Multikabel


Paul Smits actief voor Multikabel
13 februari 2006

Alkmaar, 9 februari 2006 - Multikabel, het toonaangevende Noord-Hollandse kabelbedrijf, kondigt vandaag de benoeming aan van Paul Smits als bestuursvoorzitter (non executive chairman) van Amsterdamse Beheer- en Consultingmij., de holding verantwoordelijk voor de acquisitie van Multikabel in december 2005. Smits zal in deze functie zeer nauw samenwerken met de overige bestuursleden van deze holding, bestaande uit onder andere Joseph Schull van Warburg Pincus en de directie van Multikabel, algemeen directeur Marcel Nijhoff, operationeel directeur Ritzo Holtman en financieel directeur Mark Stork.

Smits heeft meer dan twintig jaar ervaring in de internationale telecommunicatiebranche, waarvan 5 jaar als lid van de raad van bestuur van KPN, waar hij tevens bestuursvoorzitter was van 2000-2001 en twee jaar als voorzitter en CEO van Unisource, KPN's joint venture met Telia en Swisscom.

In reactie op de benoeming zegt Marcel Nijhoff, algemeen directeur van Multikabel: "Wij zijn verheugd met de komst van Paul Smits als bestuursvoorzitter van de holding. Paul beschikt over grote strategische en operationele kennis van de telecommunicatiebranche, welke van grote waarde is voor onze verdere ontwikkeling als toonaangevend breedband kabelbedrijf."

Paul Smits over de benoeming: "Ik ben zeer enthousiast dat ik voor deze functie ben gevraagd. Ik ben onder de indruk van het getalenteerde managementteam en kijk uit naar de samenwerking bij het realiseren van de groeidoelstellingen van Multikabel. Deze organisatie heeft als innovatieve, klantgerichte regionale kabelmaatschappij een volledig aanbod aan televisie-, internet- en telefoondiensten voor haar abonnees. De succesvolle strategie heeft zich in de afgelopen jaren bewezen en het groeipotentieel op de Nederlandse markt is uitstekend."

Over Multikabel
Multikabel levert media- en communicatiediensten aan consumenten, bedrijven en instellingen binnen en buiten Noord-Holland. 315.000 klanten van het standaard kabel-tv pakket hebben tevens toegang tot het digitale televisiepakket. Daarnaast telefoneren ongeveer 50.000 consumenten via Multikabel en hebben zo'n 130.000 klanten een breedband internetaansluiting. Multikabel is gevestigd in Alkmaar en is met ongeveer 400 medewerkers één van de grootste werkgevers in de regio.

Contacten

Namens Multikabel:
Burson-Marsteller, Peter Smit
Tel. +31 20 579 59 59 / +31 6 513 51 475
E-mail peter_smit@nl.bm.com