Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

13 februari 2006

Voorst - Automobilist valt en slaap en botst tegen lantaarnpaal

Een 68-jarige automobilist uit Dronten is zondagmiddag (12/02) op de Rijksstraatweg in slaap gevallen en tegen een lantaarnpaal gebotst. De man viel rond 12.05 uur in slaap en botste tegen de lantaarnpaal die dwars over beide rijbanen kwam te liggen. De man botste ook nog tegen twee bomen. De man verklaarde ook tegenover de politie dat hij in slaap was gevallen. De politie is vol lof over twee getuigen, een 49-jarige automobilist uit Nunspeet en een 58-jarige automobilist uit Zutphen, die samen circa drie kwartier het verkeer hebben geregeld.

Nijbroek / Eerbeek / Vorden - Drankrijders

De politie heeft zondagmorgen (12/02) op de Monnikenweg te Nijbroek een 44-jarige automobilist uit Nijbroek aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie hield de man rond 09.30 uur aan en constateerde dat hij onder invloed van alcohol was. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Twello en blies een promillage van 1,3. Bovendien bleek de man geen rijbewijs te hebben, was niet auto niet apk-gekeurd en niet verzekerd. Ook bleek de auto niet te zijn voorzien van een contactslot en moest de automobilist starten door de draden met elkaar te verbinden. De politie maakte proces-verbaal op en nam de auto van de man in beslag.

De politie hield zondagavond (12/02) op de Kloosterstraat te Eerbeek een 22-jarige automobilist uit Eerbeek aangehouden, die als beginnend bestuurder onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man zondagavond rond 19.50 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau in Zutphen een promillage van 0,69, terwijl voor een beginnend bestuurder 0,2 is toegestaan. Bovendien bleek hij al eerder onder invloed van alcohol gereden te hebben.

Een 25-jarige bromfietser uit Vorden trok op zondagavond (12-02) op de Dorpsstraat te Vorden de aandacht van de politie omdat hij met een sirene voor het nodige kabaal zorgde. Bij controle bleek de man onder invloed van alcohol. Hij blies 1,57 promille en de politie maakte proces-verbaal op.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Andrea Jansen 055 - 548 60 58

---- --