Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (13/02)

OOSTERHOUT NB, 13 februari 2006

Dader tasjesroof opgepakt

OOSTERHOUT: Met de arrestatie van een 18-jarige man uit Oosterhout denkt de politie klaarheid te hebben in een tasjesroof. Het misdrijf werd gepleegd op zondagmiddag 9 februari in de Oosterhoutse binnenstad. Een echtpaar werd rond 13.10 uur beroofd van hun tas toen zij over de Markt liepen. De dader benaderde hen van achteren op de fiets. Op een gegeven moment trok hij de tas van de schouder van de man en ging er vandoor. Getuigen hadden hem echter herkend en konden op die manier een naam van een verdachte aan de dienstdoende agenten doorgeven. Dat leidde al snel tot zijn arrestatie. Rond 16.20 uur meldde de dader zich in het politiebureau. Dit mede op aandringen van zijn familie, die wist dat de politie op zoek was naar hem. De man is in verzekering gesteld en heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd. De buit die hij had verstopt is op zijn aanwijzingen terug gevonden.

Drie gewonden bij eenzijdig verkeersongeval

WERKENDAM: Drie jonge vrouwen raakten gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Grotewaardweg in Werkendam. Het ongeluk gebeurde maandagmiddag 13 februari om 15.15 uur. De auto kwam vanuit de richting Hank en reed in de richting Werkendam. Uit het aangetroffen sporenbeeld maakt de politie op dat het voertuig vermoedelijk met de rechter wielen in de berm terecht is gekomen. Waarschijnlijk is door een overmatige stuurcorrectie de auto vervolgens de rijbaan overgeschoten en frontaal op een boom gebotst. De toedracht is nog niet helemaal duidelijk omdat de inzittenden nog niet verhoord konden worden. De brandweer kwam er aan te pas om de slachtoffers uit het wrak te bevrijden. Zij zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Gorinchem. De identiteit van de drie slachtoffers was op het moment van verzending van dit persbericht nog niet bekend bij de politie. Wel is duidelijk dat het drie zusjes zijn, afkomstig uit Werkendam.

Politie arresteert winkeldieven

RIJEN: Dat ook oude winkeldiefstallen door de politie worden opgelost, bleek op maandag 13 februari. Toen werd namelijk een 38-jarige man uit Made gearresteerd. Hij wordt verdacht van een winkeldiefstal bij een supermarkt aan het Wilhelminaplein. Het feit werd al op 12 oktober gepleegd. Daar was op te zien hoe een vrouw stond te wachten bij het toegangspoortje van de winkel. Toen er een man met volle winkelwagen aankwam, zorgde de vrouw er voor dat het poortje openging. De man verliet met de volle kar boodschappen de winkel, zonder de levensmiddelen af te rekenen. Op basis van de beelden werd een onderzoek ingesteld, dat leidde tot de identiteit van de man. Na zijn arrestatie heeft hij een bekentenis afgelegd. Ook de vrouw (36-jaar uit Made)is verhoord en heeft een bekentenis afgelegd. De politie maakte proces-verbaal dat binnenkort aan de rechter wordt voorgelegd.

LOON OP ZAND: Een 65-jarige man uit Loon op Zand pleegde winkeldiefstal bij een supermarkt aan het Oranjeplein. Dat gebeurde maandagochtend 13 februari. De man had niet al zijn boodschappen afgerekend bij de kassa. Het winkelpersoneel had in de winkel al gezien dat de man ook een paar goederen in zijn tas deed en die vervolgens niet ter afrekening aanbood. De politie werd ingelicht en de verdacht moest mee naar het politiebureau. Hij is verhoord en kreeg in overleg met het Openbaar Ministerie meteen een boete aan van 125,- opgelegd die hij overigens ook direct betaalde. De gestolen waar had trouwens een totale waarde van 3,68.

Woninginbraak in Rijen

RIJEN: Computerapparatuur en sieraden werden gestolen bij een woninginbraak aan de Leibeemd. De inbraak werd gepleegd tussen vrijdag 10 februari 08.15 uur en zondag 12 februari 20.30 uur bij afwezigheid van de bewoners. De dader drong de woning binnen door een bovenlichtje aan de achterkant van het huis open te wrikken met een breekvoorwerp. De technische recherche heeft de achtergebleven dadersporen inmiddels veilig gesteld.

Auteur: Jeroen Steenmeijer