Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Mishandeling Soestenaar

Hilversum, 13-02-2006 o Zaterdagochtend vroeg werd op de Noorderweg een 18-jarige inwoner van Soest mishandeld door een groep jongens.

Rond 01.00 uur kwam een melding binnen van een getuige die zag dat een jongen op de Noorderweg werd geschopt door een groep jongens. Ter plekke troffen agenten een 18-jarige inwoner van Soest met een aantal vrienden. Ze vertelden dat de jongen uit Soest door een groep jongens in elkaar was geslagen. Kort hiervoor waren de twee groepen elkaar tegengekomen en na het stellen van een vraag liep de ontmoeting uit in een onenigheid, waarna de Soestenaar het op een rennen zette, door de groep jongens werd gevolgd, geslagen en meerdere malen onder andere tegen zijn hoofd geschopt terwijl hij al op de grond lag.

Kort hierop werd op de Nachtegaalstraat een 19-jarige Hilversummer aangehouden die ervan verdacht werd betrokken te zijn bij de mishandeling. De man werd overgebracht naar het bureau. Korte tijd later werden nog drie mannen aangehouden, 16, 17 en 20 jaar allen uit Hilversum, die betrokken zouden zijn bij de mishandeling.

De vier mannen worden dinsdag 14 februari voorgeleid bij de officier van justitie in Amsterdam. De Soestenaar heeft zich onder behandeling gesteld in ziekenhuis Hilversum. Hij hield onder andere een hersenschudding aan de mishandeling over.