Ingezonden persbericht


Persbericht

13 februari, 2006

Centennial Software waarschuwt bedrijven voor datadiefstal

~ gratis Audit test de beveiliging van gevoelige bedrijfsgegevens ~

De afgelopen weken kwamen er weer een aantal berichten in het nieuws over diefstal van gevoelige gegevens. Centennial Software, ontwikkelaar van oplossingen die organisaties helpen om hun netwerken te beheren en beveiligen, waarschuwt bedrijven dat ze onvoldoende zicht hebben op de gevaren van datadiefstal binnen de organisatie. Centennial adviseert bedrijven zich te beveiligen tegen diefstal van gegevens door bezoekers of personeel.

Beveiligingsexpert Abe Usher onderstreept het beveiligingsrisico en heeft slurp.exe ontworpen om diefstal van data tegen te gaan. Het Slurp Audit- programma van IT-adviesbureau Sharp Ideas is speciaal ontworpen om het gevaar aan te tonen dat draagbare opslagmedia als USB-sticks en iPods vormen. Usher, oprichter van Sharp Ideas, heeft DeviceWall van Centennial ingezet om PC's die gevaar lopen te testen. De software versloeg Slurp Audit en hierdoor ontstond een alliantie tussen Centennial en Usher.

"Datadiefstal baart bedrijven wereldwijd veel zorgen", aldus Usher. "Centennial DeviceWall is een waterdichte oplossing die voorkómt dat ongeoorloofd gebruik kan worden gemaakt van draagbare opslagmedia op het bedrijfsnetwerk. DeviceWall was makkelijk te installeren en daarna blokkeerde het alle apparatuur die op Slurp Audit draaide."

"De beveiliging tegen hackers van buitenaf is tegenwoordig uitstekend, maar de meeste bedrijven zijn bijzonder kwetsbaar van binnenuit", aldus Matt Fisher, vice-president marketing bij Centennial Software. "We hebben dit in ons bedrijf zelf getest. In minder dan twee minuten hadden we 1.000 Word-documenten overgezet op een iPod. DeviceWall kost 20 euro per computer en met één licentie kun je tot 250 pc's beveiligen."

Slurp Audit kan worden gedownload op www.sharp-ideas.net en een testversie van Centennial DeviceWall staat op www.devicewall.com.

(275 woorden)