Ingezonden persbericht


--PERSBERICHT--

13 februari 2006

Rekenkamercommissie op zoek naar onderzoeksonderwerpen

LICHTENVOORDE - Sinds 1 januari 2006 bestaat de Rekenkamercommissie voor de gemeenten Aalten, Oost Gelre en Winterswijk (RC AOGW). De Rekenkamercommissie is een nieuw instrument, bedoeld om met name de controlerende taak van de gemeenteraad te versterken. Dit doet de commissie door het uitvoeren van onderzoek om vast te stellen of de doelen, die de gemeenteraad stelt ook daadwerkelijk bereikt worden. Inwoners van deze drie gemeenten die een onderwerp hebben waarvan ze denken dat het voor onderzoek in aanmerking komt, kunnen deze onderwerpen tot 1 maart 2006 aanleveren bij de rekenkamercommissie.

De RC AOGW maakt bij het opstellen van haar onderzoeksprogramma gebruik van suggesties van de gemeenteraad, inwoners en belangengroeperingen. Uiteraard zijn er meer suggesties voor een onderzoek dan de RC AOGW kan uitvoeren. Om tot een goede keuze te komen beoordeelt de Rekenkamercommissie alle suggesties aan de hand van vooraf opgestelde criteria, zoals maatschappelijk en financieel belang en risico's voor de gemeente. Burgers uit de gemeenten Aalten, Oost Gelre en Winterswijk die een onderwerp hebben dat de RC AOGW zou moeten onderzoeken, kunnen dit doorgeven aan de RC AOGW. Vermeld daarbij wat precies onderzocht moet worden en waarom. Onderwerpen kunnen schriftelijk of via e-mail sturen aan de secretaris van de rekenkamercommissie: Rekenkamercommissie Aalten, Oost Gelre, Winterswijk T.a.v. de heer M.J. Meinema
Postbus 101,
7100 AC WINTERSWIJK
E-mail: rekenkamercommissie@winterswijk.nl


- Einde persbericht -


---

Noot voor de pers: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ester Reusink, senior communicatieadviseur van de gemeente Winterswijk, telefoon 0543 - 545 411 of 06-51237627.


---- --