecretaris Van Geel en de Tweede Kamer een aanpassing van dit voorstel zodat Nederland in de toekomst een uitnodigend en ondersteunend beleid biedt aan investeerders in kernenergie in Nederland.

contact: communicatie@vno-ncw.nl | telefoonnummer: 070 349 01 67 | fax: 070 349 01 77