Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

13 februari 2006

Eibergen - Beginnend bestuurster onder invloed

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag (13/02) een 24-jarige automobiliste uit Neede aangehouden die onder invloed van alcohol was. De politie controleerde de vrouw, die beginnend bestuurster is, maandagmorgen vroeg rond 01.40 uur en constateerde dat zij onder invloed van alcohol was. Zij blies op het politiebureau een promillage van 0,32 terwijl 0,2 toegestaan is. De politie maakte proces-verbaal op.

Doetinchem - Woningen doelwit vernielingen

Vandalen hebben zondagavond (12/02) een spoor van vernielingen aangericht bij diverse woningen in Doetinchem. Zo werd een raam van een woning aan Vijverlaan vernield, ook de ruit van een andere woning aan de Vijverlaan raakte beschadigd doordat er iets tegen de ruit werd aangegooid. Ook een woning aan de Antillenlaan liep schade op en de ruit van de toegangsdeur van de hal van een flat aan de Van Hogendorplaan werd vernield. Op de voordeur van een woning aan de Thuringen werd een lijmachtige smurrie aangebracht en de ruit van de woonkamer van een woning aan de Holterweg werd door grind kapot gegooid. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844..

Doetinchem - Brand in bedrijfspand

In een pand aan de C. Missetlaan brak in de nacht van zondag (12/02) op mandag brand uit. Surveillerende politiemensen zagen maandagmorgen vroeg rond 02.30 uur behoorlijke rookontwikkeling en waarschuwden meteen de brandweer. De brandweer was snel ter plaatse en bluste met groot materieel het vuur. Het tussenstuk tussen twee panden ging geheel verloren. De brandweer forceerde de ruit van een ander bedrijf om naar binnen te gaan. De politie belde een glaszettersbedrijf om de schade te herstellen.

Gendringen - Politie verleent eerste hulp

De politie heeft zondagmorgen (12/02) op de kruising Ulftseweg/Engbergseweg bije en aanrijding tussen twee fietsers eerste hulp verleend. De politie regelde het verkeer ten behoeve van de survivalrun toen rond 11.20 uur een 58-jarige vrouw en haar echtgenoot uit Gendringen met elkaar in botsing kwamen. De man raakte lichtgewond maar zijn vrouw viel flauw en had last van haar knie. Later bleek haar knieschijf gebroken te zijn. De politie verleende bij de vrouw eerste hulp, later bijgestaan door een 46-jarige automobilist uit Silvolde. Een ambulance vervoerde het vrouwelijke slachtoffer naar het Slingelandziekenhuis in Doetinchem.

Megchelen - Hond mogelijk vergiftigd

De eigenaar van de hond heeft de politie laten weten dat op de plek waar zijn hond op donderdag 9 feb. snuffelde, later een dode aangevreten mol is gevonden. Hij heeft de politie laten weten dat dit mogelijk de oorzaak van de vergiftiging zou kunnen zijn, maar niet onomstotelijk vast staat. De waarschuwing om voorzichtig te zijn met wat huisdieren oppeuzelen blijft natuurlijk onverminderd van kracht.

eerder bericht afgelopen weekeinde Een hond die op 9 februari 's avonds was uitgelaten aan de Landerweg in Megchelen is overleden aan de gevolgen van vergiftiging. De hond had in de berm van de Landerweg ter hoogte van het fietspad in een hoop bladeren gesnuffeld. Weer thuis werd de hond ziek en overleed. De dierenarts constateerde de vergiftiging. De politie heeft de plek onderzocht, maar niets bijzonders aangetroffen. Daarom waarschuwt de politie eigenaren van honden om voorzichtig te zijn bij het uitlaten op de Landerweg.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --