Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (13/2)

BERGEN OP ZOOM, 13 februari 2006

Politie houdt man aan voor bedreiging/mishandeling
BERGEN OP ZOOM: Een langslepend probleem over een garantieregeling is maandagmiddag in een winkel aan de van Konijnenburgweg uit de hand gelopen. Een 37-jarige inwoner van Bergen op Zoom was wederom naar een bedrijf aan voornoemde straat gekomen om te praten over deze regeling. Toen dit niet vorderde pakte de man een winkelbediende bij de keel. Verschillende werknemers moesten er aan te pas komen om de verdachte te doen loslaten. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verder onderzoek.

Inbraak in woning
BERGEN OP ZOOM: In een woning aan het Proveniersblok is zondag tussen 15.45 en 22.00 uur ingebroken. Het slot van de achterdeur is door de daders vernield waarna men binnen kon komen. De hele woning is doorzocht. Persoonlijke papieren zijn meegenomen.

ST WILLEBRORD: Door aan de achterzijde van de woning een raam te forceren kon een inbreker binnenkomen in een woning aan de Kaaistraat. Hier is ook de woning doorzocht en geld, sieraden en een fototoestel meegenomen.

Politie vordert rijbewijs in
BOSSCHENHOOFD: De politie heeft zondagavond het rijbewijs ingevorderd van een 60-jarige inwoner van Bosschenhoofd. Tijdens een alcoholcontrole op de Pastoor van Breugelstraat werd de bestuurder een stopteken gegeven door een politieagent op straat. Toen de man niet voornemens was te stoppen moest de politieagent in de berm springen om een aanrijding te voorkomen. Met een politieauto is hierna de bestuurder gevolgd en is meerdere malen geprobeerd om de bestuurder te laten stoppen. Die bleef echter geen gevolg geven aan het stopteken. Nadat de politie hun auto voor die van de bestuurder had gezet werd de man gedwongen te stoppen. Uiteindelijk bleek dat de man teveel had gedronken. Op het bureau aangekomen weigerde de man te blazen op de daarvoor aangewezen apparatuur waardoor er niet kon worden gezien hoeveel hij daadwerkelijk had gedronken. Aangezien weigering op zich ook een strafbaar feit is krijgt de man hiervoor proces-verbaal. Verder bleek uit onderzoek dat de man een ongeldig rijbewijs heeft omdat hij al meerdere malen met alcohol op aan het verkeer heeft deelgenomen. Ook hiervoor krijgt hij proces-verbaal.
De politie heeft het voertuig van de man inbeslaggenomen.

Inbraak in horecagelegenheid
ROOSENDAAL: Bij een inbraak in een horecagelegenheid aan de Markt is in de nacht van zondag op maandag geld weggenomen. De daders forceerde op de tweede verdieping een kozijn waarna zij binnen konden komen. In het pand forceerde men ook nog een aantal deuren zodat in meerdere ruimten is gezocht. Uiteindelijk heeft men geld meegenomen. Drie weken geleden was het pand ook al object van een inbraak.

Diefstal computer uit school
WOUWSE PLANTAGE: Bij een school aan de Plantagebaan is het afgelopen weekend ingebroken. De daders vernielde een ruit en kon door het raam de computer met het beeldscherm naar buiten trekken. De dader is niet binnengeweest.

Winkeldiefstal
ROOSENDAAL: Een 15-jarige inwoonster van Wouw is maandagmiddag aangehouden voor winkeldiefstal. Het meisje had even daarvoor een jas meegenomen zonder te betalen vanuit een warenhuis aan de Roselaar. Het meisje is meegenomen door de politie en na verhoor overgedragen aan haar ouders. Een proces-verbaal zal opgemaakt worden.

Auteur: Nicolette Bovenhorst