Politie Zaanstreek-Waterland

landelijke dossiers

Veiligheid
Landelijk Kader Nederlandse Politie

Nieuwsberichten maandag 13 februari 2006

Zaanstreek-Waterland, 13-02-2006

Met: Drankrijders, huiselijk geweld en inbraak winkel

Rijbewijs ingevorderd na aanrijding
Zaandam, zondag 12 februari 2006, 04:15 uur.
De politie heeft een 40-jarige Zaandammer aangehouden omdat hij wordt verdacht van doorrijden na een aanrijding en niet meewerken aan een blaasproef. De man zou op de Provincialeweg nabij de Dr. J.M. den Uijlbrug tegen een boom zijn gereden en vervolgens zijn weg gereden. De Zaandammer werd na aantreffen als vermoedelijke bestuurder gevorderd mee te werken aan een blaasproef. Dat werd door de man geweigerd. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de verdachte werd na verhoor heengezonden.

Negen drankrijders
Zaanstad, 11/12 februari 2006
Zaterdag- en zondagavond liepen negen drankrijders tegen de lamp tijdens diverse alcoholcontroles.
Op de P. Jelles Troelstralaan in Zaandam werd zondagavond een 38-jarige man uit Amsterdam aan de kant gezet nadat agenten hem slingerend over de weg hadden zien rijden. De man bleek behoorlijk diep in het glaasje te hebben gekeken (1,2). Hij was niet in het bezit van een Nederlands rijbewijs maar van een Joegoslavisch rijbewijs terwijl hij al zon vijf jaar in Nederland woont. Tegen de man werd dan ook twee keer proces-verbaal opgemaakt: één keer voor het rijden zonder rijbewijs en een keer voor het rijden onder invloed. Ook op de Rozengracht in Zaandam werd een beschonken man aangehouden die én veel te veel gedronken én niet in het bezit was van een rijbewijs. De 22-jarige Amsterdammer had bijna drie keer de wettelijke alcohollimiet overschreden.
Op de Nicolaasstraat werd maandagochtend een 38-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De man was vorig jaar ook al eens aangehouden voor het rijden onder invloed.
Op de Westzijde in Zaandam werden zondagavond twee drankrijders betrapt: een 36-jarige bromfietser uit Krommenie en een een 69-jarige automobilist uit Zaandam. Op de Westzijde werden bijna tweehonderd bestuurders gecontroleerd.
In de nacht van zaterdag op zondag hebben medewerkers van het verkeershandhavingsteam een alcoholcontrole gehouden die vooral gericht was op bezoekers van de Lexion, op de Overtoom in Westzaan. Drie mensen, een 57-jarige man uit Mijnsheerenland, een 38 jarige en een 40-jarige man uit Zaanstad bleken met een glaasje teveel achter het stuur te zitten. In totaal werden in Westzaan 146 bestuurders gecontroleerd.
Op de Provincialeweg in Wijdewormer werden zaterdagavond ten slotte 523 bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest. Eén bestuurder, een 21-jarige man uit Volendam had teveel gedronken (0,3). De man kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal. Voor de bestuurder uit Volendam geldt een lagere alcohollimiet van 0,2 omdat hij een beginnende bestuurder is: hij heeft na 30 maart 2002 zijn rijbewijs gehaald.

Drankrijders
Purmerend, 12 februari 2006
Op de Gorslaan werd zondagavond een 22-jarige man uit Purmerend aangehouden. Agenten besloten de bestuurder ter controle aan de kant te zetten omdat het rijgedrag van de man nogal opviel. Hij ging van links naar rechts over de weg. De man bleek onder invloed te verkeren. Hij had niet alleen alcohol gedronken (0,8 ) maar ook een paar joints gerookt. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Op de Koemarkt werd in de nacht van zaterdag op zondag een 45-jarige man uit Spijkenisse aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Omdat de vrouw die naast de man zat er niet in slaagde de auto uit te parkeren had de man, ondanks zijn alcoholgebruik, het stuur van haar overgenomen. Omdat hij echter ruim twee keer zoveel drank op had als toegestaan, kreeg hij een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.

Man na huiselijk geweld aangehouden
Purmerend, zondag 12 februari 2006, 21:32 uur.
De politie heeft een 26-jarige man uit Purmerend aangehouden omdat hij wordt verdacht van mishandeling van zijn ex-vriendin in haar woning. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld. De vrouw heeft geen aangifte van mishandeling gedaan.

Kind aangereden
Zaandam, zondag 12 februari 2006, 21:14 uur.
Een 5-jarige jongen uit Zaandam is gewond geraakt toen hij bij het oversteken werd aangereden door een auto. Een 19-jarige vrouw uit Wormer reed in haar personenwagen over de Jaspersstraat in de richting van Poelenburg. Het kind rende de weg over omdat hij zijn vader aan de overkant bij diens auto zag staan en werd vervolgens aangereden. De jongen is met een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Inbraak winkel
Wormerveer, maandag 13 februari 2006, 03:10 uur. De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak bij een elektronicawinkel aan de Zaanweg. Men is binnengekomen aan de achterzijde van de zaak door vernieling van een raam. Eenmaal in de zaak werd een geldbedrag en een hoeveelheid opwaardeerkaarten voor mobiele telefoons weggenomen. De afdeling forensische opsporing stelt een onderzoek in naar de achtergelaten sporen.

Opnieuw brand in stolpboerderij Oosthuizen
Oosthuizen, 13 februari, 01:13 uur
In een stolpboerderij aan Oosteinde in Oosthuizen waar zaterdagochtend 12 februari brand heeft gewoed is zondagnacht opnieuw brand uitgebroken. De bewoners waren vanwege de eerste brand voor de nacht uitgeweken naar een naastgelegen woning. Een van de kinderen werd s nachts wakker en ontdekte het vuur dat inmiddels de gehele boerderij in vlammen had gezet. De brandweer rukte met vijf eenheden uit. Het Oosteinde was tot 08.00 uur s ochtends afgesloten voor het verkeer. Er raakten geen mensen of dieren gewond, maar de stolpboerderij is geheel verloren.

Ramkraak
Purmerend, maandag 13 februari 2006, 08:05 uur. De politie onderzoekt een ramkraak bij een dienstverlenend bedrijf aan de Einsteinstraat waarbij deuren zijn ingereden. Een medewerker ontdekte maandagmorgen dat een dubbele deur vermoedelijk met een voertuig was stuk gereden. Door de kraak ontstond aanzienlijke schade maar er wordt vooralsnog niets vermist. De afdeling forensische opsporing onderzoekt de sporen.

Wietplantage
Zaandam, maandag 13 februari 2006, 12:16 uur.
De politie heeft aan de Westzijde boven een winkel een hennepplantage met ongeveer 1000 planten ontmanteld en de eigenaar, een 36-jarige Amsterdammer, aangehouden. De man zag dat de politie bezig was zijn plantage te ontruimen en meldde zich vervolgens. De politie was de plantage op het spoor gekomen na eerdere meldingen van geur- en wateroverlast. De planten en inrichting werden ter vernietiging in beslag genomen.

Laatst gewijzigd 13-02-2006 15:51 | © Politie Zaanstreek-Waterland |