Kamer v koophandel limburg-n

P E R S B E R I C H T

Maandag 13 februari 2006

Creatief ondernemerschap Q4 draagt vrucht

Venlo - De gemeente Venlo nam het initiatief; zowel de provincie als de Kamer van Koophandel ondersteunen. Geleidelijk krijgt de transformatie van Q4 naar een bruisend stadsdeel met specifieke aandacht voor creatief ondernemen meer gezicht. Het eerste spreekuur van de Kamer levert direct een eerste inschrijving van een creatieve onderneming op.

Kamer van Koophandel de wijk in
Met een wekelijks spreekuur op Maaskade 27 ondersteunt de Kamer van Koophandel Limburg-Noord het initiatief van de gemeente Venlo. De Kamer richt zich hierbij specifiek op beginnende ondernemers in creatieve en culturele beroepen, met als doel het stimuleren en ondersteunen van basisvaardigheden op het terrein van ondernemerschap. Het spreekuur wordt gehouden in het Projectbureau Q4 aan de Maaskade 27, de nieuwe locatie waar de gemeente Venlo en Woningstichting Venlo-Blerick samenwerken. Het projectbureau is vanaf februari te vinden in dit pand in het hart van de wijk.

Direct resultaat
Tijdens het eerste spreekuur van de Kamer in Q4 had Jolanda Peters, senior medewerker Voorlichting en Advies, meteen succes. Na een z.g. maatwerkgesprek (een op de ondernemer afgestemd adviesgesprek), kon zij de eerste registratie opnemen in het Handelsregister.

Q4 Cultureel hart van Venlo
Mevrouw Peters ziet al uit naar het volgende spreekuur. Een dergelijk direct resultaat is voor mij natuurlijk ook een enorme stimulans, nog even en iedereen spreekt niet van Q4 maar van Q4, Cultureel hart van Venlo.

///////

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de Kamer van Koophandel Limburg-Noord, Jolanda Peters (077-3203333)of Dick Thesingh, PR & Communicatie (0621288633).