2e persbericht van maandag 13 februari 2006

Eindhoven, 13-02-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Hennepkwekerij geruimd

In een flatwoning aan de Thaliastraat is maandagmorgen een hennepkwekerij ontdekt. De ongeveer 150 planten zijn in beslag genomen, evenals de kweekapparatuur. De bewoner was niet in de woning. Hij wordt later aan de tand gevoeld.

Helmond: Snelheidsduivel raakt rijbewijs kwijt

De politie heeft maandagmiddag het rijbewijs ingenomen van een 49-jarige automobilist uit Helmond die te hard reed op de A270 tussen Helmond en Eindhoven. Hij werd een tijdje gevolgd door een onopvallende politiewagen met ingebouwde videocamera, die registreerde dat de man een (gecorrigeerde) snelheid van 171 km/u haalde waar 120 km/u is toegestaan. Omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed, is zijn rijbewijs ingenomen en is proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Bekeuringen bij snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Provincialeweg heeft de politie maandag tussen 8.45 en 11.00 uur 51 overtredingen geconstateerd. Er werden 724 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Best: Auto gestolen

Vanaf de Industrieweg is in de nacht van zondag op maandag een auto weggehaald. Het gaat om een blauwe Opel Astra (74-DX-PS). Op beide portieren zitten stickers met een oranje tulp erop.

Leende: Politie houdt doorrijder na aanrijding aan

De politie heeft maandagochtend rond 9.40 uur een man van 27 jaar uit het Limburgse Thorn aangehouden op de snelweg A2 ter hoogte van Leende. De man was kort daarvoor betrokken geweest bij een kop-staart-botsing op de snelweg ter hoogte van de afrit Leende. Een 26-jarige vrouw uit Nederweert was met haar auto tegen de bestelauto van de man aangereden. Omdat hij zelf geen schade had, is hij doorgereden. Dat mag echter niet. Een andere automobilist is achter de man aangereden en heeft hem tot stoppen gebracht. De gewaarschuwde politie heeft de man vervolgens aangehouden voor het verlaten van een plaats ongeval. Na het betalen van een transactie van 220 euro mocht hij weer vertrekken.

Knegsel: Kettingzaag en bosmaaier gestolen

Uit een schuur achter een woning aan de Eerselseweg zijn in de nacht van zaterdag op zondag een kettingzaag en een bosmaaier gestolen. De schuur was niet afgesloten.

Gemert: Auto weg na inbraak

In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan de Lopense. Een raam aan de achterkant van de woning is opengemaakt. Uit de woning verdwenen de autosleutels en daarmee werd vanaf de oprit een zwarte Volkswagen TDI met het kenteken XD-FH-66 meegenomen.