Wageningen Universiteit

Persbericht Wageningen UR, nr 012wur, 13 februari 2006

PETER BOOMAN DIRECTEUR FACILITAIR BEDRIJF WAGENINGEN UR

De Raad van Bestuur van Wageningen Universiteit en Researchcentrum heeft per 15 mei dr. P. Booman benoemd tot directeur van het Facilitair Bedrijf. Peter Booman is op dit moment directeur bedrijfsvoering van de Plant Sciences Group van Wageningen UR. Hij volgt dr. Aad Jongebreur op die met pensioen gaat.

Hiervoor werkte Booman (1955) ondermeer als directeur van het Bestuurscentrum van Wageningen UR en als hoofd van de afdeling Onderzoekstrategie van DLO (de toenmalige Dienst Landbouwkundig Onderzoek). Jongebreur heeft ruim vier jaar leiding gegeven aan het Facilitair Bedrijf en het in die tijd gestructureerd en geprofessionaliseerd.

Het Facilitair Bedrijf (FB) van Wageningen UR verzorgt ondersteuning en een goede werkomgeving voor studenten en medewerkers, en omvat de afdelingen Inkoop, Algemene Diensten, Vastgoed en Bouwzaken en ICT. Ook de Bibliotheek, het Centrum voor Talenonderwijs en het Universitair Sportcentrum De Bongerd maken onderdeel uit van het Facilitair Bedrijf. In totaal werken er ruim 400 personen.