Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 13 februari

BREDA, 13 februari 2006

Bredanaar aangehouden na inrijden op koppel

BREDA: Zondagmiddag is aan het Stationsplein een 32-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man mishandelde en bedreigde rond 17:00 aan de Haven een 32-jarige vrouw uit Breda, waarmee hij heeft samengewoond, en haar 29-jarige vriend uit Rotterdam. Op de Cingelstraat reed hij vervolgens met zijn auto in op het tweetal. Zij konden net op tijd wegspringen om niet te worden aangereden. De gewaarschuwde politie trof het drietal nabij het station, waar de verdachte is aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. De man kan niet verkroppen dat er een einde is gekomen aan de relatie met de Bredase. Zijn auto is in beslag genomen.

Etten-Leurse beroofd van handtas

ETTEN-LEUR: Zondagavond is een 15-jarige inwoonster van Etten-Leur beroofd van haar schoudertas. Rond 19:30 uur trok een nog onbekende dader, gekleed in een donkere jas met bontkraag, aan de Spoorlaan haar handtas van haar schouder en ging er mee op de loop. Een vers spoor in de sneeuw leidde de gewaarschuwde politie in de richting van het perron van het station. Daar eindigde de voetafdrukken in de verse sneeuw. De politie vermoedt dat de dader in een trein is ontkomen.

Bredanaar aangehouden na vernielingen bij ex-vriendin

BREDA: De politie heeft zondagavond een 36-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van huisvredebreuk, vernieling en belediging van agenten. Rond 23:00 uur kwam bij de Gemeenschappelijke Meldkamer een melding binnen dat de man was binnengedrongen in de woning van zijn 34-jarige ex-vriendin in de wijk Tuinzigt en de boel aan het verbouwen was. Agenten waren binnen enkele minuten ter plaatse en troffen de Bredanaar met bebloede handen op straat aan. De agressie van de man richtte zich vervolgens op de politie. Met ontbloot bovenlichaam beledigde hij de agenten en wilde met hen op de vuist. De verdachte werd hierop in de boeien geslagen en afgevoerd naar een politiebureau. Hij is in verzekering gesteld. Zijn ex heeft aangifte gedaan van vernieling aan een deur in haar woning en huisvredebreuk.

Beschonken automobilist aangehouden

BREDA: De politie heeft in de nacht van zondag op maandag aan de Franklin Rooseveltlaan een 53-jarige inwoner van Breda aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man in zijn auto zitten, terwijl hij bijna het water in was gereden. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Het lukte hem niet om op het bureau met succes een blaastest af te leggen. Een GGD-arts heeft op last van de politie een bloedproef afgenomen. Het resultaat daarvan laat nog enige tijd op zich wachten. Na verhoor is de Bredanaar met een rijverbod van 26 uur heengezonden. Het rijbewijs is ingevorderd.

Bredase gewond na verkeersongeval

BREDA: Maandagmorgen is een 23-jarige inwoonster van Breda gewond geraakt bij een aanrijding. De Bredase reed met haar bromfiets rond 11:10 uur over de Backer en Ruebweg toen een 61-jarige automobilist geen voorrang verleende aan de vrouw, toen hij van het terrein van een pompstation af kwam rijden. De ambulance heeft het slachtoffer met rugletsel overgebracht naar het Amphia-ziekenhuis.

Politie houdt Bredanaar (30) aan na mishandeling

BREDA: De politie heeft maandagmorgen rond 08:35 uur een 30-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man had kort daarvoor een 43-jarige huisgenoot mishandeld in een woning in de wijk Driesprong. Toen de neef van het slachtoffer, een 30-jarige Bredanaar, daarna verhaal haalde, kreeg hij op straat ook klappen. Met het opgegeven signalement ging de politie op zoek naar de man. Aan de Nieuwe Ginnekenstraat kregen agenten hem in het vizier en pakte hem op. De aanleiding voor de mishandeling moet in de relationele sfeer gezocht worden.

Drie jongens aangehouden na beroving

BREDA: De politie heeft drie jongens aangehouden in verband met een beroving op 6 februari aan het Paradijspad. Het gaat om drie Bredanaren van 17, 15 en 15 jaar. Een 17-jarige Bredanaar werd die bewuste maandagavond kort na 21.00 uur van zijn fiets geduwd door twee jongens. Hij moest zijn telefoon afstaan waarbij een van de jongens hem met een mes bedreigde. Het tweetal haalde de SIM-kaart uit de telefoon en gaf die terug aan het slachtoffer. Daarna vluchtten ze weg. De 17-jarige verdachte is maandag aangehouden en in verzekering gesteld; een van de twee 15-jarigen is zondag gearresteerd en in verzekering gesteld. De andere 15-jarige die in het bezit was van de gestolen GSM, is zaterdag aangehouden, maar maandag weer vrijgelaten.

Oplettendheid burgers gevraagd

BREDA: De politie vraagt burgers extra oplettend te zijn wanneer onbekenden bij hen aanbellen en met een smoesje binnen willen komen. De politie heeft afgelopen weekeinde een aangifte opgenomen van een 38-jarige Bredase uit de wijk Gageldonk (Haagse Beemden), maar dit geval staat niet op zich. De Bredase kreeg sinds de eerste week van januari tot drie keer bezoek van een onbekende vrouw, soms in gezelschap van een man, die zich zorgen maakte over de buren van de Bredase. Afgelopen vrijdag vroeg de vrouw of de Bredase een briefje wilde schrijven dat ze bij buren in de bus kon doen. De vrouw zou zelf niet kunnen schrijven. De man wachtte in de gang. De echtgenoot van de Bredase merkte zaterdag dat zijn portemonnee was verdwenen uit zijn jas die in de gang hing. De onbekende man en vrouw verplaatsen zich in een kleine bordeauxrode auto. Ze zijn beide circa 50-55 jaar oud en hebben een Oost-Europees uiterlijk. Mensen die dit echtpaar herkennen of andere informatie hebben, kunnen zich melden op 0900-8844.

Auteur: Andre van den Hul