Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

13 februari 2006

Elburg - Twee gewonden na botsing tegen boom

Een 18-jarige automobilist uit Oosterwolde verloor op zondag (12-02) rond 16.30 uur de macht over het stuur op de Oostendorperstraatweg. Hij botste tegen een beukenhaag, een boom en kwam tegen een tweede boom tot stilstand. Zijn passagier, een 20-jarige Fransman, raakte bekneld en moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd. Hij werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder werd eveneens naar het ziekenhuis vervoerd ivm rugklachten. De auto was total loss.

Ermelo - Snelkraak winkel

Op maandag (13-2) vond er rond 03.30 uur een snelkraak plaats in een winkel aan de Stationsstraat. De daders kwamen binnen door de voordeur met grof geweld te forceren en richtten een ravage aan door de stellingkasten bij de ingang om te gooien. Vervolgens ging men de winkel binnen en werd er een onbekende hoeveelheid rookartikelen ontvreemd. De politie stelt een onderzoek in.

Ermelo - Woningbrand

In een woning aan de Duifstraat ontstond op zondag (12-02) rond 21.50 uur brand in een slaapkamer op de bovenverdieping. De brand ontstond vermoedelijk door een omgevallen schemerlamp. Ondanks snel ingrijpen van de brandweer kon niet worden voorkomen dat de slaapkamer geheel uitbrandde. De stichting Salvage werd in kennis gesteld.

Hattem - Aanrijding onder invloed

Een 33-jarige automobiliste uit Apeldoorn verloor op maandag (13-02) rond 01.00 uur de macht over het stuur op de Bevrijdingsweg en botste tegen de verkeerszuil op de midden-geleider. Na de aanrijding reed de vrouw door en werd even later aangetroffen op de Geldersedijk. Ze bleek onder invloed van alcohol. Omdat een blaastest niet lukte werd er een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakte proces-verbaal op.

Heerde - Inbraak bibliotheek

Op maandag (13-02) werd er rond 04.35 uur ingebroken in een bibliotheek aan de Van Meurslaan. De dader kwam binnen door het op grove wijze forceren van de buiten- en de binnendeur. Na het doorzoeken van het pand werd er een klein geldbedrag ontvreemd.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --