Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 13 februari

Alkmaar, 13-02-2006 o 16.00 uur

Auto in brand gestoken

Alkmaar, zondag 12 februari 2006

Tussen zaterdag 15.30 uur en zondag 13.30 uur werd een bestelbusje in brand gestoken op de Jongkindlaan in Alkmaar. De daders hebben vermoedelijk wat brandbaar materiaal bij een achterwiel gelegd en dit aangestoken. De achterzijde van de witte Toyota Hiace raakte hierdoor ernstig beschadigd.

Drie inbrekers aangehouden

Heerhugowaard, zondag 12 februari 2006

Op zondagavond omstreeks 18.25 uur konden drie inbrekers worden aangehouden door de goede melding van een getuige. De getuige had zicht op een woning aan de Else van den Banstraat in Heerhugowaard. Hij zag dat drie personen in de woning hadden ingebroken en belde de politie. Terwijl politiepersoneel naar de woning reed, bleef de getuige aan de telefoon en gaf een verslag van wat hij zag.

De drie mannen waren in de leeftijd van 25, 26 en 39 jaar en allen van Franse afkomst. Zij zijn in de woning aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hier zijn zij inmiddels in verzekering gesteld.

De mannen waren de woning binnengekomen door aan de achterzijde van het pand een tuindeur te forceren. De gehele woning werd doorzocht.

Alcoholcontrole

Abbekerk, maandag 13 februari 2006

Op maandagmorgen omstreeks 02.15 uur werd een 43-jarige man uit Abbekerk in een bedrijfsauto gecontroleerd op de Plantsoenstraat in zijn woonplaats. De man bleek alcohol te hebben gebuikt. Hij blies 730 ug/l. Dat is ruim drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. De man liep tegen de lamp bij een routinecontrole.

Diefstal flatscreen

Hoorn, maandag 13 februari 2006

Op maandagmorgen omstreeks 02.40 uur bleek een raam van een bedrijfspand aan de Huesmolen in Hoorn te zijn ingeslagen. Uit het pand werd vervolgens een flatscreen beeldscherm gestolen. De inbraak moet na zaterdag 17.30 uur hebben plaatsgevonden.

Overnachten zonder te betalen

Hoorn, maandag 13 februari 2006

Op maandagmorgen omstreeks 05.50 uur heeft de politie een man uit zijn hotelkamer gehaald in een hotel aan de Lepelaar in Hoorn. De hotelleiding ontdekte dat een man die al enige dagen in het hotel overnachtte hier verbleef en at zonder te betalen. Het ging om een mogelijk 22-jarige Italiaan. De man, die zich niet kon legitimeren, werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanrijding met letsel

Den Helder, zondag 12 februari 2006

Op zondagavond omstreeks 22.20 uur raakten twee personen gewond bij een aanrijding op de Parallelweg van de Rijksweg (tussen de Luchthavenweg en de Doggersvaart) in Den Helder. Een 19-jarige vrouw uit Amsterdam reed daar in een personenauto. In een bocht in de weg (snelheidsremmer) raakte zij de macht over het stuur kwijt. Zij raakte met haar auto in de berm en reed hier tegen een lantarenpaal. De vrouw moest voor behandeling van gezichtsverwondingen worden overgebracht naar het Geminiziekenhuis. Hetzelfde lot trof een 30-jarige inzittende uit Anna Paulowna.

Doorrijder: politie zoekt getuigen

Middenmeer, zaterdag 11 februari 2006

Op zaterdagavond werd melding gemaakt van een verkeersongeval op de Professor ter Veenweg in Middenmeer. Hier had een geparkeerd staande auto parkeerschade opgelopen. De veroorzaker van de schade was na het ongeval weggereden. Zijn identiteit is onbekend. De aanrijding vond vermoedelijk plaats omstreeks 21.00 uur.

Op de plaats van het ongeval bleef een bumper achter. Onderzoek wees uit dat deze vermoedelijk afkomstig is van een donkerblauwe Renault Kangoo.
De politie in de Wieringermeer is op zoek naar de chauffeur van deze auto of naar getuigen die iets over de aanrijding kunnen vertellen. De politie is bereikbaar onder nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Laatst gewijzigd 13-02-2006 16:00 | © Politie Noord-Holland Noord |