Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 13 februari 2006

Graffiti spuiter Reeshof aangehouden

TILBURG: De politie van het team Tilburg West heeft met de aanhouding van een 16-jarige Tilburgse jongen een serie van circa 50 vernielingen door middel van graffiti opgelost. Tijdens de zomervakantie van 2005 en in de periode van december 2005 tot en met begin februari 2006 heeft de jongen circa 50 keer muren van woningen, garages, schuttingen, het dak van een auto en elektriciteitshuisjes door middel van het spuiten van graffiti beklad.

De politie kwam de verdachte op het spoor nadat de wijkagenten door middel van een getuigenoproep aandacht hadden gevraagd voor deze vorm van vernieling. Een anonieme tipgever wees de politie op de 16-jarige jongen.

De verdachte heeft toegegeven dat hij actief is geweest met de spuitbus. Hij heeft onder meer zijn sporen nagelaten op de Buurmalsenlaan, waar hij met rode lak de tag Bomb-Thug op een garagedeur spoot. Ook in de Bunschotenstraat, Drielstraat, Drongelenhof, Genemuidenstraat / Grijpskerkstraat heeft hij graffiti aangebracht.

De verdachte verklaarde gehandeld te hebben uit verveling. De politie is nog op zoek naar mededaders van de 16-jarige jongen. Ook bekijkt de politie op dit moment hoe de schade van circa 15.000 euro op de verdachte(n) verhaald kan worden.

Vrouw aangehouden na diefstal handtas

TILBURG Agenten hebben vanmorgen, tegen 00.30 uur, een 52 jarige vrouw, afkomstig uit Tilburg aangehouden, terzake diefstal van een handtas.

Een 31 jarige vrouw uit Tilburg deed aangifte van diefstal nadat bij een horecagelegenheid in de Stadhuisstraat haar handtas was weggenomen. Nadat ze haar handtas korte tijd onbemand had gelaten, bleek deze weg weggenomen te zijn. Omdat de verdachte al eerder die avond belangstelling had getoond voor de tas, werd de politie in kennis gesteld. De verdachte was op dat moment nog in het etablissement aanwezig. Nadat de agenten een onderzoek hadden ingesteld, bleek dat de vrouw nog een aantal bezittingen, zoals parfum en sigaretten, bij zich te hebben die afkomstig waren uit de tas. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen haar wordt proces verbaal opgemaakt.

Ex-partner aangehouden na bedreiging

TILBURG Agenten hebben gistermiddag, om 15.30 uur, een 38 jarige Tilburger in het Westelijk stadsdeel, de Reeshof te Tilburg, aangehouden na bedreiging van zijn 51 jarige ex partner. De verdachte stond aan de voordeur en wilde zijn 13 jarige zoon meenemen. Toen de jongen aangaf geen interesse te hebben, veranderde het gedrag van de verdachte. Na diverse herhalingen gaf de moeder aan dat haar zoon geen interesse had. Deze opmerking schoot in het verkeerde keelsgat waarop hij de vrouw bedreigde met de woorden:Ik ga je vermoorden
Het lukte haar de voordeur dicht te duwen en de politie in kennis te stellen. Agenten die ter plaatse kwamen troffen de verdachte en hielden hem aan. De verdachte is in verzekering gesteld.

Man komt om na aanrijding met ambulance (versie 2)

TILBURG Gisteravond, rond 23.30 uur, is een 25 jarige man, afkomstig uit Tilburg, om het leven gekomen, bij een aanrijding op de Midden Brabantweg, met een ambulance.

De 46 jarige ambulancebestuurder reed met zijn auto op de linker rijstrook van de Midden Brabantweg, richting Tilburg. Op de invoegstrook, komende uit de richting van Tilburg Noord, reed het slachtoffer, als bestuurder van een auto. Op het moment dat de 25 jarige man de invoegstrook verliet, om zijn weg te vervolgen richting Tilburg, veranderde hij van rijstrook en reed haaks richting de uiterst linker rijstrook. De ambulance die op dat moment op betreffende rijstrook reed, kon een aanrijding met deze auto niet voorkomen. De ambulance kwam in aanrijding tegen de linker flank van de personenauto. Het slachtoffer kwam na de aanrijding bekneld te zitten in zijn voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. Op weg naar het ziekenhuis overleed hij aan zijn verwondingen.

Ten tijde van de aanrijding was er geen sprake van een spoedinzet van de ambulance.
De technische dienst van de politie stelt een uitgebreid onderzoek in naar de exacte toedracht.

Auteur: Desirée Brabers