Gemeente Heusden



College Heusden ontstemd over onjuiste feitenweergave zaak Van Hulten 13-2-2006

Het college van Heusden is zeer verbaasd en ontstemd over de berichtgeving in het Brabants Dagblad van zaterdag 11 februari. In een artikel wordt gesuggereerd dat er nieuwe feiten zouden zijn in wat de pers de zaak Van Hulten noemt. Met nadruk wijst het college die suggestie van de hand.

Er zijn geen nieuwe feiten aan de orde die heroverweging noodzakelijk maken van het uit 2001 daterende besluit om Van Hulten geen toestemming te verlenen voor de nieuwbouw van zijn landbouwmechanisatiebedrijf op de Spie (Wolput/Abt van Engelenweg) in Vlijmen. Het bericht bevat ook andere, feitelijke onjuistheden.

Volgens het college zijn er geen andere feiten bekend, dan die eerder ook al aan de orde kwamen bij het kort geding dat de heer Van Hulten aanspande tegen de gemeente en het onderzoek van het Bureau Integriteit Nederlandse gemeenten.

De suggestie dat er sprake zou zijn van opgewekt vertrouwen bij de heer Van Hulten is noch door de rechterlijke uitspraak in kort geding (zitting 18-12-2002), noch door het integriteitsonderzoek uit 2004 bevestigd.

De directe aanleiding tot de berichtgeving in de krant is een brief van de voormalige sector-directeur ruimtelijke zaken van de gemeente Heusden, drs. P. Sennema en voormalig gemeentesecretaris, drs. J.C. Jongmans. Hoewel bekend met de feitelijke mededeling dat beide ex-ambtenaren van de gemeente op verzoek van de advocaat van de heer Van Hulten een brief zouden sturen over hun herinneringen aan de zaak, was de inhoud tot het moment van melding daarvan in de pers niet bekend bij het college.

Nu het college hiervan wel kennis heeft genomen, geeft de feitelijke inhoud van die brief evenmin aanleiding een andere visie te ontwikkelen.